Тръмп праща допълнителни сили след жертвите в Уисконсин

Застреляни бяха двама души, а трети беше тежко ранен
27 авг 2020 10:44, Елка Василева
13
Тръмп праща допълнителни сили след жертвите в Уисконсин
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп ще изпрати допълнителни сили за овладяване на напрежение в американския град Кеноша, щата Уисконсин, предаде Франс прес.

Ситуацията ескалира, след като бял полицай стреля по афроамериканец. 29-годишният Джейкъб Блейк бе прострелян няколко пъти в неделя, като според семейството му вследствие нараняванията той е парализиран от кръста надолу.

При избухналите заради случая протести бяха застреляни двама души, а трети беше тежко ранен, припомня БНР.

По-рано стана ясно, че властите са арестували 17-годишен младеж, заподозрян за нападението. Повдигнати са му обвинения за убийство.

Още по темата

Джейкъб Блейк (29 г.) бе прострелян няколко пъти в неделя, като според семейството му вследствие на нараняванията той е парализиран от кръста надолу.

Според властите в град Кеноша, където стана инцидентът, по време на прерасналите в насилие протести е било стреляно по общо трима души, като нараняванията на третия не са опасни за живота.

Разследващите търсят виновните за стрелбата, като към този момент фокусът е върху група от хора, дошли въоръжени на протеста. Според „Ню Йорк таймс“ тази група е обявила, че е там, за да опазва бензиностанция.

Клипове от мястото на случилото се, които органите на реда анализират, показват мъж с пушка.

Шерифът на област Кеноша е заявил, че е уверен, че този мъж ще бъде открит скоро.

Породени от стрелбата по Блейк демонстрации могат да се видят и в други части на страната, в това число в Лос Анджелис, Минеаполис и столицата Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джак Брулър - още един афро американски лайф лонг демократ преминал в лагера на Тръмп.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
SKORO SCHTE SE MOLQT PUTIN DA SPASI BELITE
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AFROUSA UMIRA BAVNO NO SIGURNO
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Европейският съюз подкрепя протестите в САЩ срещу Тръмпошенко и иска незабавна оставка на Тръмпошенко........Айде почнаха да валят файлетоните. :)))))))))))) Но фактите показват че лайф Лонг демократи като афро американеца Върнон Джоунс от Джорджия минават в лагера на Тръмп.Очевадно е че червените нео марксисти като най младата и плиткоумна Александрия Окасио Кортез, ще се простят с мечтата да водят хорото.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпошенко бие собствения си народ.Европейският съюз подкрепя протестите в САЩ срещу Тръмпошенко и иска незабавна оставка на Тръмпошенко.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални бил голям демократ и германците толкова голям демократ не били виждали.Германците искали Навални веднага да стане канцлер на Германия и като канцлер на Германия да се бори с Русия.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктаторът бие народа. Народът иска демокрация и свобода и нови избори веднага. Репресиите срещу опозицията и дисидентите, борещи се за права и свободи и демокрация, се увеличават. Европейският съюз ще предложи санкции и незабавни нови избори и оттегляне от власт на диктатора.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС що не се съберат и не наложат санкции на САЩ?Каква е тази избирателност, налагат на Беларус, а на САЩ ...тц.
3
3
 
17
 
! Отговори
бах ти кочината преди 3 години
Тая кочииина няма оправяне а по-скоро отива към скапване. До 10-20 години тези ще почнат да трепят безразборно. България ще е цвете пред тях.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шерифът на област Кеноша е заявил, че е уверен, че този мъж ще бъде открит скоро" - на въпросното видеото се вижда, че момчето с автомата само се предава на полицията :)
1
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става с демократа Навални, какво става с демократа Навалани. Путин защо отрови демократа Навалани, Путин защо отрови демократа Навални?