Лекарствата за COVID-19 превръщат Тръмп в ядрена заплаха?

Дексаметазон може да превърне човек в параноик
12 окт 2020 21:50, Нели Христова
234
Лекарствата за COVID-19 превръщат Тръмп в ядрена заплаха?
Снимка: БГНЕС

Някои от лекарствата, които се дават на американския президент Доналд Тръмп, който се зарази с коронавируса, могат да повлияят на психическото му състояние и значително да увеличат риска от вземане на неадекватно решение за използване на ядрено оръжие. Това становище на специалисти бе цитирано от вестник „Ню Йорк Таймс”.

Вестникът дава гласност на експерти, които обърнаха внимание на факта, че склонността на Тръмп към непредсказуеми действия и изявления се е влошила след инфекцията.

Брайън Гарибалди, говорител на медицинския екип на държавния глава, каза, че в допълнение към курса на лечение с антивирусното лекарство Ремдесивир, американският лидер приема и дексаметазон. Това е стероид, който може да накара човек да почувства еуфория, внезапни приливи на енергия и дори чувство за неуязвимост.

Изданието се фокусира върху факта, че в официалните съобщение на лекуващия лекар на президента Шон Конли не е имало подробна информация за нюансите на състоянието на Тръмп и за всички лекарства, които той приема по време на лечението.

“Историята на опитите за замъгляване на състоянието на президенти е стара колкото света”, коментира пред изданието професорът от Масачузетския технологичен институт Випин Наранга.

“Проблемът е, че дексаметазон може да превърне човек в параноик. Не знаем колко от това лекарство му е дадено. Ако той даде заповед посред нощ за ядрена атака, и никой не го спре, всичко ще зависи от готовността на военния му помощник да не предвижи заповедта по назначение и от готовността на конкретно дежурно лице в центъра на военното командване на САЩ да не изпълни заповедта.“, обобщи експертът.

Неговото мнение се споделя и от Ханс Кристенсен, директор на проекта за ядрена осведоменост в частната асоциация „Федерация на американските учени във Вашингтон”. “Ядреният бутон не бива да бъде докосван от пръста на президент, който приема силни лекарства”, заяви Кристенсен.

„Ню Йорк Таймс” е помолил за официален коментар федералното правителство на САЩ. Неговите представители са отказали да кажат дали са взети специални предпазни мерки в случай на описания по-горе апокалиптичен сценарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия се готвят да хвърлят света в ядрена война,оправдават се с Тръмп без човека да има хабер,помнете това е предупреждение какво готвят тия кравари и ще го направят,това са дяволи с човешки лица,по делата им ще ги познаете
164
0
 
3
 
! Отговори
Както у нас ББ преди 3 години
загуби медийната война с многопартийния фронт срещу него,с полуистини,извадени от контекста,недоказани твърдения и откровени клевети,така иТръмп стана жертва на хибридни атаки по много направления.Сега ще гоизкарат и луд.Но избирателят не си е казал думата.Тръмп ще спечели.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчетох само първите два реда. Май вече започнаха да пишат такива абсурдни статии че се обезсмисля всякакво четене специално на БГ новините. Копи-пейст с превод от гугъл транслейт. Е. баси журналистиката. Смешници
162
0
 
3
 
! Отговори
йъфэ преди 3 години
Глупости! Каква еуфория?! Дори действа леко замайващо и ти се доспива.
161
1
 
6
 
! Отговори
До AlexMark преди 3 години
Не те ли боли като сядаш после?
160
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
а оня с дебелите подметки като е на кортикостероиди, е съвсем нормален, такале?
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Мелания е доволна от лекарствата, които му дават.
158
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неолибералните паразите бързат да нападнат Тръмп по всякакъв начин. Дано Тръмп да смачка Байдън, иначе кръвожадните демократи ще продължат да сеят смърт по света.
157
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, тия странични ефекти бяха за 2-3 дни, не са вечни
156
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 210Най компетентни сме, пречи ли ти ? Разбирам съмнението да е само в нас "***", само че се съмняват по целия свят, нещо мор, чували с трупове ( освен стари снимки по медиите ), които се оказаха пълна лъжа, нещо да добавиш мекотело...:))
155
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не го бръсне тоя,даже генералите нему изпълняват заповидите
154
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-великата страна, най-великия президент.
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
New York Time - един от най-големите леви пapцали. Междувременно Доналд Тръмп каза още преди ден, че е спрял лекарствата.
152
2
 
17
 
! Отговори
Брод преди 3 години
Левите медии се чудят как да замажат издънките на сенилния Байдън.Преди два месеца Байдън представи жена си като родна сестра на митинг,често забравя в кой щат и град се намира,днес заяви,че се бори за сенатор...Именно Байдън е кандидата,който друсат всекидневно със стимулиращи препарати и пак не помага.
151
2
 
6
 
! Отговори
за глобалното преди 3 години
затопляне няма ли да ни кажете нещоили сега всучки сили са хвърлени на фалшивата пандемия,та не останаха свободни *** да вият за глобалното затопляне
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига идиотщини и тъпотии. Ако всички, които получават дексаметазон са заплаха за ядрена война, досега щяха да са останали само ***. Цялата психопатия на еди кой си сега от дексата се влошила. Тия си въртят предизборните номера, пък ние дай сега да им се радваме. *** са тия статии, стига сте ни сапунисвали
149
2
 
11
 
! Отговори
liberal clown преди 3 години
сори, ама народа не е толкова пр0ст, че да харесва дърт комунист като Байдън, освен това в джоба на Пекин, прави си сам сметките кой е пр0стия!Либерастичната престъпна шайка се бори неистово с истината за да я заличат.
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% от българите вярват повече на Баба Ванга отколкото на натрапвания от мутренските медии. Сороските мутренски медии са полудели. Тръмп явно води в проучванията,и тези съскат злобно глупости всеки ден по негов адрес. dnes.bg спрете да публикуате тези нелепи писания за Тръмп. Пълна тъпотия. .
147
2
 
9
 
! Отговори
trumpy преди 3 години
Няма да се плашите кoмyндeтa с-о-р-о-с-оиди , Тръмпи оздраве и ще ви разкаже играта на всичките :)))) Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла.
146
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците си избраха клоун, затова сега си имат цирк. Измишльотините на Qanon се гонят из главата на Тръмп.