САЩ разочаровани от липсата на напредък по пътя на Скопие към ЕС

Вашингтон с призив за решаване на споровете
29 ное 2020 19:30, Красимир Ангелов
156
САЩ разочаровани от липсата на напредък по пътя на Скопие към ЕС
Снимка: БГНЕС

САЩ изразиха подкрепа за членството на Северна Македония в ЕС.

В писмо до премиера Зоран Заев, американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Филип Рийкър изразява разочарование, че все още няма съгласие по рамката за преговори между ЕС и Скопие, съобщава БНР.

Както е известно тази рамка е блокирана от България, тъй като Северна Македония не изпълнява двустранния договор.

Още по темата
"Насърчаваме вас и страните членки на Европейския съюз да продължите да решавате двустранните спорове извън процеса на интеграция в ЕС", заявява американският помощник държавен секретар в писмо Зоран Заев, което той публикува във Facebook.

Рийкър уверява в писмото си, че Вашингтон ще продължи да се застъпва пред своите европейски партньори преговорите за членство на Северна Македония в ЕС да започнат още по време на германското председателство на съюза, което приключва в края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
брей преди 3 години
То с този Македонски накрая ще излезе че Александър е говорил на войниците си на Български.
98
0
 
2
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Американците да си гледат мексиканската граница и да не се месят в българските работи. Иначе, при Новия световен ред македонците сами ще поискат да се върнат в пределите на Българската държава бг
97
0
 
1
 
! Отговори
Си мислят преди 3 години
Ха-ха. И гърците си мислят,че нещо са постигнали? А тия си веят звездата на Вергина.
96
0
 
0
 
! Отговори
пука им преди 3 години
Изобщо не са разочаровани!Внимателно са преценили за какво става дума,за разлика от ЕС,и обясняват на макетата правилата на играта,и че трябва да ги спазват!За нас и дума не става!
95
0
 
2
 
! Отговори
VHP преди 3 години
Всичката Мара втасала само не се сресала.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вето докато не се покаят и признаят че са българи
93
3
 
3
 
! Отговори
Игор преди 3 години
Им советувам на Македонците да а гледаат 'Катна сопственост', а на Бугарите да гледаат Преспав, да си пиат заедно жолта и сливенска перла, да си а гледаат работата и да не се занимаваат повее со национални симболи и потсмеви, целосно да го заборават минатото кое ниту ги храни, ниту ги грее. Еден ведар национален нихилизам намногу е придонесе кон решаваето на македонското прашае,Извадок од интерву на професор Детрес, со кое потполно се сложувам а се надевам и многу од васПоздрав
92
0
 
11
 
! Отговори
Даме Груев преди 3 години
Нищо не опреснява родовата памет на античките кратуни по-добре от едно дебело и четвъртито ВЕТО. Квадратното ВЕТО без вазелин веднага превръща мръсния македонец в чист българин посредством духовно емоционален катарзис. Ръбестото ВЕТО со кротце, со благо и со малко гъзобол преражда македоноида и той като един феникс от бюрмистанското пепелище гордо се въздига до арийските висоти на родната си БългАрия.
91
4
 
14
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Тия на снимката са чисти шиптари , Албания ще новата ни съседка .
90
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писмото е пратено до макетата,натиска е към тях. С две думи са им казали преглътнете егото си подпишете изискванията на България и влезте в ЕС
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбоманите-македонци и българомразци действат, като лобират или плащат на разни международни личности да притискат България,но надали ще стане на тяхната сърбоманско-титовска варварщина.А Македония вече е в НАТО.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не само трябва да са разочаровани,ами трябва и да са притеснени.Ей тия на сликата с колелетата са тръгнали с байряка право към САЩ та да превземат Белиот Дом.Като стигнат Атлантико,тогаз ще му мислят как ще го плават.Макетата много не му мислят,нямат акъл толкоз.Едно водно колело да забършат покрай брега,и право са направили инвазията в Обетованата Земя.Само от едно трябва да се плашат,от посрещането.Едно време посрещаха с пуйки,а сега тея ще ги посрещат с хуйки.*** те нал са си макета ....
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бангладеш също са разочаровани.
86
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 3 години
До 11 Тогава дори като щат ще имаме по-голяма независимост !
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво пускане на тея *** в ЕС. Нека си излекуват първо безпочвената омраза към българите и България, та тогава. САЩ са изразили мнение по въпроса, това не значи че България трябва да се съгласи. НИКОГА тая ОТКРАДНАТА територия и език, с насадени там българомразци, в ЕС. Н И К О Г А!
84
5
 
12
 
! Отговори
11 преди 3 години
Айдеее, започна се !Въпросът вече е решен !Ще има едно формално документче от рода на анекс ,което никой дори няма да прочете и макетата -в ЕС!Съветска република не станахме за 45 години , но амерички щат -сигурно .Защоли не кандидатстваме , че да няма тези формалности -и без това всичко занас се решава в щатите !*** !
83
2
 
4
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
За какво са им притрябвали македонците на САЩ ?
82
1
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Ако беше обратната ситуация ние да чакаме на северняците да ни пуснат за ЕС щеше да е още по-зле. Поне се радвам, че българската позиция е единна и нямаме колебание хо въпроса.
81
0
 
22
 
! Отговори
Да-а-а-а-а ! преди 3 години
Лесно им е да се изпразват - НО ТОВА НЕ СА СПОРОВЕ, МИЛИ АМЕРИКАНСКИ "ПОЛИТИЦИ" - ТОВА Е ГНУСНА ЮГОСЛАВСКА ВЪРХУШКА С ВЕКОВНАТА ОМРАЗА НА СЪРБИТЕ ! ЯСНО ЛИ ВИ Е ! ! !
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и Гоце си е българския Георги, но вие все на мАкедонски го извъртате да е,Явно само вие не разбирате български език в целия свят. Слаб (2) Айде пак в първи клас, докато ви дойде акъла в манepкоте празни, че срещу ръжен не се рита.