САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия

Ще се бори с влиянието на Русия в Евразия и Централна Азия
Обновена: 11 фев 2020 09:04 | 11 фев 2020 08:52,
86
САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия
Снимка: БГНЕС

Американската администрация планира да отдели $788 милиона за противодействие на Русия през финансовата 2021 година по линия на Държавния департамент на САЩ. Това показват разпространените във вторник справочни материали на американското външнополитическо ведомство, предава ТАСС.

Те бяха оповестени публично, след като Белият дом представи на Конгреса на САЩ проект на федералния бюджет на САЩ за следващата фискална година. 2020 финансова година приключва в САЩ на 30 септември, предава "Фокус".

Според прессъобщение на Държавния департамент, изпълнителната власт възнамерява да „инвестира 763,8 милиона долара в чуждестранна помощ, както и 24 милиона долара в целево финансиране за противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Европа, Евразия и Централна Азия“.

„Поради засилената конкуренция между силите, засилващи властта си, бюджетът цели да засили подкрепата на стратегията на [Вашингтон] в Индийския и Тихия океан, да противодейства на зловредните влияния на Китай, Русия и Иран, да защитава правата на човека и религиозната свобода, да защитава американските граници и да помага на съюзниците, така че те да станат по-силни партньори в областта на националната сигурност и икономиката“, се подчертава в документите.

В същото време там се уточнява, че през 2021 г. правителството на САЩ възнамерява да изразходва 1,5 милиарда долара за целеви програми за чуждестранна помощ и още 596 милиона долара за „дипломатическо сътрудничество за подкрепа на стратегията в Тихия и Индийския океан“.

Изпълнителният клон на американските власти очаква да отдели 337,5 милиона долара за подпомагане на „важни партньори в Близкия изток“ в борбата срещу иранското влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Sofia преди 4 години
Mоsсоw = Мocквaсоw = крaвaт.e. крaвaритe ce oкaзaхa ушaнкитeсоw - глaгoлтeрoризирaм,cплaшвaм,укрoтявaмПревод от руски на думата "направо" = надясноПревод от руски на думата "стол" = масапосле сме били братя... откраднаха ни кирилицата и ни поробиха с техен превод на всичко каквото им изнасяДa пoпитaм кoгa ca минaвaли брaтятa Кирил и Мeтoдий прeз Мacквa и cъщo тaкa кoгa ca имaли ушaнкитe Пaтриaрх ?
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонстатацияОткрита агресия е руските опити да се месят във вътрешните работи на малки страни като Бългрия или на сравнително слаби страни като Украйна. Добре, че има желание да ни се помага, че иначе досега да се колабирали под постоянния руски натиск.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква суперсила е Иран бе, Пинко?
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 67 свръхсилите.Щото ако си член в тоя клуб трябва да се съобразяват с теб а иначе те правят каквото си искат.Иран суперсила е кошмар за САЩ щото значи край на краденето *** евтин петрол с изкуствено предизвикани войни а Китай е проблем щото така САЩ вече не доминира едностранно в тихия океан.А Русия е част от адското трио САЩ Русия Израел дето може да си сложи за девиз обединени за да крадем яко заедно.
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие сериозно повярвахте на театъра а? На тая глупост пет годишен няма да се върже.Тръмп Путин Нетаняху и сие световни бо.клуци и масови убийци са дупе и ***.Публично рекламират че са врагове а после заедно пият и се хилят на будалите от народа на една маса.Така е в българския парламент така беше на заседанията в Девос Ньой и сие така беше и в Ялта.Единственото което САЩ има за реален враг е Китай и Иран щото пречат на домкнацията на глобалния север и защото не искат нови членове в клуба на
63
0
 
2
 
! Отговори
Калинките преди 4 години
Да са добре нахранени.
62
3
 
7
 
! Отговори
касандра преди 4 години
Защо САЩ обявиха че Русия им е враг. С какво руснаците заплашват американците САЩ винаги трябва да имат враг иначе не могат да съществуват.
61
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с тази Америка и тази измислена американска мечта. Тръгнали да плащат,че ще забранят на този и онзи да влиза в САЩ. И стига сте давали постоянно техния посланник с грозното име Херо Мустафа. Няма ли други държави и посланници във България.И след това само някои да каже,че САЩ не се месят в политиката на другите държави.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЙ ШИ ГИ И ШМЕНТАЦИТЕ! ТРЪГНАЛИ ЗА КРБ ДА ПЛЯМПАТ! ТОВА ЛИ Е ГАРАНТИРАНИЯТ НИ ОТ НЕЯ ... ДОСТОЕН ЖИВОТ, А, ТИГРИ И ПЕЛИКАНИ? И КОРУПЦИЯТА, Г-Н ТРЪМП, НАЛИ ТЯ ПРАВИ ИЛИ ПРОВАЛЯ СТРАТЕГИЯТА И ВИЖТЕ КАКВИ МИЛИАРДИ ДАВАТЕ, А ОНИЯ С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ВИ СЕ ...РЕПЧАТ, А? НЕ, ЧЕ И ПРИ ТЯХ НЯМА КОРУПЦИЯ, НО КОЙ ЛИ Е ПО-ДОБРИЯ ПРИМЕР? НЕ НАЛИВАЙТЕ ТОЛКОВА, ДОКАТО НЕ ЗАПУШИТЕ СВОЯ ...ТЕЧ, ЗАЩОТО ДЪЛГА ВИ Е ВЕЧЕ КАТАСТРОФАЛЕН !!!
59
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И милиарди,същата работа,с Русия може само с африканци
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЪЩОТО Е И ЗА ЕНЕРГОТО И ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА ЦЕНОВИ МОНОПОЛНИ ЗЛОУПОТРЕБИ ЧРЕЗ ...ДЕКВР И НЕЙНИ ПОЛИТКОМИСАЛ ИВАНОВ. АМА ТИЯ ДА НЕ НИ ПРОДАВАТ ВМЕСТО ТОК ТЕЧАЩИ ПО ЖИЦИТЕ...МЕД И МЛЯКО? ИЛИ ТОКА ДА Е СТАНАЛ С НЕЩО ПО-ТОК? ИЛИ ДА НЕ ВЪВЕЖДАТ ИНВЕСТИЦИЯ ЗА АВАНГАРДНАТА ПРЕНОСНА ТЕХНОЛОГИЯ БЕЗ ...ЖИЦИ, СЪВМЕСТНО С БАН? ИЛИ ДА НЕ БИ ТОКА ДА СЕ ГУБИ В ...ЯЗОВИРА НА ПЕРНИК, ЧЕ ДОТИРАМЕ ЗАГУБИТЕ, А? КАКВА Е РАЗЛИКАТА ПРИ ЦЕНИТЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВНОТО И МОНОПОЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ СЕГА? И ЗАЩО?
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖОКЕР. ДА ОБЯСНЯТ ЗАЩО ПРИ 1 барел = 150$, бензин А-100 = 2.60лв., а сега при 1 барел = 55$, бензин А-100 = 2.40лв. Задачата се решава с прилагане на тройното математическо правило за намиране на едно неизвестно. Г-н ГЕШЕВ, ДРЪЖТЕ ГИ ТЕЗИ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТИ, ТЕ ПОДМЕНИХА СЪЩНОСТТА И УСЛОВИЯТА ЗА ВАРИДНОСТ НА КРБ И ТОВА НЕ Е ...ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ, А?
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМАН ОТ ВИЗИОНЕРИ-ЧУКУНДУРИ, ДЕТО СИ ТРАЯТ ЗАЩО СМЕ ПОСЛЕДНИ В ТОЗИ ЕС И ДА ВИЗИОНИРАТ СВЕТЛОТО НИ БЪДЕЩЕ КОГА ЩЕ СМЕ ПЪРВИ, а преди това да обяснят чл.19,ал.2 КРБ и защо няма конкуренция в защита на потребителя между създадените обръчи от монополите на енергото, горивата, ОП по общини за сметообслужване и без да са ЮЛ, въпреки чл.1 ЗОбС, вр. чл.151 ЗОП, р.19 Пр.14 и р.22 Пр.15? Е ТОВА Е СТРАТЕГИЧЕСКА КОРУПЦИЯ И ПОЛОВИНА, С ОПАСНОСТ ЗА КРБ ! Г-Н ГЕШЕВ, А?
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТАКА, СТИГНАХМЕ ПОЧТИ ДО КРАЯ. Г-Н ТРЪМП, НЕПРАВИЛНО БОРАВИТЕ СЪС СТРАТЕГИЧЕСКОТО НИ СЪТРУДНИЧЕСТВО. НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ОПАСНОСТТА ЗА ВАС Е РУМЕН РАДЕВ И ТЕЗИ ПАРИ ТРЯБВА ДА ГИ ДАДЕТЕ НА ВИЗИОНЕРА-САБЛЕЗЪБ ТИГЪР И ВИЗИОНЕРА-ГУШЕСТ ПЕЛИКАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА Р. Б. ! И ТАКА...ДО КРАЯ НА СВЕТА !
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И така г-да Конституционалисти, темата, която зачекнахте не е лъжица за вашите псевдовизионерски познания, тъй като тезата и наведените на нея от вас доводи са голословно заявени неща, които не се вписват за релевантност на доказателството СЪЩНОСТИ УСЛОВИЯ ЗА ВАЛИДНОСТ НА КРБ, която по своята форма и съдържание е оспорващо ви писмено свидетелство, установяващо и вашето възможно най-ниско познавателно-пропагандно ниво на...визионери-хамелиони за паница боб.
53
3
 
23
 
! Отговори
A преди 4 години
Ето къде ще отидат парите, които дадохме на зелено за изтребители.
52
3
 
16
 
! Отговори
На тоя преди 4 години
Рижавия толкова фалшиви новини му снасят и той чете ли чете и се чуди и се мая как ще стигне края.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От правни връзки спрямо личността на Президента и така поставиха валидността на КРБ и Демокрацията в зависимост от това какво бил казал Румен Радев и как бил носител на Авторитарността, която подменяла даже по-добрата Фасадна Демокрация, а с това и КРБ, поради което този Президент бил нарушил КРБ и извода е, че трябва да му се вземе мярката, както се и тръгна. Тези визионери- подстрекатели и изкопаеми от фосилнното ни минало на производни на Комунистическия тоталитаризъм, това пропуснаха.
50
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По зловредни от сащ няма
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е в много голяма грешка, ако днес е гледал предаването в една европейска телевизия, където се бяха събрали визионер-саблезъб тигър и визионер-гушест пеликан. От сладострастие да са Всемирни Всезнайковци, визионираха Конституцията и Президента. Слушах поредната висша простотия в това студио. Тези двамата и без да разбират, какво е това СЪЩНОСТ и нейните УСЛОВИЯ ЗА ВАЛИДНОСТ, създадоха подмяна на условията по същността с правно нерегламентирани условия за недействителност от връзки връзки.