Кание Уест започна президентската си кампания, но легитимна ли е тя?

Той се разплака говорейки за абортите
Обновена: 20 юли 2020 15:41 | 20 юли 2020 15:40, Нели Христова
42
Кание Уест започна президентската си кампания, но легитимна ли е тя?
Снимка: БГНЕС

Въпреки че преди дни се появи новината, че Кание Уест все пак няма да вземе участие в изборите тази година, рапърът проведе първия си митинг. Той не говори толкова за политика, колкото за различни обществени теми като абортите, религията, Хариет Тъбман и международните отношения. Уест се подвизава като кандидат на Birthday Party.

Още по темата

Феновете на Кание Уест все още не могат да преценят дали музикантът наистина е част от борбата за Белия дом или това е един огромен ПР ход. Спекулациите се засилиха след като списък с песни от следващия албум на Уест се появиха изненадващо в Twitter, а малко по-късно бяха изтрити. Конференцията, която се проведе в щата Южна Калифорния, бе отворена само за гости, които предварително са се регистрирали, но никъде в сайтовете на Уест нямаше форма за регистрация.

На странното събитие Уест се появи с бронежилетка и годината 2020 г. на тила си. Той говори на присъстващите без микрофон. Публиката също нямаше микрофони, за това рапърът трябваше да моли хората да бъдат тихи, за да чуе въпросите им.

"Можеше и да няма Кание Уест, защото баща ми е бил прекалено зает", проплака музикантът след като подхвана темата за абортите. Той призна, че е искал съпругата му Ким да махне първата им дъщеря.

"Почти убих дъщеря си... дори и съпругата ми да поиска развод след тази реч, тя роди Норт дори и след като аз не я исках", заяви Уест. Той каза, че абортът трбява да остане легален, но и новите родители да получават по-голяма финансова подкрепа, като например... 1 милион долара.

Уест също заяви, че Хариет Тъбман не е освободила робите. "Тя просто ги е накарала да работят за други хора", каза той. Публиката обаче не се съгласи с него, тъй като Тъбман стои зад освобождаването на много чернокожи мъже и жени и е една от най-уважаваните фигури в Америка през 19 век.

Рапърът обяви кандидатурата си на 4 юли и вече бе изпуснал възможността да се класира за вота в няколко щата. Времето му да събере достатъчно подписи от останалите е ограничено.  Миналата седмица той се класира за участие в президентския бюлетин на Оклахома. За да се яви на бюлетината в Южна Каролина, той трябва да събере 10 000 подписа до 18:00 местно време в понеделник.

Самият Тръмп заяви пред Real Clear Politics по време на интервю в Овалния кабинет във вторник, че вярва в кандидатурата на Кание Уест за Белия дом. Според него явяването на изпълнителя на изборите през 2020 г. би бил страхотен първи опит, преди да направи оферта за Белия дом през ноември 2024 г.

Тръмп каза, че докато Уест има шансове, то времето му изтича, тъй като вотът е през ноември.

Друг поддръжник на Уест - Илон Мъск, реши да оттегли подкрепата си за него, тъй като осъзна, че "вижданията им са прекалено различни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Медия преди 3 години
Няма лошо...НО...вече е световна тенденция, ***, ***, куц, кьорав сакат дето казват все да иска да е начело на народ та даже беЗ алтернатива...Психо тестове трябва да са задължителни...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20А, аз така бях като избраха Тръмп. Ама ей на - ставало. Така че - готви се! :)
31
0
 
2
 
! Отговори
Малеййй, ако този преди 3 години
стане президент на САЩ, пиши ги затрити! Все едно ние да си изберем Азис за президент!?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джанго джукев да хваща сърпа и на тръстиката.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кана, Кана напред с черния меч. Обещай им всяка седмица по едно ХХХ видео и поста е твой.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако щатите си изберат като тоя за президент се отказвам окончателно от тях. Минавам на страната на Бряг на слоновата кост.
27
1
 
7
 
! Отговори
Маймуна в президент преди 3 години
Хахаха
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много да взриви с атомното оръжие, Джей Зи и Бионсе, че не го отразяват....американците разведряват обстановката с този хахо. То е ясно, че е "ентъртейнмънт"
25
1
 
8
 
! Отговори
Дискриминационно преди 3 години
Искам шоколод от 90% какао но да е бял!
24
0
 
10
 
! Отговори
За статистиката преди 3 години
То в тая страна има ли нещо легитимно?
23
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Престанете с глупостите няма как да се кандидатира, защото изпусна сроковете в половината щати. Ква кампания кви 5 лв.
22
6
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Вече имаше че*рен американски президент-провал.Бил избран два мандата?Ами обективните резултати-икономика,загуба на позиции от САЩ?Освен това тотално зависим от Сорос.
21
3
 
5
 
! Отговори
една българка преди 3 години
Дано го изберат и да се свършва с тия мъки
20
4
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
щом Барак Хюсеин Обанана беше президент, значи всеки може!
19
4
 
2
 
! Отговори
Ике Дубаку преди 3 години
Моят Президент, дано като Спечели, подпише Указ, всяка бяла да ражда много черни бебета!!
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв избор, каква трилема!?! Американците, милите, сигурно си бият главата в гипсо картонените стени. От улицата да хванеш някой, трудно ще е по-зле от Тръмп, Байдън и Кение
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито, поредният US цирк започна ! Не, че досега не беше, ама сега стана сериал :) ;) А циркаджиите са на линия. То не беше Барак Хюсеин Обама, то не беше истерии по някаква си измислена руска връзка на Тръмп, та сега да видим какво са намислили сценаристите за новия сезон.
16
2
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Нямаше да е легитимна само ако като Обонгото беше роден извън Щатите. Но тъй като афро-африканец всички щаха да си мълчат.
15
3
 
5
 
! Отговори
САНТАНАТА преди 3 години
То и тука има един чалгаджии с претенции да управлява, ама ще останат и двамцата с пръст в г*з.
14
3
 
8
 
! Отговори
Хаххахахахахахаха преди 3 години
Дано го изберат :D