Тръмп обяви: Спира финансирането на СЗО от страна на САЩ

Световната здравна организация допуснала много грешки
Обновена: 15 апр 2020 06:37 | 15 апр 2020 06:20, Елка Василева
295
Тръмп обяви: Спира финансирането на СЗО от страна на САЩ
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на САЩ в Световната здравна организация /СЗО/, която обвини, че "прикривала" данни за коронавируса и се проваля в отговора си на пандемията.

"Днес наредих да се прекъсне финансирането на Световната здравна организация, докато се проведе проучване, което да оцени ролята на СЗО в лошото управление и прикриване на данни за разпространението на коронавируса", заяви Тръмп в Белия дом, цитиран от Франс прес.

"Светът получи много фалшиви информации /от СЗО/ относно заразяването и смъртността" от COVID-19, добави той.

Подчертавайки, че американските данъкоплатци внасят по 400-500 милиона долара годишно в бюджета на СЗО, в сравнение с 40 милиона и дори по-малко от страна на Китай, Тръмп заяви, че страната му като главен спонсор на организацията трябва да й потърси сметка.

Още по темата
"Ако СЗО си беше свършила работата и беше изпратила медицински експерти в Китай, за да проучат обективно ситуацията на място, епидемията можеше да бъде овладяна още в зародиша й, с много малко починали", добави той.

По думите на Тръмп едно от най-опасните и нанесли най-голяма вреда решения на СЗО е било катастрофалното й решение да се възпротиви на неговата забрана за влизане в САЩ на пътници от Китай.

"За щастие, те не ме убедиха и аз прекратих достъпа на пътници от Китай, с което спасих невероятен брой животи, хиляди и хиляди хора щяха да умрат", заяви президентът, цитиран от ТАСС. Той добави, че експертите от СЗО са се доверили на информацията на китайските власти и са съобщили, че вирусът не се предава от човек на човек.

"Те ни говореха, че не е необходимо да се забранява предвижването, когато ние въведоха забрана на влизането", отбеляза Тръмп. "Заради това, че СЗО се довери на предоставяната от Китай информация, броят на случаите на заболяване в света вероятно се е увеличил 20 пъти, а може би и много повече", каза американският президент.

Той информира също, че Вашингтон ще продължава да взаимодейства със СЗО, за да разбере ще може ли тя да осъществи значителни реформи.

Съединените щати са най-големият спонсор на базираната в Женева организация, с финансов принос от 400 милиона долара през 2019 г., което е 15 процента от бюджета й, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
3
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До дрипльото: Точно поради разликите между вирус и бактерия е напълно излишно да лекуваш вируса с антибиотик. Това което предписват нашите докторя...... Вируса можеш да го третираш с ваксина ако е навреме или да подпомагаш имунната система. Други лечения срещу вирусите няма. Набийте си го в тиквите.
221
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До дрипльото: Забравих да допълня,че в експеримента няма да бъдат замесени американци,руснаци,китайци, турци и други :) .... А да и евреите....
220
4
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До дрипльото: Няма ваксина за СПИН защото все още не е изобретена :) Когато това стане ще бъдат спасени много хора. Но докато се случи това ... отвори учебника по биология и виж какво е вирус и бактерия :) А ако мислиш,че Земята е плоска мога да ти кажа много лесен експеримент да си направиш на село сам за да се увериш,че не е така :)
219
15
 
3
 
! Отговори
Познато... преди 4 години
На краварите все им трябва някой да им е виновен!Ако няма кого да наказват направо ще се пръснат!
218
4
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 32ер: Срещу вируса на еболата има ваксина. Това е едрата шарка от преди 50-60 години. Почти е премахната , но в някои държави не бият ваксини и пак се появява. Също така има и разни попове и други които вярват,че земята е плоска и не искат да си я бият..... и резултата го видяхме в Африка средна смъртност 60-70%.....
217
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Ако до момента имаше възможност щяха да го направят за да спечелят пари. Не са го направили защото все още не могат да измислят ваксината :)Както и срещу някои видове рак.Но намерят ли начин бъди сигурен,че веднага ще бъде пуснат за продажба. Някоя алчна компания като Новартис ще направи милярди :)
216
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен 227: Няма срещу вируса на спин защото не са открили начин да го направят.
215
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чайниците запалиха Света,а мушмороците корумпирани от СЗО трябва да бъдат закрити ВЕДНАГА! Няма полза от надути,бюрократични ***,ходещи от банкет на банкет!
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar Powerа бе дриплю, *** ли ваксина за СПИН?
213
2
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 226: Ваксина ти трябва за да пребориш вирус. Типичен пример е вируса на бяс. След ухапване от бясно животно/човек или предаване чрез слюнка (по рядко) трябва да отидеш до няколко часа да ти бият ваксина (умаломощен бяс). Твоя организъм изработва антитела и побеждаваш. Ако не го направиш бяса е 100% смъртоносен. Тук при ковид смъртност да кажем 3-5%. Ако има ваксина бият
212
2
 
3
 
! Отговори
32ер преди 4 години
До АнонименМи то и срещу еболата няма.
211
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
...ami to vaji I za ostanalite "svetovni " organizacii !!! Amerika finasira I tiah .Naprimer OON zashto si mislite ,che na amerikancite ne im dreme osobenno kogato OOn izdade rezoliucia ,koiato zabraniava na Amerika da napadne niakoia darjava ?!?? Sluchi kolkoto iskate .Ami zashtoto Amerika dava parite tam !!!
210
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи Гейтс ще увеличи вноската. Всички ще се лекуваме от полимиелит.
209
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Могат ли пишещите тук срещу Тръмп да кажат защо САЩ дават на СЗО в пъти повече от Китай, макар че китайците са с милиард повече от американците? А колко ли дава Кремъл?
208
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО ВСИЧКИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ... СЛЕД 30 И КУСУР ГОДИНИ ДА СТЕ ЧУВАЛИ, ЧЕ ИМА ВАКСИНА СРЕЩУс п и н ??????????????????????????????????
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerВАКСИНАТА СЕ СЛАГА НА МНОГО ПОВЕЧЕ ХОРА...А ЛЕЧЕНИЕТО СЕ ПРИЛАГА ПРИ НЕОБХОДИМОСТ.А ЗАГАДКАТА - КАКВО ТОЧНО ИМА ВЪВ ВАКСИНАТА - ОСТАВЯМ НА ЗАМЪГЛЕНАТА И КОРУМ- ПИР.АНА ЧОТУРА....
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 221Напротив, точно сега е момента.
205
0
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 211: Другите за закриване са ООН ! Супер глупави организации.... ако има проблем те 4-5 години спроят как да се реши. Поредния е в Сирия. Отиваш с войската решаваш го и край..... или просто се самозакриваш защото не правиш НИЩО. Колко милиона умряха в Сирия ....
204
4
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен: Защото за вирусите трябва ваксина. Ако няма ваксина единствения вариянт е огрганизма сам да се пребори като ти му съдействаш за това. Ядеш повече плодове... витамин Ц и т.н. Ако това беше бактерия тогава можеше да заложиш на антибиотик или подобни лекарства. С тях можеш да се излекуваш. Върни се сега в първи клас и научи разликата между бактерия и вирус :)
203
1
 
20
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Четем тук разни смехории ,писани от комунисти - Тръмп бил такъв, бил онакъв, бил нищо , бил фалрал....... и прочее глупости. А бе , Рейгън беше едно артистче, дето не разбираше от нищо , пък направо е.а мйката на цялата комунистическа система начело с губернията СССР !!!! Та това са реалностите - Тръмп плаща за работа ! СЗО не работи !!! Е, Тръмп няма да им плати ! Точка ! СЗО фалира ! Китай плащал 100 пъти по-малка вноска в СЗО ???? Виж ти !!!