Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари

Джаксън Рефит подава сигнал още преди големия ден
25 яну 2021 10:55, Нели Христова
218
Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари
Снимка: Twitter

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас. Той признал, че е участвал в щурма и веднага заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си предател. Знаеш какво се случва с предателите - застрелват ги."

Още по темата

Но Джаксън бил предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и пистолет в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, според The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е започнало разследване още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи установяват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън заявява, че "просто е искал някой да знае" за заплахите на баща му "да направи нещо голямо".

"Не знаех какво ще прави, затова направих всичко възможно, за да бъда в безопасност", казва той. Според 18-годишното момче баща му се променил толкова заради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да започне да мисли това, което мисли сега", категоричен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира."

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не защото ще ме убие, а заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. От страх за сигурността си, той не казва къде са намира сега и използва телефона на приятелката си, тъй като неговият е бил изключен от семейството му.

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата на страна, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
10
 
! Отговори
Тексаски фолклор преди 3 години
Де се е чуло и видело Син баща вързан да води Син баща вързан да води Да кара да го продава Вървели, що са вървели Стигнали гора зелена Стигнали гора зелена Нашли са вода студена Я пусни синко синджири С водица да са напия С водица да са напия По-скъпо да *** продадеш По-скъпо да *** продадеш Парици да сбереш Парици да сбереш Хубава челяд да гльодаш Хубава челяд да гльодаш И тъй да та продат!
190
2
 
17
 
! Отговори
Бог да прости САЩ преди 3 години
Мнозинството американци нямат морал.Особено младите,промити с ултралеви простотии в училищата.На Обама учебната реформа дава невероятни резултати и пътят към неолибералния марксизъм е разчистен!
189
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците се мешат навсякъде по света, а сега за техния позор са някак меки и нежни.
188
3
 
6
 
! Отговори
Сополът преди 3 години
не бил манипулиран, но баща му бил манипулиран....
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща и син, и двамата ненагледни! Единият член на някаква групировка, другия предятел. Кухи *** по наследство!
186
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 177"Кажи ми ти Цивилизовани, ще предадеш ли баща си за коя да е кауза, коя да е кауза?"Ако баща ми е извършил углавно престъпление с 300 отивам в Полицията. Да не го е вършил. Аз ставам съучастник иначе. Може да ми е баща, но няма право да съсипва живота ми или този на децата ми. А ти? Ако баща ти е извършил престъпление ще го укриеш ли?
185
2
 
13
 
! Отговори
БългарскияРадойРалин преди 3 години
До Американския Павлик За разлика от руския Павлик,американския Павлик,не само че е предал родителя си въпреки че той го е предупредил да не го прави ами и е побързал да си отвори акаунт в GoFundMe за да си осребри максимално предателството.И това ако не е Американска Мечта в действие.И като имаме предвид че малките американски предателчета дето дори и не знаят с кои страни граничи страната им никога не са чували за някакъв си Павлик Морозов ... за разлика от нашенските бодри пионерчета .
184
3
 
19
 
! Отговори
Това е... преди 3 години
Новият морал...Безгръбначни без ценности, способни да продадат и майка си и баща си...
183
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъзползвачиНяма мерзост на света, на която русофилите да не са готови в името на защитата на Русия. Без пари. Например, те са готови да заклеймят (привидно) дори и режима, който защитават, ако това ще донесе някакви ползи на Русия. За тях да кажат нещо за някой е нищожна работа, ако с това ще помогнат на режима в Кремъл, включително са готови да обявят родителите си, братята си и сестрите си за врагове, ако това ще помогне на Русия и режима, който я управлява.
182
3
 
19
 
! Отговори
Възползвачи преди 3 години
Няма мерзост на света,която зомбираните хамериканци да не са способни да извършат.....за пари. Хамериканците много обичат израза .... Да се възползвам. Възползват се немедлено при всяка секундна възможност. Те за Павлик Морозов на 99% въобще не знаят,но реалната обстановка в САЩ вече е заприличала на съветската действителност и затова при подобну условия се раздждат и подобни Павлик Морозовци.
181
3
 
25
 
! Отговори
Американския Павлик преди 3 години
Американския Павлик Морозов предал собствения си баща !!! Тоталитаризъм в действие в САЩ.!!! Точно като СССРпреди да се разпадне !!!
180
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама много нелепо! То предателчето не знаело дали баща му разбрал, ама ние в България вече сме наясно. И сега - ох, ах, дано да се подобри връзката с бащата!
179
5
 
13
 
! Отговори
Предал баща си преди 3 години
Американския Павлик Морозов предал собствения си баща !!! Тоталитаризъм в действие в САЩ.!!! Точно като СССРпреди да се разпадне !!!
178
2
 
12
 
! Отговори
Предал баща си преди 3 години
Американския Павлик Морозов предал собствения ще баща !!! Тоталитаризъм в действие в САЩ.!!! Точно като СССР преди да се разпадне !!!
177
2
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Новото геройство, предай родителят който те е отгледал и хранил досега. После задължително осребри това предателство. Колкото и интервюта да дава този хлапак всичко е за пари.
176
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската ценностна система е такава. За разлика от Павел Морозов, който извършва предателство поради лични убеждения тия само пари бленуват и сънуват. За тях майка си и баща си продават.
175
6
 
28
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Голям герой този ***.Сега нека той да изхранва двете си по-малки сестри и да ги изучи.Иначе, статията е напълно манипулативна. В САЩ не е забранено да притежаваш оръжие, а за "заплахите" към джендърчето, аз честно казано не вярвам.След като е разбил семейството, което го е изгледало до 18 годишна възраст, сега дженърчето търси съчуствие от черните в Туитър. Егати наивните хора, чиито мозъци са промити от социалните мрежи.
174
1
 
10
 
! Отговори
Преводач преди 3 години
"Милиционерска" група? Абе, *** Христова, след като пуснеш Гугъл Преводача, прочети преди да постнеш. Виж дали няма нелепи изрази и виж и в друг речник. В случая - "войнствена група". Милиционерите останаха в соца.
173
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
реални ***, това са младите американци с промити комунистически леви мозъци. за нас това е добре, тия са аут до 10 години
172
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 174Кажи ми ти Цивилизовани, ще предадеш ли баща си за коя да е кауза, коя да е кауза?Или за 5 гроша както е направил този на снимката.