Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: сащубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИСТОРИЯТА ЗВУЧИ ДОСТА ИЗМИСЛЕНО!!!А ИСТИНАТА Е СЛЕД КАТО МУ КАЗАЛИ ДА СТОИ НА МЯСТО ТОЙ ЗАПОЧНАЛ ДА БЯГА А ТЕ ГО ЗАСТРЕЛЯЛИ В ГРЪБ :D------------НЕ МОГА ДА ВЗЕМА СТРАНА ДАЛИ АКО ТИ КАЖАТ СТОЙ И ТИ НЕ СЕ ПОДЧИНИШ ИМАТ ПРАВО ДА ТЕ ЗАСТРЕЛЯТ В ГРЪБ :D НЕ ИМ ЗНАМ ЗАКОНИТЕ
29
0
 
22
 
! Отговори
NTV Гери Дупедавска преди 3 години
Има доста клипчета как някакви психари ходят с огромни ножове, полицията им вика 15 пъти "Спри ще стрелям", с изваден пистолет, оня си джарави срещу тех с мачетето.Ми то е ясно, че ще го думнат, няма да го гледат я. Тоя народ изтрещЕ.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България когато протестиращи и жена с деца се сбият на пътя, ПОЛИЦИЯТА си драпа макарите на безопасно разстояние и се прави на невидима.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАРГАРЕТ ХУАНГ? КИТАЙКА С АМЕРИКАНСКИ ПАСПОРТ. АМИ АКО АМЕРИКАНЕЦ СИ НАПРАВИ ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С БЕДНОСТТА И ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ В ПЕКИН КАК ЩЕ РЕАГИРА КИТАЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО?
26
0
 
5
 
! Отговори
модерни времена преди 3 години
До УФФСВИКВАЙТЕ.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията може би е трябвало да остави *** да убива продавачки и клиенти по магазините?
24
9
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Американците ни сложиха най-голямата мутра за премиер, защото е много по-лесно да го контролират.Само го заплашват и Он почва да бачка, а ако е някой истински политик, требе да ходиш с посланници, да правиш политика, хабиш ресурси, пък той накрая може и да не се съгласи.Бе по-добре си е зависима мутра... за тех де.
23
0
 
21
 
! Отговори
УФФ преди 3 години
"терапия за социална тревожност", "криза на психичното здраве", това е новговор в Америка, когато си престъпник и обираш магазин с нож. Скоро и при нас ще говорим за социално тревожни, които временно апроприирали чужда собственост поради криза на психичното здраве.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато не спазваш полицейски разпореждания така се прави. Следващия ще спазва. Това да не са нашата протестираща измееет.
21
1
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Аз лично не виждам вина в Полицията- Този човек си върви с ножа и отива към магазин на бензиностанция- Ако не го бяха застреляли -а те вървяха на 5-6 метра от него -То Той щеше да вземе и някой заложник вътре в магазнина!! Не може да вървиш с нож и да не се подчиниш на цяла група Полицаи! Трябваше докато е на "чисто' да го блъснат леко с някоя полицейска кола и щяха да решат проблема -по добре счупен крак и ръка -отколкото мъртъв!
20
0
 
9
 
! Отговори
Чики Бау-Уау преди 3 години
То пък вече неможе да си застреляш някой от упор вече, съсипахте я тая държава, еййййй!!!
19
13
 
7
 
! Отговори
Петров преди 3 години
И тези американски диваци ни държат сметка за нещо, даже ни сложиха пожарникар - мутра за премиер.
18
6
 
17
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Расизъм и кръвожадност - основните добродетели на америка от бащите основатели чак до сега. За глупаците остават фантасмагориите за права и свободи.
17
8
 
7
 
! Отговори
E-e-e-e преди 3 години
Прекаляват вече! Всеки ден ли щр стрелят чернокожи! Няма ли хелзински комитет, да затварят полицията и толкоз!
16
2
 
18
 
! Отговори
МХМ преди 3 години
И това нас какво ни интересува. В САЩ по новините казват ли когато някой ромлонин тук пребие и ограби възрастни хора в някое село! А?! Новини от САЩ не ни вълнуват!
15
4
 
17
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Правата на човека са празни приказки за да залъгват разни булг ари станци. Оръжиет решава всичко.
14
2
 
19
 
! Отговори
Оправдано преди 3 години
Оправдано!!!
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната жертва на коронавируса
12
0
 
17
 
! Отговори
Korona - БОЛЕН преди 3 години
Бе аре бе! Те пък направиха така да не можеш да застреляш никого вече.Съсипахте я тая държава.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно са можели да го гръмнат в краката, но от шубе стрелят за да го убият.