Делото за смъртта на Джордж Флойд тръгва на 8 март 2021 г.

Адвокатът се оплака от коментарите на политици
30 юни 2020 10:08, Елка Василева
27
Делото за смъртта на Джордж Флойд тръгва на 8 март 2021 г.
Дерек Шовин. Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия полицай Дерек Шовин и още трима негови колеги за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис беше насрочено за 8 март догодина.

На предварителното съдебно заседание Шовин присъства чрез видеовръзка от затвора със строг режим, в който се намира от месец. Колегите му се явиха лично в залата.

Още по темата

Адвокатът на Шовин се оплака, че  висши политици, включително кметът на Минеаполис и дори президентът Доналд Тръмп, коментират случая.

Ако тези изявления продължават, защитникът ще поиска от съда да ги забрани.

Убийството на Флойд чрез задушаваща хватка с коляно на 25 май предизвика масови антирасистки протести, залели от тогава редица градове в САЩ, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ако САЩ остане без полиция само за един месец от демократична и високоразвита страна - световен лидер ще заприлича на Сомалия . Черна, бедна, ограбена и опожарена джунгла ......
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите американски принцеси в синьо много се страхуват от черни.Правят садо-мазо с тях като Мейзер. Стават сакатлъци.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делото Чората е същото като Флойд.
20
1
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
НЕ САМО Е ВИКАЛ НО Е УМРЯЛ СЛЕД 2 ЧАСА В БОЛНИЦАТА,ЗА КАКВО ЗАДУШАВАНЕ СЕ ГОВОРИ-ТА ТОЙ Е УДАРИЛ ПОЛИЦАЙ!!! ИНАЧЕ НЕ НА РАСИЗМА,НО СМЪРТ ЗА КРАЖБИ ОТ СЧУПЕНИ ВИТРИНИ И ТО НА МЯСТО ДА ГИ РАЗСТРЕЛВАТ НО ТВЪРДО НЕ НА РАСИЗМА НЕ И НЕ
19
3
 
12
 
! Отговори
Клус Клан преди 3 години
Свобода за Дерек!
18
2
 
26
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
Снимка на белия полицай с име и всичко. Лицето на полицейското насилие. Врагът!А останалите трима полицаи са само между другото. Ама, понеже въпросните му колеги са двама черни и един азиатец, не подхожда на мейнстрийм идеологиите да ги назоваваме и да им слагаме снимки...
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроамериканци и афроамериканци трябва да се наричат, за да знаят, че са на гости при коренните жители американци и никой не ги е канил.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската полиция е много страхлива. Страхува се от населението.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задавам си въпроса защо черните трябва да бъдат наричани афроамериканци, а белите - просто бели. Не следва ли белите да бъдат наричани евроамериканци?
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че в България номой черен не мо седа на лицето щото такива няма или и да има бегат на Запад както и ромите както и китайо-виетнамците.Прекрадна дръжава е БГ.
13
4
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Сега вече американските полицаи няма да посмеят да направят нищо на чернокожите пестъпници, дори и да ги заловят на местопрестъплението !!!Горко на белите хора в сащ,ще пострадат от черен расизъм !!!
12
18
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
На тоя дали вече му сядат черни дирници върху лицето в ареста? Дали му харесва? Как мислите?
11
1
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
И аз първо видях снимката и си казах такъв съвестен човек ми се струва, а то полицая. Значи правилно съм преценил, че е свестен и няма място в затвора
10
2
 
17
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Бог да благослови господин Дерек Шовин , жив и здрав още 100 години !
9
1
 
13
 
! Отговори
От 1 преди 3 години
Заглавието ви е неясно. Ако ще ми триете коментара изтрийте и на номер 3 И 4. Не разбрах, че било снимката на полицая. За мен няма престъпление и не трябва да го съдят. Онзи престъпник си е намерил майстора.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия полицаи ще отидат ей така косвени жертви на един голям заговор. Горките хора и горките им семейства. И за, какво - за черен рецидивист, оказващ съпротива. Срам за Америка, а уж с най-развитите военни сили ц, ц, ц.
7
2
 
4
 
! Отговори
Основният въпрос преди 3 години
Имало ли е съпротива,при задържането!Ако да,всичко е според правилата!Учудване буди,че задържаният е викал,като не е могъл да диша!
6
0
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Само питам///Като ***,но спазвайки неолибералните и демократични словоблудствия ,трябва да намерите някакъв полит-коректен ефемизъм.Нещо като брикет или печка и т.н.Неолибералистите щяха да са смешни и забавни ,ако не бяха жалки.Техният подзащитен има досие като "Война и мир",дълго,за всякакви престъпления.
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8-ми март - деня на жената, колко подобаващо. Жена като онази, бременната, която "светецът" Флойд е пребил и ограбил, след като е насочил пистолет към корема й. Един престъпник умира, докато се съпротивлява при арест, което очевидно е основание за неговите съцветници да убиват, горят публично и частно имущество и да крадат масово от магазините. О, времена, о, нрави.
4
5
 
1
 
! Отговори
Само казвам преди 3 години
До Само питамА може би снимката е на убиеца...