Доналд Тръмп срещу СЗО, Китай и протестиращите пред Белия дом

Той заплаши защитниците на Джордж Флойд със зли кучета и оръжия
30 май 2020 17:50, Нели Христова
133
Доналд Тръмп срещу СЗО, Китай и протестиращите пред Белия дом
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп е добър в това по време на криза да създаде нов проблем. На брифинг в Белия дом, без да споменава и дума за ужасяващият брой на заразени и починали от коронавирус в страната, президентът на САЩ заяви, че ще прекрати абсолютно всички отношения на страната със СЗО. По-точната дума, която Тръмп използва, бе "унищожи".

Преди няколко седмици Тръмп спря финансирането на СЗО и предупреди, че ако не се направят реформи в организацията, САЩ ще приключи напълно с отношенията си с нея. И това се случи. А в основата на този конфликт стои друг - според президента, Китай контролира СЗО.

"Китай оказа натиск на СЗО, за да заблуди света относно пандемията от коронавирус", заяви той, като увери, че средставата ще бъдат изпратени на други организации, които "ги заслужават".

Говорейки за Китай, Тръмп не пропусна да нанесе и поредната обида срещу азиатската държава. Той заяви, че ще издаде официални прокламации, с които да "защити американските университети от китайски студенти". Тръмп отбеляза, че "жизненоважните университетски изследвания" трябва да се пазят от някои китайски студенти и изследвания, тъй като за Китай е известно, че "краде индустриални тайни".

А след като Пекин прие спорният закон за сигурността, който касае главно Хонконг, Тръмп реши, че бившата британска територия вече не може да се ползва със специалното отношение на САЩ. Той нарече закона "трагедия" и заяви, че ще преразгледа свободното пътуване от и до Хонконг заради "по-голямата опасност от шпионаж от страна на Китай".

 "От години правителството на Китай провежда незаконен шпионаж, за да открадне нашите индустриални тайни, от които има много", каза Тръмп.

Голяма част от Републиканската партия настоява за изгонване на чуждестранните студенти в САЩ от чувствителни специалности. През февруари ФБР обяви, е разследва над хиляда случая на китайски икономически шпионаж и технологични кражби.

В ход, който може да има дълготрайни последици, Тръмп издаде и забрана за обучение на студенти, свързани с китайската армия, в американски университети.

Заповедта на Тръмп също може да предизвика отмъщение. Китай през март изгони американските журналисти, след като администрацията на Тръмп затегна правилата за издаване на визи за служителите в китайските държавни медии.

На брифингът Тръмп не спомена нищо нито за коронавируса, нито за случващото се в Минесота. По-късно, след като стотици протестиращи се събраха пред Белият дом, Тръмп отново реши да излее гнева си вTwitter. Той написа, че "секретните служби на САЩ са свършили чудесна работа, макар и да не били най-големите професионалисти".

"Бях вътре, гледах всяко движение и не можех да се почувствам по-защитен. Те оставиха протестиращите да викат колкото си искат, но когато някой решаваше да излезе извън линията, бързо се хвърлеха отгоре му, без да може да разбере от къде идва ударът. Агентите на фронтовата линия се подменяха като магия. Голяма тълпа, професионално организирана, но никой даже не се доближи до оградата. Ако някой я беше прескочил, щеше да бъде посрещнат от зли кучета и най-зловещите оръжия, които някога съм виждал", написа президента в Twitter.

Това не е първият път, в който Тръмп заплашва протестиращите. Вчера той написа в Twitter, че ако протестите в Минесота продължават, полицията ще започне да стреля срещу тълпата.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
16
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Тръмп спря парите за СЗО ,а те ликвидираха публично цветнокож,брутално със видео клип.Тръмп трябва да реже сега живо месо,падне ли Тръмп идват главорезите с ваксините
74
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Trump е противоречива личност, но със сигурност защитава интересите на САЩ.
73
5
 
24
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 3 години
Не е заплашил защитниците на Флойд, а ония, които чупят, палят и грабят ! Заглавието е манипулативно и не прави чест на автора !
72
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До странноГледам, че коментираш американската мечта, пък сега обясняваш, как тия неща не те интересуват. Американката мечта не е за объркани рушофилЕ.
71
10
 
3
 
! Отговори
Двуградна Луна 2 преди 3 години
Тюрко-юдеите ХАЗАРИ заповядват на Волжските им български РОБИ да се заселят във Волжска България като хазарски ГРАНИЧАРИАРАБСКИЯТ Ислямски Халифат разгромява тюрко-юдеиския Хазарски КАГАНАТ и освобождават Волжските Българи от Тюрко-юдейско робствоВолжските Българи признават че само Аспарух е наследник на Кубрат и от благодарност за освобождението си от турско-юдейско робство приемат Исляма
70
8
 
4
 
! Отговори
Двуградна Луна 1 преди 3 години
Руснаците са НОРД още с Москва и Нижни Новгород а по-късно и ПетербургМагистралата на жълтите и тъмнокожите към Европа е сегашна Южна Русия към която се числи и Булгари-стан на ГЕРБ и ВМРОКан Кубрат не е станал Християнин в Крим а в КОНСТАНТИНОПОЛ когато посетил приятеля си Василевс ИраклийАспарух е единствения син на Кубрат чиито хора не стават РОБИ....и единствен негов наследникВолжска България е основана от турско-юдеистки РОБИ на Хазарите
69
8
 
12
 
! Отговори
честно преди 3 години
тръпм не ми харесва въобще...особено кактретира ес и България и се меси навсякъде но с тук казаното от него съм на 80% съгласен...за СЗО ,за китай и протестиращите които обират банки и магазини. но е вярно , че полицията там понякога превишава правата си но отчитайк ,че малцинствата нямат желание да зачитат законите там няма и как да искат да имат и права..покрай сухото гори и мокрото...понякога
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим , дали ще изстрелят ракетата на Мъск днес , че ги побъркаха от размотаване космонавтите За 22:22 е насрочено
67
1
 
9
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Чакам бразилейросите да претрепят детето на някой реднек и тогава ще стане вече страшно, като извадят цялото бройно снаряжение.
66
3
 
14
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Да вади танковете, че бразилците съвсем го обърнаха на катун.
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4:5 за черните
64
11
 
6
 
! Отговори
уаф -уаф преди 3 години
съвсем е изперкал горкият Тръмп "Той заплаши защитниците на Джордж Флойд със зли кучета"Хм смешно , хем тъжно . Напомня за Бърнс от "Семейство Симпсън " . И той все насъсква кучетата срещу всеки дръзнал да му наруши спокойствието
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1:1 с Джокера от Батман.
62
4
 
5
 
! Отговори
Най преди 3 години
Дейни май,са белите комунисчета на Бърни!
61
6
 
6
 
! Отговори
8888 преди 3 години
Част от клиповете на които попаднах и полицейската "компетентност "примерМлада полицайка се прибира вкъщи , гледа вратата отворена , влиза вътре - бам -бам гръмва някакъв черен , без никакво обяснение . В следващия момент " Ама това не е моят апартамент" . Объркала етажите , влязла в чужд апартамент , убила черен мъж на 25 години , невъоръжен !!!! И такъв човек става полицай , отговаря за живота на хората и т.н. Дават и само 10 години затвор !!!Amber Guygеr се казва
60
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп си е сложил усмивка на снимката тип-циркаджия.
59
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Я поизгледайте малко клипове за безредиците в САЩ , в ютуб има и на живо от много градове Да не се окаже ,че на места белите протестиращи са повече от черните А и много бели мародерстващи има . Още по-странно - млади момичета и момчета . Не изглеждат на хора , които им се налага " да берат" от магазините . Кой знае - може би заради идеята , или тръпката
58
10
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Много им се иска на мисирките и властта да представят бунтовете в САЩ като расови.Само че на протестите ще видите и голям брой бели и латиноси.Войната не е бели срещу черни.Войната е гражданското общество срещу репресивната машина.За щастие на американците в момента Америка има президент, който често взима страната на хората, а не на Системата.
57
2
 
7
 
! Отговори
странно преди 3 години
До Анонимен 44 И не разбрах ,защо трябва да ходя някъде Странен ти е мисловния процес - ако ходиш да се скиташ в чужбина , особено -САЩ си супер успял .Ако си стоиш в БГ , много си изпаднал Това ли ти е тезата ?
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната тук не е на междуетническо равнище, а на граждани срещу полицаи и управляващи.