Герой в Конгреса на САЩ: С три маневри предотвратява голяма трагедия

Полицай афроамериканец предотвратява голямо насилие на 6 януари
Обновена: 14 яну 2021 13:51 | 14 яну 2021 13:43, Елка Василева
98
Герой в Конгреса на САЩ: С три маневри предотвратява голяма трагедия
Кадър: Twitter

Видео, заснето при нахлуването на привърженици на президента Доналд Тръмп в Конгреса на САЩ, заснето от журналист на „Хифънгтън пост“, вероятно най-добре показва естеството на случилото се. Във видеото се вижда сблъсъкът между полицай афроамериканец и група предимно бели протестиращи, които на 6 януари нахлуха в сградата на Конгреса в опит да оспорят изхода на президентските избори в САЩ, спечелени от Джо Байдън, пише „Вашингтон пост“.

Видеото много бързо обиколи социалните мрежи, а полицаят беше обявен за герой, след като 85 секунди, без да използва насилие или смъртоносна сила, се противопоставя на нахлулите в сградата, които постоянно се приближават към него. Полицаят няколко пъти се оттегля по стълбите, но експертите посочват, че той всъщност не отстъпва, а отдалечава гневната тълпа от залата, в която заседава Сенатът, в онзи момент пълна със сенатори, защитавани от въоръжени полицаи.

Още по темата

Полицейската управа в Капитолия не съобщи самоличността на полицая, но негови приятели са съобщили пред медиите, че това е Юджийн Гудман от щата Мериленд.

Според професора по право Кърк Буркхалтер с поведението си Гудман вероятно е предотвратил избухването на насилие. „Ако беше постъпил по различен начин, в онзи ден можеха да загинат много повече хора“, каза професорът.

При нахлуването на привърженици на Тръмп в Конгреса загинаха петима души.

Гудман е на 40 години, служил е в армията от 2002 г. до 2006 г. Една година е бил в Ирак, има награда, което означава, че е участвал в сражения.

Според проф. Буркхалтер по време на сблъсъка си с нападателите Гудман е направил три тактически маневри – отвежда всъщност протестиращите далеч от залата на Сената, иска подкрепа да го чака в коридора на втория етаж и остава сдържан, за да избегне жертви.

Вратата на залата на Сената е била затворена само минути, преди Гудман да успее да отведе протестиращите далече от нея. „Ако бяха свили надясно, можеха да стигнат до сенаторите“, каза журналистът Игор Бобич, заснел видеото, за „Вашингтон поуст“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
1
 
! Отговори
Айде стига преди 3 години
Продължават путинкитттте да пишат лъжи.стига вече.Загуби! Този който държеше в ръцете си .....отлетя.Светът на Ким Чен Ун,Путин,Ердоган...осирутя.
80
1
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
В Тексас бе арестувана Rachel Rodríguez за доказано купуване на гласове в полза на Байдън ! Главният прокурор на щата Ken Paxton е направил публично изказване, че твърденията за липса на изборни измами са неверни : https://ibtimes.sg/who-rachel-rodriguez-woman-arrested-election-fraud-guided-voters-favor-democrats-54888 !
79
0
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
Ето кого е назначил Байдън да се занимава със защитата на Гражданските права в САЩ - отявлената тъмнокожа расистка Kristen Clarke, известна с твърденията си за превъзходство на черната раса над бялата : https://meaww/tucker-carlson-accuses-kristen-clarke-joe-biden-pick-as-doj-civil-rights-division-racism-harvard !
78
0
 
3
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Разберете, вече е лошо да си бял и хетеросексуален. Вече почва политкоректност ( че.рен расизъм + ислямистки идеи + подложени бели ду.пета). Добра перспектива, а?
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЛМ и Антифа са патериците на Комрад Байдън!
76
0
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ Е ВИДЕОТО преди 3 години
ЧЕРЕН ПОЛИЦАЙ ЗАСТРЕЛЯ БЯЛА,НЕВЪОРЪЖЕНА ЖЕНА!
75
0
 
13
 
! Отговори
Веско преди 3 години
"група предимно бели протестиращи"!?! Това ако не е явен расизъм! Ей, алоу, ще ви съдя до дупка бе! Казвате, че белите нападат институции, така ли? Има ли някое НПО да ме защити?
74
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей заради тоя чернокож се провали перфектният план на товарищ Путин. Планът предвиждаше нахлуване на тълпата в залата, бой с полицията и сенаторите вътре, множество жертви и обявяване извънаредно положение в САЩ от Тръмп. След това съставяне на комисия от наши хора путинджии която да започне разследване на изборните резултати довели до гняв и кръв а Тръмп щеше да си стои в Овалния кабинет и да чака решението на комисията. При решение което не му харесва връща за ново разглеждане и т.н. още 4год
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За малко е щяло да стане white lives matter.
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е "афроамериканец", че иначе нямаше да го видим като герой в заглавие на статия.
71
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо *** пише история, сам свали републиканците от всички постове и мнозинства.
70
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във видеото се вижда сблъсъкът между полицай афроамериканец и група предимно бели протестиращи.Част от тях офицери от ГРУ, толкоз ***, че не са успели да запомнят накъде да вървят!
69
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това,че ти нищо не разбираш не означава,че така мислят всички. Те и привържениците на Тръмп не мислят,а правят каквото им каже бай Дончо ***.
68
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво предотвратява, че нещо не разбрах...бага като пълен страхливен и хората си нахлуват
67
10
 
7
 
! Отговори
Невидима заплаха преди 3 години
"Тик-так тик-так..""Иде Новият Президент"
66
0
 
2
 
! Отговори
Муфтингтън преди 3 години
***, hufington ама никак не се превежда като хифънгтън ....
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тик-так тик-так..
64
8
 
11
 
! Отговори
Bye bye Don преди 3 години
Остават 5 дни...Иде Новият Президент
63
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разходиха си миризливите кундури по мраморния под на Капитолия, направиха си селфита, нЕкои се прибраха с чужди лаптопи и катедри(за спомен), и СЕГА?
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е такъв герой да го направят лична охрана на Бай Дън... :) ... Може пък да спаси тактически и тълпата от него с бягане по някое стълбище...