Антъни Блинкен може да е дипломат № 1 на САЩ

Той бе зам.държавен секретар в кабинета на Обама
23 ное 2020 13:02, Петя Славова
6
Антъни Блинкен може да е дипломат № 1 на САЩ
Антъни Блинкен (вляво). Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент Джо Байдън планира да номинира дипломатът-ветеран Антъни Блинкен за свой държавен секретар – решение, което вероятно ще е знак за връщане към мултилатерализма след хладното отношение на Доналд Тръмп към традиционните съюзници, съобщиха американски медии, цитирани от АФП.

58-годишният Блинкен, бивш заместник-държавен секретар в кабинета на Барак Обама, също е дългогодишен помощник на Байдън.

Агенция Блумбърг "Ню Йорк Таймс" първи съобщиха за тази номинация. Очаква се Байдън да обяви решението си във вторник.

Ако бъде утвърден от американския сенат, Блинкен ще замени Майк Помпео, чиито приоритети включваха по-конфронтационен подход към Китай и силен натиск върху Иран.

Назначаването на Блинкен за висш дипломат на САЩ може да помогне да се успокоят традиционните съюзници на страната, които са били пренебрегвани и понякога дори обиждани от Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
тоест, преди 3 години
Щатите продължават да са колониална държава на you know who
3
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 3 години
Абсолютна измислица е че има фалшиви бюлетини, хакнати машини за гласуване, гласували мъртви хора и т.н. И федералните и щатските съдии отхвърлят всички искове на адвокатите на Тръмп защото са смешни. И защо трябва да вярваме на глупостите на Тръмп? Толкова е за вярване че адвокатите му или напускат или той ги гони. Да има пропуски и неточности но те са минимални и са обичайни както и при предишни избори. Значи със същите нередности както сега през 2020 Тръмп спечели изборите през 2016.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте навирали новата администрация на Байдън,избран нечестно с фалшиви бюлетини.Нелепо е да очаквате,че народа на САЩ ще бъде изигран от шепа медии.Теъмп не признава поражение,което трябва да ви говори,че скоро ще има новини.
1
2
 
1
 
! Отговори
USAфоб преди 3 години
Е и? Да не би да спрат да се бъркат из вътрешните работи на останлите държави?