Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19

Според американския президент СЗО е пристрастна към Китай
19 апр 2020 14:45,
103
Тръмп иска Китай да поеме отговорност, ако е виновен за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да понесе последствия, ако е „съзнателно отговорен“ за пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс. Той обяви, че в следващите дни някои щати ще започнат постепенно да отменят противоепидемичните мерки.

Тази седмица Тръмп обяви, че спира финансирането на Световната здравна организация, която обвини във пристрастия към Китай, пише БНР.

Още по темата

Американският президент заяви, че правителството му се стреми да установи дали корона-вирусът се е появил от китайска лаборатория. По думите му, ако това се докаже, ще има последствия за Пекин.

„Ако те са съзнателно отговорни, със сигурност. Ако е било грешка – грешката е грешка. Но ако съзнателно са били отговорни, да тогава би трябвало да има последствия“, каза Тръмп.

Междувременно броят на заразените от Ковид-19 в Съединените щати е нараснал с 29 хиляди за денонощие и вече надхвърля 690 хиляди. Смъртните случаи са с близо 2 хиляди и 400 повече и общият им брой е над 35 хиляди.

На този фон Тръмп съобщи още, че от утре ще бъде позволено на някои предприятия в щатите Тексас и Върмонт да заработят отново, като спазват предпазните мерки. В щата Монтана отмяната на ограниченията ще започне от петък.

В Европа испанският премиер Педро Санчес заяви, че ще поиска от парламента 15-дневно удължаване до 9 май на мерките, но уточни, че новите ограничения ще бъдат по-гъвкави.

В същото време Северна Македония обяви, че затяга мерките за борба с Covid-19.

Албания от своя страна съобщи, че заради ниския брой на починали и на заразени от утре в страната ще бъдат отворени около 600 икономически дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Uncle Sam преди 4 години
Тръмп в образа на Чичо Сем - I want you!
76
1
 
0
 
! Отговори
Защо така бе преди 4 години
попитай военните от Нато те знаят колко лаборатории посяхте.Но и вие сте ужилени от вашите биологични схеми.Така става като има две държави едната НАТО,а другата фащ.
75
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Ще го търсят както търсеха ядрените, химически и биологически оръжия на Садам Хюсеин в Ирак! И точно толкова и ще намерят на Китай...
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса даже си е доказано че идва от ухан, от Китай глупачета. То толкова да сте плиткоумни направо нямам думи. Защитниците на Китай, хайде там, да ви затворят с метални пръти в апартаментите, да ви изкарват насила от апартаментите или да ви горят живи. Щот вируса не дойде от там и не се опитаха да го крият нали, смешки такива.
73
2
 
2
 
! Отговори
Татул преди 4 години
САЩ, са тръгнали да сочат с пръст. Пфу. Да не говорим за ситуациите с подмяна на правителства и моделите на управление, които сътвориха в Латинска Америка. Раздробяване на цяла Сърбия, и воната там, още им дишаме праха от бомбите. Подмяната на власта и войната в Украйна. Арабската пролет , която по скоро е като чума от която Пламна целия свят. колко още да изброя. Доколкото зная те са финасирали точно лабораторията в Ухан по отношение разработките на този вид коронавируси.
72
8
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Не беше ли Тръмп тоя дето каза че коронавируса не е опасен и няма нужда от вземането на каквито и да е мерки и че до Април щял да премине ... И ПОХВАЛИ държавния глава на Китай Си Дзинпин за усилията за ограничаване разпространението на вируса.справка : Статията "Тръмп е сигурен: Коронавирусът ще отмине през април" - 10 фев. 2020 -Днес.бгСЕГА ПЪК КАКВО ИСКА ?
71
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
краварите на могат да поставят условия на Китай
70
8
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Едни мустачки липсват..
69
8
 
16
 
! Отговори
Не само преди 4 години
Китай трябва да поеме отговорността си, иначе трябва да бъде наказан.Също и управниците на европа и америка за лекомислието си.Както и сзо и оон за ненавременна реакция.
68
10
 
4
 
! Отговори
Истината 2 преди 4 години
Всяка година в САЩ изчезват над 800 000 деца. Братята Подеста и Опра Уинфри имат свинеферма. Не знаете за какво зло става въпрос. Ако разберете детайлите, целият ви свят ще се преобърне. Тръмп е марионетка на Нетаняху, има доста недостатъци, това е ясно, но е по-малкото зло от онези ***.
67
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Бил Гейтс, Клинтън, Обама, Подеста, Сорос, Ротшилд, всички демократически и либерални "звезди" в музикалния шоубизнес, медиите и Холивуд, СЗО, китайската комунистическа партия - психопати, педофили и сатанисти, които играят в един отбор. Тръмп си има своите проблеми, но е неудобен за тези изверги, защото заплашва да им разруши системата.
66
9
 
20
 
! Отговори
Крадеца вика, преди 4 години
дръжте крадеца! Има ли по големи и.диоти от САЩ, всички злини на човечеството се творят нам!
65
7
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
САЩ освен Джими Хендрикс и десетима джазмени афроамериканци друго нямат. Пътеводната звезда Бил Гейтс - съставител на таблици.
64
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако САЩ са виновни? Ко правим тогава?Ди сега последните 80 години САЩ са нанесени в абсолютно всички бели по света. Сегашната ситуация няма причина да е изключение
63
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ са единствената държава всвета, която не се е присъединилакъм договора за забрана на бактериологическото оръжие.Тоя оранжев орангутан каквициркови номера разиграва?
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що , бе ...имам руски хладилник у дома !Страшен е ....работи , като тежък танк!
61
4
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Крадецът вика: ,, Дръжте крадеца", в случая вируса.
60
17
 
9
 
! Отговори
ЕЙййй....жестоко бе. преди 4 години
У Русия имало много учени , бе...ха,ха,хаааааааааааЗатова , немат ни телефони , ни перални , ни телевизори като хората .....!Толкова са учени , че разработват все стари оръжия от ВСВ и крадат технологии на поразия от запада..ха,ха,хааааа...Абе ....за-учена работа!!!!
59
14
 
7
 
! Отговори
Кардаша преди 4 години
Стига сте се правили на ***, този вирус направо си дойде от китай.
58
8
 
4
 
! Отговори
Хаяско преди 4 години
Този път съм за.Подкрепям решението на краварина отвъд океана