Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232

Това съобщиха големи американски медии
14 ное 2020 08:30, Петя Славова
58
Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън получава подкрепата на 306 членове на Избирателната колегия, която ще избере официално новия президент.

Президентът републиканец Доналд Тръмп си е осигурил поддръжката на 232 електори, съобщиха днес големи американски медии, сред които телевизиите Си Ен Ен и Ен Би Си, цитирани от Франс прес.Избирателната колегия има общо 538 членове.

Още по темата

Водещите американски медии обявиха Байдън за победител в щата Джорджия, а Тръмп - в Северна Каролина,.
В Джорджия е в ход повторно, ръчно преброяване на подадените бюлетини, тъй като разликата в полза на демократа е само 14 хиляди гласа. Очаква се обаче Байдън все пак да спечели в южния щат, който има 16 електори, отбелязва ДПА.

ТАСС припомня, че Джорджия по принцип е бастион на републиканците. За последно демократ победи на президентски избори там през 1992 г. (Бил Клинтън), а преди това успех в щата бе постигал само Джими Картър (през 1976 и 1980 г.).

Тръмп побеждава в Северна Каролина - по традиция републикански бастион. Това му осигурява подкрепата на още 15 електори, съобщава БТА.

Водещите американски медии още в събота обявиха Байдън за победител на президентските избори на 3 ноември. Тръмп обаче твърди за предполагаеми измами в негов ущърб и отказва да признае поражението си.

Любопитното е, че разпределението на електорите е точно както на предишните президентски избори в САЩ, само че наобратно, посочва ДПА. Преди четири години Тръмп получи подкрепата на 306 електори, а демократката Хилари Клинтън - на 232.

През 2016 г. републиканецът определи победата си като една от най-големите в съвременната история - твърдение, което не е вярно, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Брееееей, тук коментиращите пенсионери и червени *** са по-компетентни и знаят истината за изборите повече от CNN и NBC....Ти да видиш какви капацитети пишели тук. Как не са ви викнали още да списвате в някой съветски вестник първите страници бе, дрогаре? :))))
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно ми е за хамериканските промити мозъци. По лошото е друго ,че те ступид американ диктуват "модата" във съвременият свят.И то защото света е стигнал своето дъно по глупост и безумие. Главна и единствена цел - парите ! Всичко останало по-дяволите...
10
11
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Странно защо сега големите американски медии, подвластни на определени групировки, решиха да съобщят тези резултати? Дали защото след решението на Върховния съд, нещата съвсем не са ясни? След уж сигурната Пенсилвания, сега Джоджия била "напълно сигурна"...
9
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако след ръчното преброяване им открият измамите гледай кво ше стане! Одит и в други щати,обръщалка на резултатите,и най вероятно гражданска война!
8
5
 
20
 
! Отговори
Dakata преди 3 години
Американските медии както и българските много бързат.Байдън ще има да почака поне до 20 Януари а до тогава съда ще има думата.
7
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп никога не е печелил изборите за президент на САЩ. Той беше *** удобният за да го сложат. Най-много гласове получи през 2016 г. Хилъри Клинтън.
6
21
 
3
 
! Отговори
Да... преди 3 години
Путин, Ким Чен Ун,Орбан,Тиквата...страдат за Тръмп....каквато е компанията..... изводи за Вас...
5
20
 
17
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
И да се удавите от плюнки...Тръмп загуби....това е истината...Ако управлението му беше хубаво,щеше да го изберат единодушно нали...
4
7
 
12
 
! Отговори
Господаря с ... преди 3 години
Няма абсолютно никакво значение кой от двамата сенили ще е президент. Монетата от 1 лв си е монета от един ле независимо от коя страна е погледнеш. Ако изборите имаха значение нямаше Байдън да е кандидатабна демократите! С него и с Тръмпи посланието е : Мойм си прайм кот си исками! Вашия глас, ...си е само вашХа-ха
3
14
 
17
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Много яко го нагласиха бай Тръмп. ТЕ никога не му простиха мандата и ясно заявиха, че няма да допуснат втори негов мандат. Изборите са мислени цели четири години. Вируса беше част от замисъла.
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Големите медии" ги знаем, с хиляди фейк истории и обвинения с/у Тръмп за последните 4 години. В същото време губещи главоломно рейтинги и зрители.Айде моля...
1
7
 
24
 
! Отговори
балама преди 3 години
"Големите американски медии", ясно какво съобщават. А, прокурорите, разследващи фалшифицирането на изборите, съобщават ли нещо?