САЩ дават 2,1 млрд. долара за ваксина срещу коронавируса

Така ще си осигурят 100 милиона дози от нея
31 юли 2020 20:43,
16
САЩ дават 2,1 млрд. долара за ваксина срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Правителството на Съединените щати подписа споразумение в петък с фармацевтичните компании Sanofi и GlaxoSmithKline за осигуряване на до 2,1 милиарда долара за тестване и производство на разработваната от тях ваксини срещу Covid-19.

Още по темата

Повече от половината от средствата ще бъдат използвани за подпомагане на по-нататъшното разработване на проектоваксината, а с останалата част ще се финансира разрастване на производството и доставката на първоначални 100 милиона дози от ваксината, заявиха фармацевтичните компании, пише БНР.

"От началото на пандемията Sanofi използва своите дълбоки научни познания и ресурси, за да помогне за справяне с тази криза, като си сътрудничи с Министерството на здравеопазването на САЩ, за да отключи бърз път към разработване на пандемична ваксина и производство в големи мащаби. С нашият партньор GlaxoSmithKline, очакваме нашето проучване във "Фази 1/2" за рекомбинантния помощен подход да започне през септември", заяви в прессъобщение изпълнителният вицепрезидент на на Sanofi - Томас Триумф.

По-рно тази седмица компаниите Sanofi S.A. и GlaxoSmithKline обявиха, че са постигнали споразумение и с правителството на Обединеното кралство за доставка на до 60 милиона дози на разработваната от тях коронавирусна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Ветеринар преди 3 години
Нека ваксинирането на добитъка започне сега!
14
1
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Ти колко трябва да ти е акъла, за да вярваш, че чакат коронавируса да ти сложат чип и да те следят. Ако толкова се притеснявате от следене, си метнете мобилния телефон в ***, спрете да използвате дебитни и кредитни карти, и си изтрийте профилите във Facebook, gmail, и т.н. Притрябвало му е на някой да ви следи повече ... вие сами им давате достъп до вашата информация, до ниво което никога не може да се постигне с "чип".
13
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Досега е обявено, че янките инвестират поне в пет потенциални ваксини... а ес - в една и германия в още една немска.Браво на тръмп!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам колко млрд. инвестира Русия, за да отключи бърз път към разработване на пандемична ваксина и производството й в големи мащаби, но знам, че няколко руски ваксини са напълно готови, ще бъдат регистрирани до края на този месец и руският "Вектор" обещава до края на тази година да произведе милиони дози ваксини срещу Covid-19.
11
0
 
4
 
! Отговори
СЪМНИТЕЛНО преди 3 години
америка фърст още няма ваксина, ЕС вече поръчал от ... гейтса с добавка наночипиране, като не си послушен - згарелось ....
10
1
 
0
 
! Отговори
сбъркана стратегия преди 3 години
Здраве с пари не се купува.
9
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Добре, че им ги дадохме!Сега те раздават а ние си разглеждаме новите самолети
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бааси, тия печатат пари като обезумели ....
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генетичното кодиране върви по план.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, те брадърите имат големи планове за такива като теб. Ще направят няколко бази тук, ще дърпат мечката за опашката докато започне войната в Европа и пратят такива като теб или внуците ти да се бият с руснаците, а те ще стоят зад океана и ще гледат сеира отдалече като продават оръжие, дрехи, храни на всички.Така се прави бизнес
5
14
 
2
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ преди 3 години
ВЕЧНА СЛАВА НА НАШИТЕ БРАДЪРИ ОТ САЩ, КОИТО НИ ОСВОБОДИХА ОТ РУСКО РОБСТВО, А СЕГА ЩЕ СПАСЯТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ ГРОЗНАТА ЧУМА, КОЯТО НИ МОРИ!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат, дават. Ние като нямаме, ще се облизваме отстрани
3
1
 
11
 
! Отговори
Княз Игор преди 3 години
Пак се готвят да тровят и поробват света краварите.
2
3
 
8
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Планът на сатанистите върви по разписание.Задължителни ваксини за цялото пpocтoлюдие на земята, която по-късно ще се разбере, че наистина предпазва от КОВИД-19 (или от следващата по-голяма чума) но предизвиква безплодие в ограмна част от мъжете и жените.Така по-естествен начин ще се постигне намаляване на населението защото роби сега не им трябват - роботите във фабриките са много по-производителни, по късно ИЕ ще замести програмисти, инженери и счетоводители.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Будали. Русия ще я раздава безплатно.