"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити

Нанси Пелоси скъса речта на президента, не открила истини в нея
5 фев 2020 11:31,
75
"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Часове преди американския Сенат да гласува импийчмънта на Доналд Тръмп, американският президент застана пред камерата, която го импийчна и демонстрира точно как планира да спечели изборите за втори път. С препратки към някои политики, но най-вече чрез престъпване на някои изградени граници на поведението, той произнесе редовната реч "За състоянието на съюза" пред Конгреса на САЩ.

Ако избори се печелят само чрез предизвикателни демонстрации, великият политически фокусник Доналд Тръмп ще триумфира с втори мандат през ноември, пише CNN.

Президентът отправи традиционната си реч "За състоянието на съюза", за да очертае предстоящите избори по начинът, по който ги вижда. Той започна с това, че неговото управление има заслуги за "най-голямото завръщане на Америка и възраждане на американския дух".

Още по темата

Всички издания единодушно се обединяват около мнението, че речта на Тръмп е била колкото колкото политическо обръщение, толкова и риалити шоу.

"Враговете на Америка бягат, успехите на Америка се увеличават, бъдещето на Америка е светло", категорично заяви Тръмп и разкритикува предшественика си Барак Обама.

В речта си, продължила час и 18 минути той нито веднъж не спомена думата "импийчмънт", въпреки че говори именно пред камарата, която го импийчна.

На метър зад него пък председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, видима от всяко място в залата и всеки ъгъл на камерите, изглеждаше невъзмутима.

Веднага след като Тръмп приключи с речта си Нанси Пелоси демонстративно скъса копието на речта му. В началото на речта той отказа да се ръкува с нея.

"Състоянието на съюза" или как Тръмп превърна речта си в риалити
Снимка: БГНЕС

Въпреки това тя публикува снимка на момента, в който Тръмп подминава протегнатата й ръка с коментара, че "Демократите никога няма да спрат да подават приятелска ръка, за да свършим работа за народа. Ще работим, за да намерим общ език, където можем, но ще отстояваме нашето мнение", заяви тя в Twitter.

Пелоси обясни още, че е скъсала речта на Доналд Тръпм, защото е "единственото любезно нещо, което можела да направи". Тя не открила и една страница с истини в речта на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
33
 
! Отговори
TerribleThunderLizza преди 4 години
Заслугите на Тръмп:1. Повишаване на долара от 1.45 лв до 1.75 лв към днешна дата 2. Стена с Мексико, която спира лапачи на помощи3. Вносни мита, които защитават местните производители4. Казва нещата в пряк текст без излишни любезности, когато се касае за националния, личен или партиен интерес5. Намаляване на войските на половина на арабския полуостров6. Спиране на спиралата на дълговата криза, при която на всеки се отпускаше кредит, което водеше до необходимостта от финансиране на банки
16
12
 
7
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Не се заблуждавайте че светло , страшна тъмница е!
15
8
 
35
 
! Отговори
Един преди 4 години
Удри, бай Тръмпе! Лелчето седеше в ступор 1 час и се чудеше как да реагира. Накрая накъса някви листи в безсилието си. Голяма работа - главният каза, квото имаше да казва. Наесен ще спечели нов мандат и именно тая тетка му го осигури с неадекватния си вот за импийчмънт.
14
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е шоумен, но не и политик. Бих определил външната му политика като слон в стъкларски магазин. Това няма да остане без последици. За вътрешната му политика незнам много и не ме интересува. Американците ще го преизберат, те си го харесват. Моя единствен проблем е, че Тръмпистите искат да убият ЕС и да наложат системата си тук. Системата базирана на дикенсов капитализъм, плутокрация и липса на здравеопазване. Универсално здравеопазване няма само в Ангола, Мозанбик, Судан и САЩ. Толкоз.
13
2
 
20
 
! Отговори
God преди 4 години
До РазбивачътИ как Кристалина проявява здрав разум? Като казва, че трябва да се облагат повече богатите, за да се бори неравенството по света? Защото не каза, че ще дават пари на бедните или че ще им създадат работни места. А бай Тръмп не го мислете. За един мандат постигна повече за САЩ отколкото Обама успя да разруши за 2 мандата.
12
17
 
4
 
! Отговори
Разбивачът преди 4 години
Тръмп - разбива интернет пространството. Нашите политици не падат по-долу от американските - стигнахме ги американците. В Кралството е същото - пир по време на чума. Шоу мъст го он. Само Кристалина Георгиева е запазила капка здрав разум, но изглежда думите и не стигат до публиката.
11
2
 
24
 
! Отговори
Евгени преди 4 години
- Нали не сте забравили, че комунизмът е измислен от евреи? Жестът на Нанси Пелоси е типичен за първичен комунистически лидер!
10
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите носят основна вина за възкачването на Тръмп и превръщането на САЩ във фашистка и фундаменталистка кoчина. За толкова години не успяха да намерят нормален човек, който да измете тези тикви. Тръмпизма е болест и ако не се излекува навреме ще нанесе огромни и непоправими щети върху западния свят. Само още един мандат дели Тръмп от това да овладее всички институции, медии и да превърне САЩ в хибридна диктатура по подобие на Русия. Тръмп ще прави ротации с Пенс/Иванка ала Путин/Медведев.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Не е снимка, а речта му.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което прави Пелоси - да къса снимак на президент - е държавна измяна - за такова нещо трябав да влезе в затвора. Не говорим зали й харесва президентът. И тук един от сценаристите на Шоуто на Слави скъса снимката на Плевневлиев. не става дума дали той ти харесва, Президентът символизира държавата. Да, той може да не ти стисне ръката, това е въпрос на етика и морал...обаче Другото е немислимо по протокол. несъпоставими са нещата.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"америсакият президент застана пред камеЕрата, която го импийчна" вместо "амриканският президент застана пред КамарАта, която...." а и каква дума- импийчна - вместо поисак му оставката.
6
0
 
17
 
! Отговори
филанкиши преди 4 години
АКО ЛИСТАТА БЯХА ЛАМИНИРАНИ .....ХА , ХА ,ХА!?
5
1
 
25
 
! Отговори
да де преди 4 години
Но пак спестявате част от случилото се и така изглежда, че Тръпм не се държи както трябва.Преди речта Пелоси също пренебрегна традиционното представяне на президента при влизането му в пленарна зала.Традиционно председателят на долната камара се обръща с думите: "Членове на Конгреса, имам голямата привилегия и необикновената чест да ви представя президента на Съединените американски щати". Нанси Пелоси само заяви: "Членове на Конгреса, президентът на Съединените щати".Каквото повикало ...
4
2
 
10
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 4 години
Еврейските номера, край нЕмат !
3
2
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
За разлика от предишния Тръмп е силен президент на САЩ.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп накара Пелоси да изглежда като мумия.
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи е истина,демократите са против величието на Америка.Дали някой помни ,че те и гражданска война предизвикаха през 19 век.