Коронавирусът взел две жертви в САЩ седмици преди първия случай?

Двама са починали на 6 и 17 февруари, но не е имало много тестове
22 апр 2020 21:55,
14
Коронавирусът взел две жертви в САЩ седмици преди първия случай?
Снимка: БГНЕС

Двама души, заразени с COVID-19, са починали в региона на Санта Клара, Калифорния, на 6 и на 17 февруари, според медицински експерти, което ги превръща в първите документирани фатални случаи на болестта в САЩ, пише Los Angeles Times.

Досега се предполагаше, че първата жертва на вируса е починала на 29 февруари във Вашингтон.

"Трима души са починали в домовете си във време, когато имаше много малко тестове в (САЩ). Тестовите критерии на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) по това време ограничаваха изследванията само до хора, за които се знае, че са пътували и които са потърсили медицинска помощ за специфични симптоми", заявиха местните власти на Санта Клара.

Още по темата
"Докато нашите медицински служители продължават внимателно да разследват смъртните случаи в областта, очакваме и да разкрием още случаи на починали от COVID-19".

Областта на Силиконовата долина, където се намира Санта Клара, по-рано беше един от епицентрите на епидемията в САЩ, като до този момент там са регистрирани общо над 2 хил. случаи на вируса, осем от които фатални.

По-рано обаче се появиха съмнения, че коронавирусът е бил в щата Калифорния за по-дълго, отколкото се предполагаше до този момент.

Д-р Джеф Смит, ръководител на местната власт в Санта Клара, заяви по-рано, че информацията на ЦКПЗ, както и тази на местните здравни служби предполага, че вирусът е бил в щата "много по-рано, отколкото предполагахме", вероятно още от "декември".

"Не успяхме да видим това, защото това се е случило в средата на сезона на грипа", заяви Смит в интервю.

"Симптомите са сходни на грипа. Ако имате леки симптоми на COVID-19, често вие не ги забелязвате. Дори няма да отидете на лекар. А и той не би ви помогнал, защото би предположил, че става дума за грип".

През януари и по-голямата част на февруари в щата Калифорния почти не се провеждаха тестове за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази долина пак ли стана силиконова. Тамън журналистите научоха, че е силициева и хоп, американцитр пак са я прекръстили на силиконова. :-)
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ починаха няколко души през август 2019. Тогава предположиха че е от електронните цигари. Американците да си проверят всички починали от пневмония последната година. Възможно е вируса даде е разхождал по света от дълго време но да не е бил толкова заразен и да се е разпространявал много бавно а случаите да са се маскирали като грип. И едва в Ухан да е мутирал до сегашните щамове които са много заразно и предизвикват епидемия. Китайците казват че вече има 30 щама.
10
1
 
4
 
! Отговори
Велес до 6 преди 4 години
Слушай, обади се на лекар... Пари се печелят...Важно е здравето.Твоето и на близките и познатите ти! Стискаме палци! Бъди здрав!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с две думи вируса е бил в сащ много по рано отколкото в китай
8
3
 
6
 
! Отговори
Силиконова долина преди 4 години
Силикони, гърди, долини и хълмове ! Коронавируси и чумни епидемии. !!!
7
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
До 4 - Поредният ***, превеждащ си с "гугле транслейт" :Силициевата долина (на английски: Silicon Valley, често неправилно наричана на български Силиконова долина)!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Силиконова долина преди 4 години
Силикони, гърди, долини и хълмове !
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз не съм добре но утре съм на работа няма как без пари не става, дано не е корона нямам кашлица, лоша работа , пет пари не давам за скапаните американци като умират българи.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус циркулира още от есента на 2019 г., включително и в България.Трябва да се разследват всички случаи на пневмонии от октомври месец насам, както и смъртните случаи с пневмонии.Много хора прескочиха този вирус още през есента и зимата, без да знаят , че е коноравирус. Приеха го като настинка или обикновен грип.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно си е силиконова, имате интернет едно търсене на silicon valley ще ви отговори на въпроса
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и малко по на изток като отидете в Невада където са военните лаборатории съвсем ще има бингооо
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа това е интересно, да видим експертите във форума какво ще кажат