Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232

Това съобщиха големи американски медии
14 ное 2020 08:30, Петя Славова
58
Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън получава подкрепата на 306 членове на Избирателната колегия, която ще избере официално новия президент.

Президентът републиканец Доналд Тръмп си е осигурил поддръжката на 232 електори, съобщиха днес големи американски медии, сред които телевизиите Си Ен Ен и Ен Би Си, цитирани от Франс прес.Избирателната колегия има общо 538 членове.

Още по темата

Водещите американски медии обявиха Байдън за победител в щата Джорджия, а Тръмп - в Северна Каролина,.
В Джорджия е в ход повторно, ръчно преброяване на подадените бюлетини, тъй като разликата в полза на демократа е само 14 хиляди гласа. Очаква се обаче Байдън все пак да спечели в южния щат, който има 16 електори, отбелязва ДПА.

ТАСС припомня, че Джорджия по принцип е бастион на републиканците. За последно демократ победи на президентски избори там през 1992 г. (Бил Клинтън), а преди това успех в щата бе постигал само Джими Картър (през 1976 и 1980 г.).

Тръмп побеждава в Северна Каролина - по традиция републикански бастион. Това му осигурява подкрепата на още 15 електори, съобщава БТА.

Водещите американски медии още в събота обявиха Байдън за победител на президентските избори на 3 ноември. Тръмп обаче твърди за предполагаеми измами в негов ущърб и отказва да признае поражението си.

Любопитното е, че разпределението на електорите е точно както на предишните президентски избори в САЩ, само че наобратно, посочва ДПА. Преди четири години Тръмп получи подкрепата на 306 електори, а демократката Хилари Клинтън - на 232.

През 2016 г. републиканецът определи победата си като една от най-големите в съвременната история - твърдение, което не е вярно, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън казал,че е съпруг на Джо Байдън....Пълна деменция.Добре че ще управлява еврейската съпруга-мулатката.
31
16
 
15
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Ох, все по силно му мирише на затвор на оранжевото кукуригу! Кеф!!!!
30
12
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Байдън спечели и в Аризона. Необразованите фенове на Тръмп ще се опъват до последно. :D
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна измама и масонска фалшификация!
28
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези *** така и не разбраха, чеМисирките отдавна разбраха, че Тръмп плава в канализацията, след като американците пуснаха водата.
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези *** така и не разбраха, че вече само съда може да решава кой колко електори има. Големи или малки медии, какво казват има точно 0 значение.
26
10
 
10
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Байдън е измамник, който открадна вота!!!Той не е избраника на Американския народ и Русия!!Затова и Русия не го признава,!!Тръм е нашия орезидент!!
25
6
 
11
 
! Отговори
Иво преди 3 години
СНН вече е по зле и от НоваТВ. Незнам как и кой реши да закопае толкова става и авторитарна медия. Ноо... То това води дивият либерализъм и фанатизъм, придружен от джендърдизъм
24
7
 
7
 
! Отговори
име преди 3 години
Аризона я броят за Байдън, а броенето не е приключило. Остават 15028 бюлетини при разлика от 10016 гласа и това казват левите NBC. Обявиха я при разлика от 40000 гласа в нощта на 3ти. За сметка на това, Северна Каролина в която Тръмп водеше със 71000 гласа, а сега със 73325 я обявиха чак вчера и то неофициално. Видя се, че където няма измами пликовете по пощата не наваксват 300-700хил гласа на щат. Ако Джорджия я преброят наистина и тя минава при Тръмп, вече Уисконсин и Пенсилвания едва ли.
23
4
 
6
 
! Отговори
Мисирките казват преди 3 години
Но интересно е съда какво ще каже
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАК ЩЕ ПОЧНАТ МАЙДАНИТЕ...
21
1
 
4
 
! Отговори
S преди 3 години
Цензурата от сайта на израза ,, м ръсна дума" е неуместна. Няма нищо вулгарно в него.
20
4
 
12
 
! Отговори
S преди 3 години
Водещите американски медии нищо такова не могат да обявят, защото нямат право да обявяват подобно нещо преди то да бъде обявено официално от съответните държавни институции. Това, че медиите могат да управляват света вече свърши. Дано го разберат и тези, които им наливат средства, за да говорят каквото им е угодно, защото никой не им вярва, така или иначе. До сега имаха шанс да спечелят доверието на хората и наистина да бъдат някакъв авторитет. Вече са *** дума, каквато е и политиката.
19
7
 
23
 
! Отговори
Легендата преди 3 години
Целият свят видя, че CNN и останалите медии са контролирани и могат да казват само това което им наредят.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kradec na glasove moschennik
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пияница мистик си е купил дрога и се гордее. (мани го :***)-Ехе кой е като мен.За статията : Нищо не се знае със сигурност.Но едно е ястно -накъдето и да тръгнат американците си остават американци .ЧИЧО САМ !
16
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой щат още не е сертифицирал гласовете, делата още не са приключили.
15
14
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
нищо няма да се промени в света и двамата са еднакви хвани единия ударидругия камала и съпругът и евреин ще управляват затова ес да стои по далечеот сащ само неприятности ще си имаме с тази нация
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 12Ти на белина ли си или на хапчета ? Купил си биберони и си налял малко алкохол в шишето и цициаш ли цицаш от гърбавата напитка...
13
9
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Според мен и съда ще "прецака" великата рижа. Хахахаха. Не че ми пука какво се случва в дивия запад.