Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!

Семейството му настоява за справедливост
Обновена: 4 юни 2020 08:07 | 3 юни 2020 19:40, Нели Христова
206
Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!
Снимка: Instagram

46-годишният Джордж Флойд трудно си намирал работа в Хюстън, затова при първа възможност заминава за Минеаполис. Той иска просто да изкарва пари, с които да може да издържа семейството си и най-вече 6-годишната си дъщеря Джиана. Ала съдбата му е отредила друго - чернокожият мъж е заподозрян за леко престъпление - пазаруване с фалшива банкнота от 20 долара. Полицаят, който го арестува, го притиска към земята с коляно и го задушава.

6-годишната Джиана остава сираче.

Още по темата
"Когато се прибрах у дома, тя стоеше на вратата и ми каза: "Мамо, нещо става със семейството ми". Попитах я защо казва това, а тя ми отговори: "Защото не спират да споменават името на татко по телевизията", разказва майката на Джиана и съпруга на Джордж Флойд, Рокси Вашингтон, пред CNN.

"Тя искаше да днае как Джордж е умрял. А единственото нещо, което можех да и кажа бе, че той не е можел да диша", спомня си през сълзи Рокси. Това са и последните думи на Флойд: "Моля ви, пуснете ме. Не мога да дишам."

Заедно с Рокси и Джиана е и бившият играч от НБА Стивън Джаксън, който е близък приятел на Джордж Флойд още от гимназията. "Трябва ни истинско обвинение. Тези сълзи, които виждате, са от истинска болка. И единственият начин те да спрат е чрез истинско обвинение срещу убиеца", казва той. Адвокатът на семейството също настоява, че уволнението на всички полицаи, замесени в смъртта на Флойд, не е достатъчно, тъй като "те просто ще намерят работа в друг полицейски участък".

"Искам и четиримата полицаи да си платят за това, защото в края на деня, те се прибират при семействата си. А моята Джиана вече няма баща. Той никога няма да я види как порасва, как завършва училище, никога няма да я заведе до олтара", заявява Рокси.

"Той е добър човек, каквото и да казват всички", категорична бе съпругата на Флойд.

А в трогателно видео, публикувано от Стивън Джаксън, Джиана, която е на раменете му, казва: "Татко промени света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татко й каквото търсил, това и намерил.
117
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Променил света баща й...Чергарски лакърдии.
116
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно с демократи /социалисти/ комунисти във форума. Смъртта на човека е само повод за размириците. Целта е да бъде свален законно избрания президент чрез погроми, кражби и вандализъм от неговите противници, които понеже нямат аргументи прибягват до убийства, палежи и грабежи. Всеки честен човек го вижда. Неолиберализъм и соросоизъм в действие.
115
15
 
10
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
В думите ти има голяма доза истина! Даже аз мислех по същия начин, но в никакъв случай неприемам такова жестоко убийство към когото и да е. Полицията трябва да знае как се обезвреждат хора, без да се убиват. Този полицай явно се е вживял в ролята си на екзекутор... .А Флойд явно не е бил цвете, но сега ще се превърне в герой за хиляди възмутени и за маргиналите, които се припознават в него.
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!добре ли сте?
113
11
 
8
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 3 години
Егати и диктатурата е там в краварника уса. Ужас ! Бегай далече.
112
18
 
8
 
! Отговори
Младеж преди 3 години
Полицай ли е не ми ги хвали батко. Всичките са сгурия. Навсякъде по света. И най вече у нас. А би трябвало да са слуги на народа. Ние им даваме заплатите да ни пазят. Не да ни нараняват и убиват. Най мразените хора на земята са.
111
23
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Проблемът не е расов.Виждаме, че сред протестиращите има много бели, има и латиноси.Проблемът е в Системата.В уж най-демократичната държава в света, годишно от полицейско насилие загиват хиляди.Полицаите-убийци в огромната си част изобщо не стигат до съд.Системата и мисирките и искат да изкарат протестите расови, за да настроят за пореден път хората едни срещу други.В случая бели срещу черни.Какъвто и да е бил загиналият, той не заслужава да умре по този мъчителен начин.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митко 19смМаргиналите са с Флойд, а другите маргинали - с Тръмп.Огромното мълчаливо мнозинство не е с никой - добри в този спектакъл няма!Но има печеливши...
109
3
 
33
 
! Отговори
Башибозук преди 3 години
Расистите против белите лъсват. Флойд беше убит от институция, а не от цивилен. Когато чернокожи полицаи убиват бели граждани няма и копче от тези същите. Тогава не е расизъм, а инстутиционен проблем. Когато белите фермери биват избивани в Южна Африка и Зимбабве няма и гък никъде. Колко бизнеса и имущество бе унищожено, колко коли запалени, колко цивилни нападнати,пребити и дори убити от тези дето иска по-добро бъдеще? Ама да е бъдеще без бели. Без бели им давам 10 години до пълен разпад.
108
27
 
2
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
Светът е с Флойд. Маргиналите са с Тръмп.
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Митко 19смИ какво общо има Тръмп с отпадъка Флойд? Или просто това е опорката за която ти плащат да пишеш?
106
22
 
4
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
На погребението на Флойд ще има повече хора от инагурацията на Тръмп. На погребението на последния сигурно и децата му няма да идат. И правилно :)Но маргиналите по форумите на днес.бг си мислят, че са мнозинство. Хахаха :)
105
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Флойд наркомана, осъден за въоражен грабеж, умрял след съпротива при арест за разпростанение на фалшиви пари, едно много тежко престъпление между другото. Да този *** промени света, направи го по-лош, направо непоносим. Смъртта му отприщи лавина от лъжи, лицемерие, егоизъм и простотия. Ето това е новия идеал за герой, престъпник социопат, нагъл и награмотен мързел, решил че може да се гаври с общество безнаказано. Възмутително е как се натрапва подобен герой, как се дава за пример!
104
4
 
27
 
! Отговори
Истина и само истина преди 3 години
Ау , колко трогателно. ... А защо не пишете за въоръжения грабеж на бремената афроамериканка от същия този "примерен татко" Флойд заради което го тикат в затвора ? А за кариерата му на порнозвезда ? А за редовното му дрогиране и какви наркотици намират в кръвта му при аутопсията ? А как е пласирал фалшиви пари... щото едва ли той сам си ги е рисувал .
103
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са жалки американците... Държавата им се руши пред очите им, а те са ослепели за това и само прибляват демократично, как им се променил света.Какво да кажа друго, освен, че напълно си заслужават президента.
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уви не е, просто ******** демократи го използват! Но ще им излезе през нослетата накрая
101
4
 
25
 
! Отговори
Хм... преди 3 години
Крякат защитниците на черните, ама вечер никой не минава през черните гета, даже и с кола, иначе устата им големи.
100
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Представете си това Но ти дори не можеш да си го представиш. Няма расизъм. Виж дамския тенис, киното или модния подиум, кардашянките и всички останали, латиносите. Има расизъм но срещу белите и точно тава е проблема. Дори и у нас в България от години плащаме тока и помощите и телковете и всичко на едни неграмотни гласоподаватели дето избиха сума ти възрастни хора по селата, напълно безнаказано...
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
95, тук християни няма, те са в друг сайт, сбъркала си адреса.А ти между другото какво по-различно правиш от тези, които обвиняваш?