Агов: Криминален контингент извършва насилието в САЩ

Няма опасност от гражданска война, смята той
29 юни 2020 22:50, Анисия Иванова
47

Бурните протестите и вандалските прояви срещу расизма обхванаха повече от 40 американски града. Те избухнаха след убийството на Джордж Флойд при арест в Минеаполис в края на миналия месец. А това се оказа едно от най-големите предизвикателства за президента Доналд Тръмп.

"Това, което се случва в САЩ, няма да доведе до гражданска война. Паникьорите, както беше с коронавируса, обичат да драматизират нещата. Няма опасност от такава война, защото американците са достатъчно разумни и свободни хора. Има нещо много важно в тези протести - има проблем в Америка, има проблем с расовото неравенство и това е признато от всичко", каза журналистът и политик Асен Агов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че в САЩ има проблем с това, че няма достатъчно закони, които да стимулират толерантността на хората.

Всичко това избухна, защото Америка беше разделена при управлението на Тръмп. Заради това се стигна до такива ексцесии. Искам да подчертая нещо важно - палежите, грабежите и срутването на обществени сгради, всичко това е извършено от криминални контингенти. Моя близка ми разказа, че в Сан Франциско бандите вървят в кервани от джипове и обират магазини, никой не може да ги спре. В цялата тази ситуация полицията е уязвена", допълни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Асен Агов коментира, че има нужда от реформа на полицаите.

"В Америка, където е разрешено ползването на оръжие, годишно досега са загинали 2500 полицаи от стрелци, които ги убиват. Полицаите се чувстват незащитени и са готови да реагират агресивно. Трябва да се подсигурят полицаите, защото те се страхуват за живота си. Трябва да се извърши цялостно реформа - първо на полицията, второ обществото да се чувства спокойно, че има работа за всички", допълни той.

Според него администрацията на Доналд Тръмп е предубедена.

"Той в момента прави всичко ориентирано към неговата твърда група избиратели, които са главно хора от Централните щати на Америка, които са дълбоко религиозни и консервативни. Що се отнася до паметниците - стигна се до крайности, не може да събориш паметника на Христофор Колумб, защото Америка нямаше да я има. Ако са атакували статуята на Чърчил - има основание, защото той е един от най-големите поборници за съхраняването на американската империя", категоричен е политикът.

Интересно е поведението на социалните медии. Не само атаките на Тръмп, но и атаките на цялото общество срещу социалните мрежи е много силна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
На кръст преди 3 години
До пияница мистик Съзнателно или не улучил си десетката на проблема. От появата няа прогресизма науките за обществото постоянно се политизират и превръщат в политкоректни. Днес е пълен абсурд дори биолог,генетик,психолог..... да твърди,че има обективно съществуващи различия между расите - едни са по-бързи,други по-издръжливи,трети по-умни,други пък кекави и прости.Такъв учен или общественик веднага ще бъсе остракиран и разпънат на кръст от прогресистите.
38
0
 
3
 
! Отговори
Червен пропагандатор преди 3 години
Пратен от Иван Славков на специализация в СНН, Пребоядисан от Независим на СеДеСар (зависим). Охлювообразно създание от вид Безгръбначни, безмозъчни.
37
0
 
1
 
! Отговори
Мисла че той е героя преди 3 години
Не беше ли откривателя,Америко Веспучи
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при на криминалният контигент ръси мисли по медиите.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вандалски прояви срещу расизма е нон сенс. Излиза, че расизма са големите магазини, които черните ограбиха и опожариха, колите, които подпалиха, хората, които убиха (включително един нига, който стоеше под еднотонна статуя, докато *** я бутаха) и т.н. Бас държа, че повечето генгста нигас им се иска полицията да убива все повече техни събратя, че да си берат кецове, телевизори и други работи, докато "протестират".Стига сте ни правили на ***.
34
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Кой е тоя Бай ***, че да коментира САЩ?!!Тоя и Русия коментира!Аман от мизерни Ганцовци! Заради такива сме на този хал!
33
1
 
6
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Хасан Хагоф се оказа най големия аналлизатор
32
0
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
Значи ли , че и у нас на 10-ти ноември и по-късно действаха подобни формирования ?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"бандите вървят в кервани от джипове и обират магазини, никой не може да ги спре"----------------------------Преди пет години със същите думи "умни" ни обясняваха зверщините на джихадистите на Идил в Сирия. Показваха кървави видеа и ни убеждаваха, че терористите са световна заплаха и никой не може да ги спре. Искаха да ни сплашат, но не успяха, защото в края на 2015 г. в Сирия влязоха ВКС на Путин и за 2 години ликвидираха Идил. Сега искат да ни сплашат и подчинят с вируса.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите преди изхвърлянето на сдс от власт Агов получи нула избиратели , никой не беше гласувал за него и пак влезе в парламента !
29
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
А защо не каза защо го правят?! Дали пък Не им е писнало от Полицейщината в тази държава? Мълчи? Или пак с " демократичните глупости" ни занимава!-:) Виждахме колко демократична беше загиналата му отдавна партия СДС!
28
2
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Има един филм по романа на Айн Ранд - "Atlas Shrugged". Гледайте го, ще ви хареса. Общо взето става дума за това как света започва да тъне в хаос, а редица светила и гениални хора започват да изчезват. Накрая се оказа, че са си създали свой собствен свят, където е цвета на Цивилизацията. Разбира се, болшинството са бели, *** не си спомням да имаше в това тайно общество. Не че съм расист, но ако вземеш 10 черни и 10 бели май по-умни ще са от бялата раса
27
2
 
19
 
! Отговори
чикагото преди 3 години
29ти е прав. Ако Асан Агов излезе насред тълпата демонстранти и повтори това което пишете че е казал за да провери тяхното мнение по въпроса- не съм сигурен колко ще му дадат...време де.
26
1
 
25
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Агов беше мой любимец и убеден комунист !
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно време ако не си в партията или от службите нямаше живот, не ти дават свястна работа, кариера ако не си там и всеки се натискаше да е партиец или доносник. При толерастите демократи същото - преследват те и фамилията ти ако не си с тях и затова ако искаш да оцеляваш пееш с пълен глас в хора им, затова всички артисти, певци, политици, платени "учени", всякакви медии, и прочие се надпреварват да плюят. Така че този филм сме го гледали вече.
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този като го видя изпитвам същото като когато настъпя кучешко аки в парка.... П**ава целия ми ден.
23
0
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Агов е просто ***!
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всичко това избухна,защото Америка беше разделена при управлението на Тръмп". Абе кух герберски лакей, само затова трябва да си в затвора до края на жалкия си живот.Обонго беше президент само на черните като ги уреди да ги хрантутим,а те му осигуряваха гласове, сега Джо деменцията ми предлага същото,всички тия дето *** по медии, холивуд, социални мрежи , службите, са все либерастдемократи, а ти от край време работиш срещу България, ама като ви канят такива по ТВ-то на нас какво ни остава освен да те заплюем и да си намерим друго за четене..
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нищо за Русия или Крим ?????? Е стига бе... Асенчо, добре ли си ?
20
0
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Агов е слаб журналист и още по-слаб политик.Край!