"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити

Нанси Пелоси скъса речта на президента, не открила истини в нея
5 фев 2020 11:31,
75
"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Часове преди американския Сенат да гласува импийчмънта на Доналд Тръмп, американският президент застана пред камерата, която го импийчна и демонстрира точно как планира да спечели изборите за втори път. С препратки към някои политики, но най-вече чрез престъпване на някои изградени граници на поведението, той произнесе редовната реч "За състоянието на съюза" пред Конгреса на САЩ.

Ако избори се печелят само чрез предизвикателни демонстрации, великият политически фокусник Доналд Тръмп ще триумфира с втори мандат през ноември, пише CNN.

Президентът отправи традиционната си реч "За състоянието на съюза", за да очертае предстоящите избори по начинът, по който ги вижда. Той започна с това, че неговото управление има заслуги за "най-голямото завръщане на Америка и възраждане на американския дух".

Още по темата

Всички издания единодушно се обединяват около мнението, че речта на Тръмп е била колкото колкото политическо обръщение, толкова и риалити шоу.

"Враговете на Америка бягат, успехите на Америка се увеличават, бъдещето на Америка е светло", категорично заяви Тръмп и разкритикува предшественика си Барак Обама.

В речта си, продължила час и 18 минути той нито веднъж не спомена думата "импийчмънт", въпреки че говори именно пред камарата, която го импийчна.

На метър зад него пък председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, видима от всяко място в залата и всеки ъгъл на камерите, изглеждаше невъзмутима.

Веднага след като Тръмп приключи с речта си Нанси Пелоси демонстративно скъса копието на речта му. В началото на речта той отказа да се ръкува с нея.

"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Въпреки това тя публикува снимка на момента, в който Тръмп подминава протегнатата й ръка с коментара, че "Демократите никога няма да спрат да подават приятелска ръка, за да свършим работа за народа. Ще работим, за да намерим общ език, където можем, но ще отстояваме нашето мнение", заяви тя в Twitter.

Пелоси обясни още, че е скъсала речта на Доналд Тръпм, защото е "единственото любезно нещо, което можела да направи". Тя не открила и една страница с истини в речта на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
22
 
! Отговори
За да сме честни преди 4 години
Тръмп може да е всякакъв, но няма друга толкова лицемерна сбирщина като демократите. Нанси Пелоси подавала приятелска ръка?!?!?! Озлобена до мозъка на костите си, търсеща причина за импийчмънт от първия ден след изборите. Нито едно градивно предложение или инициатива за реформа във важна сфера на икономиката. Дай им да говорят за правата на различните и за сексуален тормоз. Такива като нея дадоха половината икономика на САЩ в ръцете на Китай. Точно като нашите комунисти.
36
4
 
6
 
! Отговори
Ню уейв преди 4 години
в политиката. Десни политици - леви политики, избирани от масовите слоеве от населението. Ярък пример е Тръмп в Америка - Всъщност тези, които би трябвало да бъдат най-големите поддръжници на демократите избират Тръмп, защото ги пази от конкурентната работна ръка и подобрява живота и сигурността на "обикновения" гражданин. В БГ е същото - БСП, която би трябвало да е защитник на бедните въведе плосък данък и е в опозиция на правителство, което увеличава минималните заплати и пенсии
35
6
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Нали разбираш, че зад Тръмп също стоят евреи? Разликата между демократи и републиканци е, че демократите искат парите на обикновения данъкоплатец да отиват за малцинствата, а републиканците искат богатите да бъдат още по-богати. И в двата случая обикновения средностатистически бял мъж го д.уха. Няма значение кой е на власт, защото всички са пионки на ционизма. Тръмп включително.
34
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме достоен американски президент от ранга на Роналд Рейгън и сенатор Джон Маккейн, а не политически клоун като Донълд Тръмп...
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОГ да благослови Америка! Великата страна на свободата, пътеводна звезда за всички поробени народи в света.В мрачните гаодини на комунистическа тирания всички хора със свободен дух се уповавахме на Америка и тя не излъга нашите надежди. Съкруши най-разрушителните идеологии- фашизма и комунизма. в човешката история.Чакаме с надежда разпердушинването на посткомунистическата олигархия, подложила на геноцид бълг. народ. Чакаме съкрушаването на Рашизма, на който плащаме данък милиарди.а
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси зомбираните ***, да се прехласват по чужди държави и да коментират вътрешната им политика при условие че собствената им държава се руши. Не народ а...
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....БОГ здраве да му дава Щатите се върнаха на върха благодарение на него...Тръмп ще бъде преизбран, тъй като за него гласуват екземплярите, които далеч не са обидени от всевишния с проклятието на интелекта, а в САЩ тъппи парчета колкото щеш. Впрочем, изразяваш се като истински американец, но няма да се плашиш - медикаменти много, а медицината се развива постоянно.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то ЕС по добре да се разпадне да ви кажа иначе ислямизацията и простотията ще унищожат и без други намеси континента.Зелените и комунистиче убиха истинската Европа.Навсякъде само ислямизация и безвкусица.Иначе съм изумен за кой ли път от русофилите.Първо бяха с Тръмп ,а сега са с ЕС срещу Тръмп.Което само показва колко вреден за Европа е ЕС.
29
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във външната политика Тръмп направи доста глупости, от които САЩ загубиха и тепърва ще губят, не че роня сълзи за това. Например "изтеглянето" от Северна Сирия, убийството на иранеца и куп други. САЩ се държат на гребена на вълната с насилие и военни интервенции, без които икономиката им няма да е същата. Едва ли галон бензин щеше да им струва 5лв., ако не изтискваха зверски арабите. А този "икономически възход" едва ли ще продължи още дълго, според мен много скоро махалото ще тръгне наобратно.
28
3
 
15
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Проблемът е, не в това че ще го преизберат, а че Европа няма такъв лидер! Всичкото са гейове и лесбийки. Тя е обречена на провал.И
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп, Джонсън и Натаняху готвят нова Ялта. Това ТРЯБВА да се знае. И тримата лидери неведнъж са казвали, че се противопоставят на ЕС. Те МРАЗЯТ Европа, и ще вдигат наздравици при *** на континента. Парадоксално, единствения голям лидер, който каза, че не иска ЕС да се разпада е.... Путин. Следващите няколко години ще бъдат епохални и ще променят света завинаги. Или ще СТРОШИМ гръбнака на англоамериканската сгaн.. или това ще бъде края на Европа каквато я помним.
26
4
 
13
 
! Отговори
Бурма в глава преди 4 години
Тия американци за още бомби и майка си ще продадат.....а ако всички държави по света имаха обща армия и военните бюджети бяха дадени за друго?
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да спре оранжевото, никой не би гласувал за комуниста Бърни или пък за Джо Байдън, който не може да върже две нормални приказки. Нов мандат на Тръмп ще предзнаменува краха на ЕС от който България и Европа няма да могат да се възстановят и ще се превърнат в роби на англо-американците. САЩ и Англия искат да унищожат Европа, единственото спасение за Европа е да напусне НАТО и да търси съюз с Русия на принципа на по-малкото зло. Англо-говедарите се плашат само от ракетите на Вова.
24
5
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и едните и другите са еднакви заедно гласуваха 748 милиарда на Пентагона за2020 г кои ги заплашва никои а къде ще отиде оръжието да сее смърт по светатака че ще го изтърпят за 2 мандат впк на сащ няма да допусне тръмп да падне
23
3
 
7
 
! Отговори
За Кристалина преди 4 години
По време на наводнение няма голяма полза от припомпване на водата от наводнените места, защото по закона на скачените съдове тя отново се връща. Трябват да виждаме по-далеч от носа си - краткосрочните решения изглеждат ефектни, но за съжаление не са работещи в дългосрочен план. Тръм наистина направи Америка отново велика, но в дългосрочен план това ще коства на тази държава много повече ресурси за справяне с бежански вълни, граждански или международни конфликти, но след мен и потоп, нали.
22
3
 
3
 
! Отговори
R3v0lv3r преди 4 години
До TerribleThunderLizzaНадали митата бяха прехвърлени на крайните потребители и на печалбите на фирмите, които трябва да работят с по-ниска печалба.
21
1
 
8
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Откъси от шоуто на презокеанските мъпети, грозно, но все пак е цвете в сравнение с шоуто на анадолските кривоглави мъпети
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това в Русия не може да се случи, някой да скъса копието на реч на Путин.
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и Роналд Рейган не ги е мачкал, както ги мачка демократите бай Дончо.
18
15
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 18 Долара беше 1.85 преди дядото ... Срина се като го избраха...