800% ръст на продажбите на оръжия в САЩ заради пандемията

Хората се опасяват, че може да се стигне до безредици
25 мар 2020 11:42,
73
800% ръст на продажбите на оръжия в САЩ заради пандемията
Снимка: БГНЕС

В САЩ са свидетели на невиждан ръст на продажбите на оръжие през последните две седмици на фона на влошаване на кризата с коронавируса, пише БНР.

Хората се запасяват с оръжие и муниции заради опасения, че пандемията може да доведе до социални безредици, предаде АФП.

Още по темата

"Имаме около 800 процента ръст в продажбите. Все още имам стока от всякакъв калибър, но се доближавам до изчерпването ѝ", заявява Дейвид Стоун, собственик на оръжеен магазин в Тълса, Оклахома.

Той допълни, че мнозинството клиенти си купуват оръжие за първи път и вземат, каквото има налично.

"Това е страх от коронавируса. Лично аз не го разбирам и смятам, че е необоснован", посочва Стоун.

Други собственици на оръжейни магазини в САЩ също заявиха за ръст в продажбите, както и за дълги опашки от клиенти.

"Имали сме натоварени дни с по 20-25 продажби. А днес имахме 150", отбеляза Тифани Тисдейл, собственик на магазин в щата Вашингтон, който е сред най-тежко засегнатите от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
преди 4 години
Какво ли казва рижавия по въпроса?Оръжейната индустрия - гръбначния стълб на Републиканеца.My fellow Americans, please, support your local sherif.подпис: > D.J.Trump - president of the United States of America
24
3
 
34
 
! Отговори
Бригада преди 4 години
Работил съм в САЩ и от опита ми в градчета, мога да заявя, че американците имат ниска обща култура и знания. Почти съм сигурен, че сега повечето от тях си въобразяват, как вируса ги превръща в зомбита и са готови да стрелят по тях. Учат много базови неща и въобще е пълен потрес.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка империя се е разрушила отвътре. За доброто на целият свят дано психо-патите да купуват повече и да го ползват
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамериканеца ще се пази от КУРоновируса с оръжие... Тц-тц
21
1
 
16
 
! Отговори
каубой преди 4 години
наште хора ги налази и лудата крава
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-време на голямата депресия в САЩ 7 милиона са починали от недохранване и болести при положение , че 90% от населението е живяло в малки населени места и сами са си отглеждали храна сега 90% са в градовете и не знаят как да си произведат.
19
0
 
35
 
! Отговори
ист преди 4 години
Поговорка - страх лозе пази.Крадците като знаят че в къщата има оръжие, ще се замислят. В щатите ако влезеш в дом да крадеш, ще те застрелят и няма да те съдят.В България ако крадец влезе в дома ти, и след като рани жена ти го застреляш, съдът ще те вкара в затвора. Престъпниците у нас хранят съдебната система. За това ги пазят.
18
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДЪРЖАВАТА ИМ ЩЕ ИЗПАДНЕ В ПЪЛЕН КОЛАПС ПРЕЗ АПРИЛ 2020 !!ВСЕ ПОВЕЧЕ ГУБЕРНАТОРИ ОБЯВЯВАТ КАРАНТИНА И СПИРАНЕ НА РАБОТАТА БЕЗ БАНКИ, АПТЕКИ И ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ ЗАСЕГАГМО ХРАНА ИМА БОЛ НО ИМАТ ЛИ ПАРИТЕ С КОИТО ДА Я КУПУВАТ!! ФАЩ ИМАТ МНОГО ПРЕГРЕШЕНИЯ И СТРАДАНИЯТА ИМ СА НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНИ!
17
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ше се самоизбият. Като останат без храна щото изкупиха стоките от магазините, ще започнат да се избиват и изяждат.
16
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахяахах в краварника ще е голям купон ! Като почнат да се стрелят за тоалетна хартия и кока-кола !
15
1
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
А тука КОС ме карат да си изхвърля газовото пищовче в контейнера, щот му изгоряха документите при пожар. КОС-джията вика фъргай го или 500лв глоба
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е точно заради пандемията .Вярно е,че вируса и в САЩ набира сила,ама паниката е заради друго-Заради срива на Уолстрийт и мрачните прогнози на най добрите американски икономисти ,които твърдят,че идва в щатите по страшно положение и от великата депресия която е била през миналия век.кономиста и финансиста от финансовата къща ШИФ-Питър Шиф тези дни направо си го каза-САЩ фалираха време е за яко затягане на коланите
13
2
 
24
 
! Отговори
asd преди 4 години
Като имаше някакъв ураган там си мислеха че като го стрелят ще го спрат....купуват си оръжия щото са мародери и си знаят дереджето
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време работих за няколко години в два реднешки щата и нямаше човек без Арсенал в мазата. Всеки луд, наркоман и *** имаше поне пистолит. 37517Сега с това презапасяване не мога да си представя какво ще е.
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАТОВА ПЪК В БЪЛГАРИЯ ЩЕ РАЗОРЪЖАТ ПАРАВОЕННИТЕ РУСОФИЛСКИ БАНДИЧКИ
10
8
 
27
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Това с оръжията там никога не ще разбера... бачкаш цяла седмица и в събота си казваш Какъв чудесен , слънчев следобед- отивам да си купя пушка помпа! Хъх, уат!? Питах едно приятелче американче, а тя казва : е, да, но ние имаме право по Конституция- е, то и аз мога да си извадя разрешително във Фр или Бг и да си купя оръжие- ама защо и как така не ми и хрумва подобна глупост... басссси хората
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава нация не може да бъде покорена!Във всеки град има стрелбища където населението усъвършенства стрелбата си!Ако се наложи ще разгромят всякакъв агресор ,най-вече ако е с ***!
8
5
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ТУК преди 4 години
аз си взех самурайски меч остър като бръснач имам и 2 малко ножа плюс една бухалка ако някой влезне да краде ще го пребия
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо нали щеше да ограничава продажбата на оръжие?Май няма нищо против да се редуцира населението къде от корона вирус,къде с пушкала.Българи,връщайте се овреме,че там нищо добро не ви чака.
6
1
 
36
 
! Отговори
fact преди 4 години
значи забавата там предстои.2-*** починали от коронавирус и 200 при престрелка в безредиците.Ше е яко шоу.