САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия

Ще се бори с влиянието на Русия в Евразия и Централна Азия
Обновена: 11 фев 2020 09:04 | 11 фев 2020 08:52,
86
САЩ дава $788 млн., за да противодейства на Русия
Снимка: БГНЕС

Американската администрация планира да отдели $788 милиона за противодействие на Русия през финансовата 2021 година по линия на Държавния департамент на САЩ. Това показват разпространените във вторник справочни материали на американското външнополитическо ведомство, предава ТАСС.

Те бяха оповестени публично, след като Белият дом представи на Конгреса на САЩ проект на федералния бюджет на САЩ за следващата фискална година. 2020 финансова година приключва в САЩ на 30 септември, предава "Фокус".

Според прессъобщение на Държавния департамент, изпълнителната власт възнамерява да „инвестира 763,8 милиона долара в чуждестранна помощ, както и 24 милиона долара в целево финансиране за противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Европа, Евразия и Централна Азия“.

„Поради засилената конкуренция между силите, засилващи властта си, бюджетът цели да засили подкрепата на стратегията на [Вашингтон] в Индийския и Тихия океан, да противодейства на зловредните влияния на Китай, Русия и Иран, да защитава правата на човека и религиозната свобода, да защитава американските граници и да помага на съюзниците, така че те да станат по-силни партньори в областта на националната сигурност и икономиката“, се подчертава в документите.

В същото време там се уточнява, че през 2021 г. правителството на САЩ възнамерява да изразходва 1,5 милиарда долара за целеви програми за чуждестранна помощ и още 596 милиона долара за „дипломатическо сътрудничество за подкрепа на стратегията в Тихия и Индийския океан“.

Изпълнителният клон на американските власти очаква да отдели 337,5 милиона долара за подпомагане на „важни партньори в Близкия изток“ в борбата срещу иранското влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
17
 
! Отговори
Това е истина преди 4 години
До Василевкогато канадската фирма в Крумовград предложила в договора с правителството на България да плаща по един лев за всеки добит грам злато, от правителството и отговорили "вие луди ли сте бе, как ще ни давате по един лев за грам? Ще ни давате по 70 стотинки".
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е злодействие, а не противодействие. Наемателите на индианците разбират само един език - този на ГОЛЯМАТА ТОЯГА.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да покаже корупцията в Пентагона, Джон Маккейн беше показал един щепсъл с думите "Купих го от магазина за 7 долара. Пентагона ги купува на едро за 900 долара единия!" Тия пари ще стигнат на Пентагона да си купи 88000 щепсъла.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рижавото не го свърта на едно място. Тези като него пощръкляват и се изприщват когато чуят за Русия.Нека хвърлят и милиарди, това е началото на края за тях.
44
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев/43Не знам за кое българско злато говориш ама аз знам за едно българско злато /31 880 кг/ харизано на руснаците през 1960-1964 г.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То само тази мантра им е в устата. Не толкова да помогнат на някого с нещо, а как да му противодействат, тоест как да му навредят. Свобода, да, НО...свободата на америка, не нечия чужда.Свободата е като секса, зависи от коя страна си, дали освобождаваш или теб те... освобождават.Толкова за свободата.
42
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До expert Не прави сметки на чужди пари. Руснаците също хвърлят милиони, за да дезинформират хората в световен мащаб. На Запада му трябваха десет години, докато се усетят, че руските лъжи не са безобидни.
41
3
 
23
 
! Отговори
expert преди 4 години
Впечетляващо е с каква ОХОТА се харчат , а може би крадат в схеми милиони долАри за противодействие на Русия, ТААА Русия... а същевременно не се дава и едно пени за глобалното затопляне и програми за емиграция! И ние БЪЛГАРИТЕ се очаква да споделями тактива ограничени късогледи ценности и стратегии! Те хамериканците съществуват ПО ИНЕРЦИЯ!! а не по логика ВСЕ ОЩЕ
40
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От днес подкрепям Китай, Русия и Иран защото намирам влиянието на САЩ за по-зловредно от тяхното.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия вместо да харчат по 800 милиарда за оръжия можеше да помогнат на Япония да се обезопаси Фукушима.
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато се занимавате с Русия, Китай ви диша във врата и иска да ви вземе статута на суперсила, а на пето авеню има само немски коли. Доокато амер. инженери и работници са безработни. Русия та Русия. Абе ей, жмyкльовци, не сме вече 1980г.
37
2
 
19
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
Пари на вятъра,хората по света виждат кой какво прави и никакви пари вече не могат да спрат истината и свободата....
36
3
 
25
 
! Отговори
Пак преди 4 години
Това значи нови преврати,революции, убийства,мизерия,кръв,смърт.
35
6
 
1
 
! Отговори
Просто е ... преди 4 години
Някой хора много добре планират за около 40 години, други планираме още по-добре от тях за няколко хилядолетия! И толкоз .... Куршум и след куршума гроб, след гроба червей ... Това е толкова просто и логично! Ама кръста много не ми се връзваше в картинката, ама много. И една *** много грозно ми наруши красивата гледка на змейкинята .... Нещо като е излишно аз го махам и изрязвам излишното! Тя не е излишна, тя е много красива и елегантна .... Твоята *** и род и семе, обаче са много излишни...
34
2
 
2
 
! Отговори
Стоплихте вица: преди 4 години
За питбула Христос нали! *** твърдете си каквото искате геодамгата твърди друго и колкото и да се опитвате удряте на камък!
33
4
 
30
 
! Отговори
Drang nach Osten преди 4 години
Още от създаването на руската държава от Иван Грозни (1533-1584), западняците и техните васали искат да я завладеят. Да завладеят земите и богатствата, населението не ги интересува. Поводите бяха различни - бореха се срещу православието, срещу комунизма, за човешки права, срещу присъединяването на Крим, за демокрация, против влиянието на Русия, против тоталитаризма и т.н., а целта беше една и съща - Drang nach Osten! Русия я спасява това, че е силна. И така трябва да бъде!
32
4
 
3
 
! Отговори
Възприетите вярвания преди 4 години
Освен едни са вашият затвор! А само едни могат да ни освободят! Ама малко боли ...
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, ах този чича,мятайте го на Москвича, яко да го клеца,баба меца.
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския коронавирус трябва да бъде унищожен !
29
0
 
8
 
! Отговори
Q преди 4 години
Нищо не разбрах конкретно от тази статия ,бла-бла-бла.... както в повечето случаи ..а Вие ?(Може в мен да е вината ...)