САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни

Херо Мустафа обяви, че САЩ ще заеме по-твърда позиция срещу корупцията
Обновена: 4 фев 2020 11:53 | 4 фев 2020 08:49,
402
САЩ бие черен печат на българин заради корупция, името му – до дни
Снимка: БГНЕС

САЩ наложи първата си мярка срещу корупцията в България. Посланикът на Съединените американски щати в България Херо Мустафа обяви, че до дни ще бъде оповестено името на първия български гражданин, на когото ще бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция.

По думите й Вашингтон има намерение да предприеме по-твърда политика в борбата с корупцията.

"Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност. Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име. Причината е, че защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим. Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на глобалния закон "Магнитски" и други твърди мерки.Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни", заяви посланик Мустафа пред "Нова тв".

Още по темата

Тя коментира и идеята за евентуални промени в Конституцията ни.

"Решението за каквато и да било промяна в Конституцията е на българското правителство, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически диалог, което означава, че ще водим добър диалог с правителството и гражданското общество, за да обсъдим как от страна на САЩ можем да предоставим нашите познания и най-добри практики", заяви дипломатът.

На въпрос за падането на визите за българи, посланикът отговори така: "През март предстои първото посещение в България на помощник-държавния секретар по консулските въпроси. Това е най-висшестоящия служител в Държавния департамент, който се занимава с този въпрос. Той ще дойде тук, за да разговаря за програмата за безвизово пътуване. В този ред на мисли, посолството на САЩ току-що започна програмата "Работа и пътуване", която дава възможност на 5000 български студенти да прекарат лятото в САЩ".

"Енергийната диверсификация трябва да бъде разгледана на практика, а не само принципно. Предстои второ посещение в България на делегация от американски технически експерти", каза посланикът в коментар по темата за енергетиката у нас.

"Мисля, че имам голям късмет да бъда в България. Аз и моето семейство обичаме тази страна и българския народ. Обичам и езика ви. Не мисля, че е труден, просто не мога да намеря достатъчно време, за да го уча. Това, което ме впечатлява най-много, е силата на българския народ. Във всяка институция и сред гражданското общество съм се срещала с хора, които работят за доброто бъдеще на България", сподели още Херо Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залагам че ще бъде някой гейевроатлантик или някой джевдър демократ от ГЕРБ.
39
4
 
11
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Ха на бас, че става въпрос за Румен Овчаров
38
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, честито!
37
11
 
6
 
! Отговори
Мустафа Ибрахим преди 4 години
5 века хора с имена Мустафа са ни управлявали, защо не сега пак?
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да кажете, че сте били черен печат на некадърните комунисти от ГЕРБ.
35
2
 
14
 
! Отговори
АНКЕТКА преди 4 години
Къде се крие най-голямата корупция в България?в ГЕРБ управленския елит - зеленона друго място - червенои много моля трола на Плевнелиев който вчера фалшифицира и се хвали анкети да не пипа
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... длъжностни лица, замесени в корупционна дейност..."? Започвайте по азбучен ред и няма да сбъркате!
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда краварите да ни просветляват кои са корумпираните в България. Всички знаем къде е изворът на корупцията в страната - Банкя!
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стопро ще е някой бесепаро-комунисти-атакист с явни наклонности към джендерасткия изток.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мене ще тричат Божков. Нали те дадоха разрешение на каскета да го подгони.
30
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо Мустафа, че само един ли е корумпираният в България? За толкова години въпреки Уикилийкс един корумпиран гербер не изобличихте, а апартамент гейт ви заобиколи. Тия апартаменти от Марс ли падат?България е полуколония на Турция а вие се борите само да ограничите далеч по-малкото руско влияние. Няма лошо, но оставаме с впечатлението че сме беззащитни срещу ердогановата Турция. Да не се изложите само с президента и претоплената манджа, защото КОРУПЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО СЕ ВЗЕМАТ УПРАВЛЕНСК
29
20
 
6
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Да подскажа на Miss Херо Мустафа,за другарката г-жа ЛЪЖА,дето с крадените пари от Техноимпекс , досурка дечурлигата си в Америка.Добре,че са Западния бряг, че ако бяха близо до мен, когато и да ги срещна,ще ги ритам по заднiците.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОПГ бсп-дпс са на тръни!!!
27
1
 
16
 
! Отговори
Димитров преди 4 години
Възможно е и някой "руски шпионин" да е, че сега и тая тема нещо ни я навират в очите.
26
3
 
16
 
! Отговори
Нобел за Мир преди 4 години
Мутри и мутрафони просто трябва да бъдат убити.Няма друг начин вдички те са продукт на ДС.
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да питам:Ще има ли въпросният право да съди САЩ за уронване на престижа си ако срещу него няма постановена присъда?Ей,така ,за спорта.В ЕСПЧ например?Все пак нали-върховенство на закона.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е казала, че човекът е бизнесмен, по-вероятно е да е политик на длъжност някаква. "Длъжностно лице" виждам в текста, че е казала.
23
1
 
14
 
! Отговори
Димитров преди 4 години
до СтаменНе се борят, а ще забраняват на корумпирани българи да влизат в САЩ.
22
5
 
26
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Започва се! Преди да бъде избран за гл прокурор Гешев и Цацаров бяха на инструктаж в САЩ! Удариха Божков и Радев, а сега ще оповестяват имена на корумпирани политици и длъжностни лица. Ясно е, че американците искат да отслабят руските интереси в България и да ни вкарат изцяло в тяхната сфера на влияние + приемането ни в евро зонана. За да се случат тия неща корупцията трябва да бъде вкарана в минимални граници, а мутри и мафиоти от прехода трябва да бъдат отстранени по един или друг начин!
21
2
 
18
 
! Отговори
Димитров преди 4 години
Става въпрос за дължавен служител. Какво го спрягате Божков ? Не е изключено да е Нено, че сега нали той опира пешкира или някое ново лице ще изскочи и ще го разпъват и него 2-3 седмици по медиите.