Забраняват на полицаите в САЩ задушаващата хватка

До това се стигна след извършени от полицаи убийства
18 юни 2020 07:22, Ния Христова
5
Забраняват на полицаите в САЩ задушаващата хватка
Снимка: Pixabay
Конгресмени от двете основни партии в Съединените щати предлагат реформи в методите на американската полиция, предаде БНР. До тази стъпка се стигна след като извършени от полицаи убийства доведоха до масови протести.
 
Демократите предлагат униформените да имат по-малко законови протекции, национален регистър за случаи на полицейска бруталност, както и забрана на т.нар. задушаваща хватка. 
Още по темата
 
Републиканците подкрепят предложението за забрана за използване на хватката, както и по-малко федерални средства за полицейските управления, които я разрешават.
 
Очаква се следващата седмица да има гласуване по очакваната от американското общество реформа. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са там да бранят и убиват ако се наложи. За това има ред. Ако всички се подчиняват на заповедите и проверките... Проблеми няма да има. Но някой малцинства си мислят, че са над закона...следвателно трябва сопа. Харесвам полицията там... Стегната и можеща.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като им забраняват тази хватка, дават ли им поне някаква друга възможност да се справят с беснеещ двуметров 130-килограмов нарушител?Или ще ги докарат до дереджето на нашите полицаи, които и да искат, нямат право да се действат достатъчно ефективно, за да ни бранят от престъпници и хулигани.Вместо това са стигнало дотам, че индийците се подиграват с тях или направо ги пердашат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега остава да ги карат да мият и краката на престъпниците
1
7
 
6
 
! Отговори
x преди 3 години
църния да не го задушават, кафенце да му направят, поничка да му купят