Починалите от COVID-19 американци повече от тези във Виетнам

Войната във Виетнам си остава една от най-тежките травми за САЩ
29 апр 2020 07:22, Елка Василева
45
Починалите от COVID-19 американци повече от тези във Виетнам
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на починалите за два месеца от новия коронавирус в САЩ вече надхвърля този на американските войници, убити при продължилата 20 години война във Виетнам, показват най-новите данни на университета "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес.

Починалите от COVID -19 в най-засегнатата от епидемията страна в света са 58 365, докато във войната във Виетнам (1955-1975 г.), по официални данни в националните архиви, са изгубили живота си общо 58 200 американски военнослужещи.

Още по темата

Макар двете събития да нямат нищо общо, този праг има символично значение, тъй като войната във Виетнам си остава една от най-тежките травми, преживени от американците през 20-ти век, пише БТА.

Според университета "Джонс Хопкинс" във вторник САЩ са преминали и друг символичен праг - един милион заразени с новия коронавирус, което е около една трета от всички установени случаи по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ден в САЩ умират по 9200 души. Всеки ден, 365 дни в годината, всяка година. Интересно е само, защо във федералните им затвори има 4000+ случая на корона и умрелите са 38... Интересно е също, каква е смъртността в армията им, клони към 0. Интересно е също, как се определя, че баба на 95 с 5 инсулта умира точно от корона. Иначе - да, в ню йорк станаха масови интубатори, като смешниците в Италия.
17
7
 
15
 
! Отговори
Въпроси преди 4 години
1. Защо Китай от Януари 6 до Момента, отказва Екип на Центъра по Контрол на Болестите да проведе разследване в Ухан?2. Защо Китай до този Момент отказва и не е предоставил проби от Вируса на Първите Заразени, които са необходими за да се види първоначалният генетичен код и как точно е възникнал и заразил човек, този изходно Животински Вирус?3. Къде е Стажантката Yanling Huang от Института по Вирусология в Ухан и защо беше премахната от Уеб-сайта на Лабораторията?
16
14
 
20
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
САЩ трябва да бъдат съдени и да плащат обезщетения на индианците и на африканците за робството.
15
3
 
19
 
! Отговори
Нюрнберг 2020 преди 4 години
Който е Виновен за това Престъпление срещу Човечеството, трябва да бъде Осъден. Трябва Международно Разследване в Ухан и след това Съдебен Процес!
14
1
 
13
 
! Отговори
Международен Трибуна преди 4 години
Трябва да се Изясни Истината и Виновните да Бъдат Наказани!
13
1
 
2
 
! Отговори
Шшшшшшт! преди 4 години
Започва брифингът на НОЩта.
12
2
 
13
 
! Отговори
И все пак преди 4 години
Не е ли странно ,че преди чумата Сащ и Китай водиха икономическа война а Европа беше посредата сега в условия на чума пак е нещо подобно
11
4
 
15
 
! Отговори
ined преди 4 години
Цифрите нямат нищо общо, във Виетнам са загинали млади и здрави войници, докато от корона вируса 99% от загиналите са били и без това с единия крак в гроба - на пределна възраст, наднормено тегло и един куп други сапътстващи заболявания.
10
7
 
12
 
! Отговори
с кафе преди 4 години
Обожавам такива новини с сутрешното ми кафе !
9
2
 
20
 
! Отговори
87765 преди 4 години
"...войната във Виетнам си остава една от най-тежките травми, преживени от американците през 20-ти век",. Както е написано, излиза, че виетамците са нападнали САЩ. Сега сме сидетели как бяха забавени мерките, въпреки информация за пандемия от ноември. Социалната система се облекчава. Здравната сситема се облекчава. Мобилизацията у хората ще бъде използвана за по-голяма активност и, когато повсеместната зараза утихне. И така Мистър Пропър ще спечели.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой какво е пуснал и дали го е пуснал си знаят само китайското ДС и ЦРУ .Ний можем само да гадаем и да четем жълти новини!!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 КитайТрябваДаПлати!!Бил Геееейтс ще плаща репарацииииии
6
7
 
12
 
! Отговори
MaйMyнатa преди 4 години
Да не са Одили у Виетнам, па и на секъде се влачия после за пари
5
4
 
11
 
! Отговори
Сащ преди 4 години
Това показва само колко много е посещавана страната ,а населението и е по разнообразно дори от европейското.Наистина зле се справят с чумата към момента.Ако излезе лекарство ,ваксина или нещо друго няма да се поколебаят да го заграбят първо за себе си.Начело с Тръмп.
4
12
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Идва време в което всеки си плаща за греховете, а САЩ имат още много да плащат за избитите от тях хора по целия свят. А за големите греховете на Израел - се наложи сам Бог да плати..
3
7
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Американците се чистят от талаша. Накрая ще излязат от кризата обновени, освежени, без излишен товар, сплотени и готови за нови подвизи.А ние ще си се влачим с брифингите на НОЩта още няколко петилетки.
2
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-великата, най-богатата, най-технологичната страна в света се справя най-зле. Развенчаването на митове!
1
10
 
16
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
На кой му дреме за краварите , важното е Европа да се отърве от вирусът !