Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара

Остават 100 дни до гласуването в началото на ноември
28 юли 2020 09:35, Елка Василева
65
Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара
Джо Байдън. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостава от предполагаемия си съперник от Демократичната партия Джо Байдън с 10 пункта на национално ниво в президентската надпревара през 2020 г., показват резултати от последно проучване на CBS News/YouGov, огласени в понеделник.

Според проучването Тръмп се радва на подкрепата на 41% от вероятните избиратели в САЩ, докато Байдън е подкрепен от 51%.

Още по темата

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кого да подкрепят, докато други 4% заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат.

Според друга неотдавнашна анкета, за която информира миналия петък ABC News, Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп, като 279 т.нар. "електорални гласове" биха отишли в подкрепа на кандидата на Демократическата партия, а 187 републикански "електорални гласа" за Тръмп. За да бъде осигурена победата на даден кандидат за президент, трябва да бъдат събрани минимум 270 електорални гласове, припомня БНР.

В цитираното от ABC News проучване се посочва, че федералните щати, които тласнаха Доналд Тръмп към победата на изборите през есента на 2016 г. - Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, понастоящем са склонни да подкрепят кандидата на Демократическата партия. Отбелязва се обаче, че тази предизборна картина може значително да се промени през следващите 100 дни преди самото гласуване в началото на ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
1
 
! Отговори
ПР агент 007 преди 3 години
Тръмп НЯМА да бъде преизбран . Тролчетата от сега да добавят леко съмнение в "подкрепата" си която в последствие да прерастне в открито разочарование а след изборите и в гняв и обиди към некаддърника Тръмп водил Америка към дъното . Всеки *** ще получи индивидуални указания . Най- некадърните *** последни ще научат какво се изисква от тях да не прецакат нещо .....
46
0
 
5
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Води дайчовото хоро.
45
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/43Напълно съм съгласен с теб.Класически пример за либерал е психопатът ги ферхофстад, нетъпящ друго мнение... или лъжецът рюте, забранил референдумите, като пречещи на демокрацията.
44
0
 
10
 
! Отговори
политиконтин преди 3 години
Абе тя и Килъри му водеше па какво стана ?
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не беее, Байдън води с 99 към 1. Минимум!! Ако питате антифа даже 1000 процента води. :-) Тя и бабичката водеше на предишните избори. Медиите са все същите, соц. агенции са все същите. Все настъпват мотиката. Добре, че хората ги знаят отдавна и не имсе връзват на глупостите.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни напълни на терористичната и престъпна неолиберална демократична ***. Много скоро ще са там, където им е мястото - в канала. За може останалия свят да си отдъхне от смъртоносните им интервенции.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нета има клипчета как Байдън опипва деца на фото сесия. Шокиращи са.
40
19
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
И още нещо което се явява като продължение на коментара ми...Дали избрания с доказана руска помощ Тръмп днес е така яростно защитаван тук от руски *** одобряващи избора на господаря си Путин за Президент на САЩ?За разлика от Байдън на който Путин никога не е помагал и подкрепял .
39
15
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А какво казва Вова Путин ? Безспорен и доказан от няколко разследващи комисии на американския сенат , че с поръчана от него хакерска атака Доналд Тръмп е спечелил предишните избори за Президент на САЩ. Той дали ще се намесва пак или този път ще са китайските хакери за чиято помощ Тръмп помоли Китай на последната си среща с Китайския президент. Което бе потвърдено от ЦРУ.Интересни избори се задават...
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Либерална демокрация"В интерес на истината думата "либерален" е точно толкова абсурдна в контекста на евроатлантизма колкото и думата демократичен в името на Северна Корея КНДР. Какво либерално има в едно общество където се късат от ограничения в името на политическата коректност и където е бъкано с регулации и държавни рамена за компаниите които имат силни лобита.
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да , ще спечели колкото спечели и Килъри. На самите избори Тръмп поведе още в самото начало , а те до последно лъгаха че води Килъри.
36
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Медийни манипулацииЛиберална демокрация.Както казва либералдемократът и премиер на холандия рюте, "да лъжеш в политиката не е грях".
35
1
 
19
 
! Отговори
Медийни манипулации преди 3 години
Ако хората публикуващи статията бяха професионалисти, щеше да е коректно да съпоставят това проучване заедно с информация за това как са изглеждали проучванията на CBS News и на YouGov на изборите 2016-та година. CBS News 2-6.11.2016 победа за Хилари Клинтън с 47% срещу 43%YouGov 4-7.11.2016 победа за Хилари Клинтън с 49% срещу 45%CBS News 12-16.10.2016 победа за Хилари Клинтън с 51% срещу 40%Що за демокрация сме след като не държим сметка на лъжците и ги оставяме да лъжат отново?
34
3
 
14
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 3 години
Кво да ги гледаме тях,че то нашите кандидати са - бивш милиционер , бивш военен , бивш шут ( шоумен),някви турци и ***...
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се вярва на пресата в Европа, Русия и САЩ никой да не чака добро от него, особено поради скривания му паркинсон.Проблемите на САЩ ще станат огромни след Тръмп или Байдън, защото след тях идва друго поколение с друго мислене. САЩ ги очаква залез и разпадане. У нас не се пише, но щата Калифорния откри свое представителство в Европа. В пресата на САЩ , особено в последните месеци, има много статии за техния залез и разпадане, но у нас не се препечатва нищо и дори не се коментира темата.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това като на алфа ресърч ,че бойко има одобрение 60%
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно "статията" е писана от мисирка, която представа си няма за избирателната система в САЩ. То не че и трябва де. На миналите избори Хилари и маше къде 300 000 гласа повече от Тръмп и въпреки това категорично ги загуби.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато чуя това име, веднага се завърта като грамофонна плоча "затвор, затвор"...
29
0
 
16
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Според "проучване" на New York Times, стожер на либерастията в Америка...
28
2
 
17
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Остава и да спечели тоз педьо, по-лицемерен не бях виждал !