Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом

Кандидатът на демократите има напредък и в Пенсилвания
6 ное 2020 12:45, Елка Василева
169
Байдън поведе в Джорджия,  доближава се до Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд Тръмп в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Още по темата

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.

Седемдесет и седем годишният Байдън ще стане следващият президент на САЩ, ако успее да спечели в щата Пенсилвания, или като победи в два от щатите от триото Джорджия, Невада и Аризона.

Възможностите за победа на Тръмп са по-ограничени и за да го постигне, той трябва да запази преднината си и в Пенсилвания, и в Джорджия, като същевременно надделее над Байдън или в Невада, или в Аризона.

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електори, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня. В Джорджия, осигуряваща 16 електори, изоставането на Байдън от Тръмп се стопи до около 450. Продължава преброяването на бюлетини от районите, които традиционно гласуват за демократите, в това число градовете Филаделфия и Атланта.

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

В ранните часове на деня Тръмп пусна няколко туита, в които повтори твърденията, които направи малко по-рано от Белия дом. "Аз СПЕЧЕЛИХ лесно президентския пост на САЩ при ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ЗАКОННИТЕ ГЛАСОВЕ" написа той в Тwitter, без да даде доказателства в подкрепа на твърдението си. Заради това социалната мрежа маркира поста като подвеждащ, както направи вече няколко пъти в дните след изборите, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Планета на маймуните преди 3 години
"идва времето на кафяви деца от атлетичти потентни черни татковци и русокоси майки!!"Снимай си някоя русокоса за спомен щото по твоята либерастка логика след две поколения няма да има русокоси. Баба ти явно много се е забавлявала с другарите от Конго които бай Тошо внасяше на партийно обучение.
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цецо Цветанов май е предател на американската демокрация? Как ще иска пари от демократите с името "Републиканци за България"?Антиамериканската дейност е още в името. Не признава изборът на американския народ.
112
0
 
6
 
! Отговори
Късметьо Каръков преди 3 години
"Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом"И аз веднъж се доближих до шестицата от тотото с четворка.
111
0
 
5
 
! Отговори
Петра преди 3 години
"Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом"Обещаха ми чужбина, но ми се размина.
110
2
 
2
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 3 години
путин не иска реална власт в УСА предпочите перко да се перчи
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен: Коронавируса е глобална измама разработена от Китай, за да бъде използван като удар върху икономиката на САЩ и подклаждане на хорските страхове за здравето им, и за всичко това да бъде обвинен Тръмп. По този начин се вклини мнението, че заради вируса е по-безопасно гласуването по пощата. Вече има хиляди сигнали от граждани, които казват, че са свидетели как починалите им роднини "гласуват". Тоест машинацията "мъртви души" сработи и в САЩ. Тези избори са мислени цели 4 години.
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е последната бяла държава. Последната крепост на цивилизацията.
107
5
 
1
 
! Отговори
муахаха преди 3 години
Белите Расистки *****, още не са разбрали, че Коледа за тях дойде!
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп може да е ексцентричен, може да е ку-ку, може да е всякакъв, но той победи на тези избори. Американският народ пожела втори мандат за него. В момента сме свидетели на изключително брутален и безцеремонен преврат, извършван от дълбоката държава в САЩ. Няма да се учудя ако е истина информацията, която изтече от различни източници, че коронавируса е глобална измама разработена от Китай и определени неолиберални кръгове за оправдание на гласовете пуснати по пощата.
105
5
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Сорос дълго време тренира фалшифициране на избори на територията на България. Нашата държава беше полигон за изпитания на всякакви машинации. Сега Сорос приложи всички техники и хватки за подмяна на вота на територията на САЩ. И това сработи.
104
9
 
1
 
! Отговори
БЛМ преди 3 години
страхливите, импотентни, бездетни и затлъстели бели мъже паднаха за винаги! идва времето на кафяви деца от атлетичти потентни черни татковци и русокоси майки!!
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тромпетистисте, как реват и прорукуват свършване на света след всеки избор на дясна партия. Какви смешници само:)
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали наистина е възможно да го бият ( измамят ) с гласуване по пощата ? По принцип няма невъзможни неща , но дали наистина е възможно и може ли да се докаже? В крайна сметка защо единствено за Байдън гласуват по пощата , много странно звучи. Как водиш до 85% преброени гласове и те обръщат , за мен съмнението винаги ще си остане. Тръмп може да е ***, но другия е дваж ***, а Камала си е била момиче на повикване, на 29 любовница на 60г кмет на Сан Франциско.БЛМ запалиха Сащ, нормално ли е?
101
5
 
6
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 3 години
Наистина смехотворни фалшификации. Тръмп водеше с над 100 000 гласа при 90% от преброените бюлетини, после броенето спря за едно денонощие и в момента "народния кандидат" вече води.... Фокус-мокус-препаратус!
100
3
 
2
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
Нека Джуджето от кгб -- ***, да се учи на избори и Гръцка Демократтиас !В Рошия няма електори , там броят юруш-механично, от всяка Губерния и Област !Като за Избори за Президент, така и при Избори за Национално Събрание на РФ .В РОШИЯ--РЕАЛНО НЯМА ВТОРИ, ТРЕТИ ИЛИ ЧЕТВЪРТИ КАНДИДАДОС !!===НИКОГАС !
99
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
слуховете за войни и армагедон са голям майтап :D
98
2
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Те са едно и също тези или поне целта им е една и съща - световен контрол. Но явно двете големи фракции на световния ционизъм са във вражда една с друга и не могат да си разпределят властта. Което е добре за обикновените хора, и най-вече белите, защото забавя зловещите им планове за нас. Въпросът е, че ние не се възползваме от противоречията в лагера на врага.
97
4
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
война няма да има, защото бели мъже са затлъстели, импотентни и бездетни! свърши се!! всеки който се повлече по юдеиски ценности рано или късно става като динозаврите.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% ще има война и нови правила, ще се стигне до разделение. Проекта "Да живеем заедно" пропадна грозно.----Мда, войните са локомотивите на историята.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върховният съд ще повтори изборите в САЩ и ще даде добър пример за Белорусия.