Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN

Продължава вълната на недоволство след убийството на чернокож
Обновена: 30 май 2020 07:39 | 30 май 2020 07:35, Красимир Ангелов
131
Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN
Снимка: БГНЕС

Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис, атакуваха и централата на телевизията CNN в Атланта, съобщава Асошиейтед прес.

Телевизията предаваше на живо как демонстранти замерят с бутилки полицаите, застанали във входа на сградата и ги призовават да напуснат полицията. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на сградата. Замазано с боя бе логото на телевизията.

Още по темата
През цялото време полицейското присъствие бе засилено, съобщава БТА.

Протестът в Атланта започна и продължи мирно няколко часа, но в един момент част от демонстрантите започнаха да вилнеят и да чупят полицейски коли, една бе запалена.

Ранени са трима полицаи, има много задържани, съобщи говорител на полицията.

Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс обвини протестиращите, че с действията си позорят името и на Флойд и на родения в града борец за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг.

"Това не е духът на Кинг, това е хаос, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град", каза Ботъмс и призова протестиращите да се разотидат.

Размириците обаче са продължили, има изпочупени заведения и подпалени коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
7
 
! Отговори
демокрация-анархия преди 3 години
от хамерика ,ще тръгне яко срещу всички сороси.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината "Демократите искат анархия,за да свалят Президента!" Така е.
84
13
 
10
 
! Отговори
ай честито преди 3 години
До Полицая е невинен 88 Било му болно сърцето ? Не бил починал от задушаването Готов си да се включиш в адвокатската защита на убиеца Ако някой приложи подобен арест на твой близък - друго ще пееш , ама сега оправдаваш един нечовечен акт Защото жертвата е черен , а ти нещо мразиш черните . Ако те пита човек , що ги мразиш , едва ли ще можеш да кажеш Да не си някое л***мпенче от футболните агитки ?
83
8
 
8
 
! Отговори
кой клип гледа ? преди 3 години
До Полицая е невинен 90 Написа глупост и какво ?Първо , черният въобще не оказва съпротива . Второ освен че убиецът му притиска врата , друг полицай му държи краката , трети е затиснал гръдния му кош . Трето - убитият е съгласен да бъде качен в полицейската кола , полицаят обаче не отпуска хватката .Полицаите са го контролирали , но продължават с екзекуцията . Качват го мъртъв в линейката . Няма данни да е имал наркотици в кръвта си , или да е бил пиян.
82
2
 
18
 
! Отговори
Е преди 3 години
Полицая нека го съдят, но това не значи, че тия могат да чупят и грабят каквото им попадне !
81
10
 
13
 
! Отговори
Полицая е невинен преди 3 години
Какво ще правите срещу 2 метра ***, която се противопоставя на арест и е надрусан и пиян? Имал е проблеми със сърцето и умира от това по - късно, но не и от самото задушаване. Естествено,че по дребен полицай от тая горила ще му стои на връта да не мърда. Да не се е противопоставял..
80
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
CNN - Централата на всички либерално-демократични и световни Фейк Нюз (Фалшиви Новини)!!!!Нулево съчуствие за CNN!!!!!!!!!!!
79
9
 
27
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Какви протести са тези грабежи на дрогирани афропомаци?За две минути полицията ще ги пръсне!Знаете ли Защо в републиканските щати няма протести?Защото губернаторите в тях няма да заповядат на полицията да не се намесва!Демократите искат анархия,за да свалят Президента!Това е!
78
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така се протестира. Въпреки, че полицията там няма нищо общо с нашите полицайчета. Ако нещо подобно стане тук ще се изпокрият като мишки.Човек трябва да е безстрашен и да отстоява идеите си в лицето на безскрупулната полицейщина. Нашите "демократи" знаят само да повтарят едни и същи заучени фрази за "пазарна икономика", "демократични ценности", и пр. бя бля. Така не става, страхливци!
77
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е това са истински протести....ама от горди и свободни хора а не от заспали мишки ....
76
2
 
14
 
! Отговори
ронстън преди 3 години
До Баровеца-СФ"Оня" беше в вързани ръце за гърба, докато полицаят Дерек го убиваше.
75
0
 
28
 
! Отговори
ронстън преди 3 години
е па тая *** телевизия е най лъжливия световен канал.Малко им е.И не мога да разбера Тръмп и другите американски чиновници дето плашат, че ще пратят армията.Както всички знаем, населението на САЩ си е самото то си е въоръжено до зъби. да не вземе да стане някоя цветна ревюлюциия - хаха!
74
2
 
8
 
! Отговори
Гейтс само това чака преди 3 години
Направо си просят задължителната ваксинация
73
0
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Тази провокация с убийството е запланувана и платена от финансовия капитал на Америка политически подържани от Демократическата партия. Върви по типа на т.н. Цветни револции в Иаточна Европа, Близкия Изток и Севена Африка. Провокация срешу Тръмп.
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ако ще да запалят целите САЩ Тръмп пак ще спечели изборите.
71
0
 
14
 
! Отговори
динята преди 3 години
Ау, как е взможно, та това е медията на демократите! Нали точно те защитатават афроамериканците най-много
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните ще побеснеят малко, ще натрошат няколко коли и магазини, ще изпеят няколко песни и пак ще се кротнат. Толкова им е капацитета. Но това е проблем във всички богати държави. Мързела води до това - проблеми. Ако белите не ги мързеше да работят, черните щяха да си стоят в джунглите по дърветата и всички щяха да са щастливи. Нещата вървят към новият световен ред в който отново ще има роби и господари. Няма как да всички да са с равни права по простата причина, че мисленето им не е равно
69
17
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
Комунизъм в действие, подстрекаван от хибридната медийна война на Путин и китайците.
68
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армията , ама все пак да не забравяме, че легионите са пратени далеч от Рим, да пазят външната мощ. САЩ са в патова ситуация. Не могат да пуснат световния контрол, щото са много в дълг, ама не могат и да извърнат глава от вътрешните си проблеми..ще става весело до 10 години. Или конц.лагер или гражданска война
67
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедните много бедни, богатите, много богати. Ама на бедните вече не им се гледат бози по телевизията и не им се яде гадна храна, не им се слушат популистически глупости, пък си имат и патлаци. САЩ от години ги замитат под килима, те се размножават. Няма образование, няма здравеопазване, скоро като няма и работа и няма да имат удържане. При 15% от населението побесняло , армията е безпомощна.