САЩ инвестират почти $1 млрд. във ваксина за COVID-19

Започва решаващата последна фаза от клиничните й изпитания
27 юли 2020 09:00, Елка Василева
23
САЩ инвестират почти $1 млрд. във ваксина за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ удвоиха своя инвестиция до почти 1 милиард долара, за да ускорят напредъка в работата по потенциална ваксина за COVID-19 от компанията за биотехнологии "Модерна", съобщи Франс прес.

Днес започва решаващата последна фаза от клиничните изпитвания на ваксината, която ще покаже дали тя е ефективна и безопасна.

Вашингтон ще задели още 472 милиона към обявените по-рано 483 милиона долара за разработката, която вече ще може да обхване 30 000 участници.

В значително по-малката начална фаза експерименталната ваксина на "Модерна" предизвика развитието на антитела срещу коронавируса у всички 45 доброволци.

Още по темата

Съединените щати водят черната статистика в света по смъртност от COVID-19 - там покосените от респираторното заболяване са 146 000, припомня БНР.

Ако работата на учените се увенчае с успех, благодарение на внушителната инвестиция милиони американци могат да бъдат ваксинирани до началото на следващата година.

Миналата седмица американското правителство обяви, че е сключило договор за 100 милиона дози потенциална ваксина против коронавируса с фармацевтичната компания "Пфайзер", разположена в Ню Йорк, за почти 2 милиарда долара.

В момента по света почти 200 кандидат-ваксини са в процес на разработка, 23 от които са в клинична фаза и се тестват върху хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Ваксина за всички преди 3 години
... Интересно нещо прочетох току що на сайта на Модерна . Ваксината която е обявена че е в последна фаза на клинични изследвания и скоро ще бъде готова ..... Е ЗАПОЧНАТА ДА СЕ РАЗРАБОТВА ПРЕЗ 2016Г. WTF ??? В информацията за нея на сайта на Модерна пише че тя наистина модифицира човешката RNA ......Че фондацията на Бил Гейтс е най-големия и спонсор.А всички знаем за скандалните изказванияна Бил Гейтс за намаляване на човешката популация в ТЕД през 2015- 2016г.Случайност? Надали.
14
1
 
1
 
! Отговори
грух преди 3 години
няма фащ - бита карта са.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами няколко са,защото са на различни институти,всеки от които се бори за патент и разрешително за производство.Така е в пазарните икономики,ако не си чул.
12
5
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До Анонимен 12Така е човече! Те още през месец февруари имаха 6 ваксини и щяха да дадат първо на нас когато им я поискаме. Ама - на , не искаме! А само за лична информация - защо са им " няколко " ваксини? Една не е ли достатъчна? Облечи си ватенката русофиле!
11
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Като ви забият ваксината няма да се отървете от болести.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само френска или руска ваксина бих си сложил.Сащ са компрометирани.Освен това развиха Китай и са против белите.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте, как се претупва ваксина за няколко месеца.... Ужас!! Това няма да си го сложа, ако трябва в затвора ще лежа.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците имат вече създадени няколко ваксини,и първата която вече взе патент на държавно ниво ще бъде пусната в масово производство през август.Ваксинацията с нея ще бъде незадължителна и доброволна.Най-вероятно ще бъде безплатна.Пък нека заблудените си гледат CNN,и да си мислят че светът се върти само около САЩ,Гейтс,Тръмп и американските проблеми.
7
5
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Много екипи в различни страни разработват ваксина. В Русия също е разработена ваксина, която е минала първи стадий на изпитания над група доброволци. Очаква се да започнат да я произвеждат в началото на следващата година.
6
3
 
9
 
! Отговори
Ваксина за всички преди 3 години
Прекрасна ваксина - mRNA-1273 . Манипулираща RNA в човешкия организъм която заедно с DNA е отговорна за съхранението на наследствената информация . Хитроо. Дефект там няма да бъде забелязан веднага , дори и след 20г. , но децата които тези "имунизирани родители ще родят ..... с манупулираните от ваксината гени ... Молете се измишльотините на Холивуд за X-Men да излязат верни или ще имаме поколения от уруди.п.с. за любителите на конспирацията . Бил Гейтс е основния спонсор на тази ваксина.
5
4
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
А колко ли им е струвало създаването на самия Covid-19?
4
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Като я направят, новия Президент на САЩ в никакъв случай да не я продава на малкото азиатско джудже. Нали и без това комунистите разправят, че по-умни от мюсюлманските славяни от Джуджистан няма. Да си измислят сами, щом американците са ***, а те умни :)))
3
2
 
2
 
! Отговори
открих ваксината преди 3 години
Спирате да гледате телевизия, интернет и да слушате радио и коронавируса изчезва.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс и Елън Мъск потриват ръце...
1
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Янките имат договор със санофи и лабораторията в оксфорд и паралелно техен *** работи с турчина...