САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия

Ще се бори с влиянието на Русия в Евразия и Централна Азия
Обновена: 11 фев 2020 09:04 | 11 фев 2020 08:52,
86
САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия
Снимка: БГНЕС

Американската администрация планира да отдели $788 милиона за противодействие на Русия през финансовата 2021 година по линия на Държавния департамент на САЩ. Това показват разпространените във вторник справочни материали на американското външнополитическо ведомство, предава ТАСС.

Те бяха оповестени публично, след като Белият дом представи на Конгреса на САЩ проект на федералния бюджет на САЩ за следващата фискална година. 2020 финансова година приключва в САЩ на 30 септември, предава "Фокус".

Според прессъобщение на Държавния департамент, изпълнителната власт възнамерява да „инвестира 763,8 милиона долара в чуждестранна помощ, както и 24 милиона долара в целево финансиране за противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Европа, Евразия и Централна Азия“.

„Поради засилената конкуренция между силите, засилващи властта си, бюджетът цели да засили подкрепата на стратегията на [Вашингтон] в Индийския и Тихия океан, да противодейства на зловредните влияния на Китай, Русия и Иран, да защитава правата на човека и религиозната свобода, да защитава американските граници и да помага на съюзниците, така че те да станат по-силни партньори в областта на националната сигурност и икономиката“, се подчертава в документите.

В същото време там се уточнява, че през 2021 г. правителството на САЩ възнамерява да изразходва 1,5 милиарда долара за целеви програми за чуждестранна помощ и още 596 милиона долара за „дипломатическо сътрудничество за подкрепа на стратегията в Тихия и Индийския океан“.

Изпълнителният клон на американските власти очаква да отдели 337,5 милиона долара за подпомагане на „важни партньори в Близкия изток“ в борбата срещу иранското влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
17
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Бавно развиваща псевдонацийка!Жалки са!
27
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските шпиони трябва да бъдат гонени по цял Свят !
26
4
 
24
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"даваите пари за образование култура и здравеопазване нямаме нужда от воинии оръжие искаме мир и дружба между народите"Мисля, че тука всички сме съгласни, НО... Качественото образование и здравеопазване в САЩ, е само за избрани. Много хора нямат достъп дори до базови такива. А култура, в смисъла който влагаме в тази дума, за тях е чуждо понятие.
25
2
 
20
 
! Отговори
така е преди 4 години
Така се прави когато не те искат никъде. Шариш едни пари, а предатели винаги се намират, вкл. и у нас.С една дума си купуват приятели, но поради факта, че те нямат такива, а само интереси си купуват васали и лакей (вкл. и у нас), които да обслужват интересите на САЩ.И за да не ме обвинят в русофилство, ще кажа, че и аз се възхищавах на американският начин на живот. Но не този сега, а оня в края на 70-те и началото на 80-те години на XX век. Когато нормалният бял мъж беше на почит и уважение.
24
1
 
1
 
! Отговори
Конструкция счупена преди 4 години
И както рече Силвана .... Този свят е затвор и аз ще освободя всички ни. Виждате ли, че и злодеят в случая злодейската могат да свършат добро дело по някой път!
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна гнусотия са тия кравари, няма отърване от тях, като някакъв херпес са !
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 788 милиона долара НЕ СА за противодействие на влиянието на Русия! Целта е икономически да се срине Русия да свалят Путин и да налазат пак еврейте в Русия, за да я разграбят! Голяма пионка са САЩ в ръцете на еврейте
21
26
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Браво на САЩ винаги са били за пример затуй всеки мечтае да живее там защото всичко и е конкректно мъжественно и истинско
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този с раздвоението на личността пак почна да вижда агенти и селяни.Даже не му чета коментарите.
19
1
 
4
 
! Отговори
Аз пък ... преди 4 години
Избрах друго ...
18
9
 
2
 
! Отговори
Глей сега патенца преди 4 години
Аз съм такъв какъвто съм не защото искам, а защото това, което ми направихте не е човешко! И пожелавам всеки дето иска нещо от мене след всичките тия гадости да изживее и изтърпи всичко, което аз минах! Доброволци?
17
2
 
17
 
! Отговори
анон преди 4 години
Светът ще му се види тесен на тоя пал.ячо.
16
2
 
22
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Колкото и пари да "наливат" щом Тръмп е на чело на САЩ манипулации ще има. Видяхме как постъпва с инакомислещите и тези които свидетелстваха срещу него.
15
3
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
даваите пари за образование култура и здравеопазване нямаме нужда от воинии оръжие искаме мир и дружба между народите
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рижавото с оранжевата мyцyнa още сънува кошмари.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ВасилевКакъв ти е проблема, лудд ли си, инвалидд ли си, закован към легло ли си!?Какви са тия селяни, агенти! ! ! Май не те слуша главата, пий си хаповете редовно.....
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите, като че ли някакви извънземни ги пишат с чипове в главите.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече ми омръзнаха с това малоумие. Някакви измислени истории за наивници.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефи ме как САЩ си печелят "приятелите" с пари.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, днес Филипините терминираха договора за военно сътрудничество със САЩ. Май ще трябва да се бръкнат още няколко милиарда, че изтърват положението.