Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства

Напрежението между Вашингтон и Пекин се засили
293
Коронавирусът тръгнал от лаборатория в Китай, Тръмп видял доказателства
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория, но отказа да даде подробности за евентуални доказателства за това, предаде БТА като цитира Ройтерс.

По този начин напрежението между Вашингтон и Пекин във връзка с произхода на вируса се засили.

Още по темата

На вчерашно събитие в Белия дом Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда от него. Тази възможност бе отхвърлена и от американски представители. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, продаващ диви животни за храна.

Президентът републиканец изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията от коронавируса, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора, доведе до икономическа рецесия и застраши шансовете на Тръмп да бъде преизбран за президент на изборите през ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в Кауфланд имаше семейство дръпнати, където вървяха всички хора около тях се пръскаха....хахаха голям страх братче
30
2
 
10
 
! Отговори
До фактолог преди 4 години
Аз съм по-склонен да вярвам, че е от мърлящина, понеже познавам китайци, и ги знам колко са скарани с хигиената, а това, че ядат всичко, което мърда, е отделен въпрос ! В заведение на китайци влизам само да пийна кафе или бира, но ако нямам избор и трябва да се храня там, си поръчвам омлет или бистек - нещо, което не е смляно и не може да се обърка с друго !
29
2
 
6
 
! Отговори
от 2 преди 4 години
До До 2 (коментар 15)Измислени класации има колкото искаш в интернет.Не ми пука за тях .Човек е роден да мисли . Ти си от хората които и дизефектант да ти кажат да пиеш -ще пиеш.Щом е в класацията...не мислиш.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва международно разселдване. Защо мълчат другите държави и техните разузнавания? Абсолютно умишлено китайците заразиха света,нямаме доказателсва,че са го изпуснали от лаборатория,но умишено криха за болестта, торомозиха доктора,който предупреждаваше,пуснаха китайците за китайската нова година да пътешестват в края на януари из Европа,по специално най-посещаваната държава Италия,и заразаиха целия свят,като си мълчаха колко е опасна и заразна болестта.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм чувал, че на кривият тръмп, Китай му пречел.
26
8
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Едни и същи хора са способни веднага да повярват, че САЩ са създали умишлено СПИН, но биха отричали до смърт възможността Русия или Китай да направят нещо такова....Интересно...А иначе Тръмпи просто трещи в свой стил. Страшното е, че му вярват граждани на уж най-демократичната държава...
25
11
 
12
 
! Отговори
Истински Българин преди 4 години
Браво Г-н Тръмп, България обича САЩ и демокрацията!
24
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Прословутата епруветка пак влезе в действие...не и дават прах да хване-от Саддам,та досега!
23
11
 
12
 
! Отговори
Тръмп е прав преди 4 години
Тръмп е прав, такъв гаден вирус не може да е естествен, толкова изкусно направен, да си здрав и да разнасяш зараза, и толкова време да издържа, да не се влияе от температурата, да изважда от състав хора за повече от месец......!Тия жълти зарази може би случайно са го изпуснали, но разсипа целия Свят!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че президентът на САЩ и ЦРУ изказват публично противоположни становища по въпрос от първостепенна важност, като този за произхода на актуалния Covid - 19, е показателен за степента на вътрешно политическото противопоставяне в САЩ. Не по-малко интересно е дали отговорът на същия въпрос не може да се търси в споменатото противопоставяне.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сигуренно е видял. То навремето един друг американски президент бе видял лаборатория на Садам за производство на бойни отровни вещества. Даже в съвета за сигурност на ООН показваха снимки . Е нападнаха Иран, загинаха около милион цивилни, лаборатории не бяха открити. Но щом го е казало ЦРУ и президента е съгласен значи е вярно. САЩ никога не лъжат.
20
8
 
3
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Тоя Портокал Тупе докато не предизвика 3-та Световна война няма да миряса...
19
6
 
6
 
! Отговори
доктор преди 4 години
Преписвам на Тръмп да пие Trevicta1Trevicta е антипсихотично лекарство, което се използва за поддържащо лечение на шизофренияпри възрастни, при които заболяването е стабилно при лечение с инжекции с палиперидонведнъж месечно. Симптомите на шизофрения включват дезорганизирано мислене и реч,халюцинации (чуване или виждане на неща, които не съществуват), подозрителност и налудности(неверни представи).Trevicta съдържа активното вещество палиперидон (paliperid
18
3
 
22
 
! Отговори
48706 преди 4 години
Не сме забравили и "доказателствата" за химическото оръжие в Ирак, но сме свидетели на опустошителните последици.
17
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Че то си е ясно от началото,чичо Дончо.
16
9
 
10
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
допълнение от пост 10:Ще забележите, че западни публични личности (политически лица, актьори и т.н.) ще се разболеят от вируса, но никой няма да умре. Това е така, защото при създаването на вируса, създателите са направили и лекарство, което да лекува. За това Борис Джонсън не умря, не умря нито Том Ханкс, нито жената на премиера на Канада. Изобщо никой от ТЯХ (конспираторите) няма да умре.Целта е да ударят икономически Китай, защото след 10 г. ще е по-силен от всички тях. Взети заедно.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз така съм уверен, че може би Тръмп не е uдuoт. Може би...
14
5
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Според допитване кой е най-успешният им президент за последните сто години, Тръмп се нарежда отсега на четвърто място, като изпреварва дори Кенеди, при това без да му е изтекъл още мандатът ! А ти си приказвай каквото си искаш, на него знаеш ли колко му пука...
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя, че жертвите, а 3 седмици са повече от жертвите за години във Виатнамската война.Видя над 30 милиона безработни за няма и месец и икономическо дъно на страната му. Понеже е *** и единственото което знае е да обвини друг. По един Сталински модел му трябва силен и страшен враг, виновен за всичко. Той смешника финансовата криза не можеше да предотврати, но можеше да спаси хиляди американци.
12
4
 
4
 
! Отговори
pich преди 4 години
Ех пари, пари .... какво ли не правим за пари ...