Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри

Фаучи изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините
Обновена: 7 мар 2021 07:24 | 7 мар 2021 07:23, Ния Христова
205
Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри
Снимка: БГНЕС
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добр.
 
"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.
Още по темата
 
Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.
 
"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа.
 
През последната седмица и у нас се разгоря спор за внасяне на руската ваксина. БСП настоя правителството да започне преговори за "Спутник V", но в парламента мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

Според Корнелия Нинова, ако се внесе и руската ваксина, ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 
Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години. Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Русия, където броят на заразените с коронавируса е над 4,5 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
17
 
7
 
! Отговори
Въпрос до 144 Fallsh преди 3 години
При положение че производствените мощности достигнат от април на 10 милиона дози на месец след колко години Русия ще изпълни договорите за доставка на 12,5 милиарда дози за 30 държави? Само за сведение новите 2 ваксини които Русия промотира че ще започне да произвежда и продава имат засега ПРОИЗВОДСТВЕН КАПАЦИТЕТ ПО 80 ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ.Този ШМЕКЕР директора на Инвестиционния фонд на Русия които промотира Спутник V да каже защо Путин още не се е ваксинирал с нея а се крие вече цяла година в бункер
138
5
 
0
 
! Отговори
Мед. лице преди 3 години
Политическа простотия от Русия и САЩ,Китай, Индия и др. държави.Докторът си е доктор. Лабораторийте са си лаборатории.
137
2
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Pycĸaтa вaĸcинa рutnk V вeчe e eднa oт нaй-пopъчвaнитe вaĸcини cpeщy Соvd-19 в cвeтa. Πoнe 30 дъpжaви ca пoдпиcaли дoгoвopи зa близo 12,5 милиapдa дoзи дoceгa cпopeд дaнни нa Pycĸия фoнд зa диpeĸтни инвecтиции (RDF), ĸoйтo oтгoвapя зa глoбaлнo пpoизвoдcтвo и paзпpocтpaнeниe нa вaĸcинaтa, пpeдaвa СNN.
136
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радост за всички ушaнки !!!
135
10
 
5
 
! Отговори
Колко произвеждат? преди 3 години
След като Сърбия и Унгария сключиха договори за доставка на СпутникV КОЛКО СА ВАКСИНИРАЛИ?Според медиите в Сърбия има 10хиляди ваксинирани с Спутник V а за Унгария няма данни.В Сърбия добре че Китай достави 1,5милиона да се пъчат че има ваксинирани.Да ама друга доставка засега не се очертава.В Русия има 4милиона ваксинирани на 150 милиона т.е.около 3% при положение че произвеждат Спутник от АВГУСТ по 1до 2милиона дози на месец.Сега ЩЕ УВЕЛИЧАВАТ до мах 10милиона на месец.Кога ще има за България?
134
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не можещите пияни руснаци пак изпревариха Велика Америка, Велика Британия и Велика Европа в пъти по разработката на ваксината!!! Невероятното западно образование и страхотната медицина успяха да пуснат няколко съмнителни и недоносени ваксини, докато бедните руснаци се ваксинират масово и раздават милиони ваксини по целия свят!!! Половин година обясняваха, че ваксината им за нищо не става. Сега вече взе да става, скоро ще излезе и истината, че е най-добрата ваксина!Америка ке падне!!!
133
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами никой неможе да накара хората да се ваксинират насилано и няма право да им отнема правото на избор ако искат да се ваксинираттова е въпроса- и той е яко политически както каза американския президенттия шебеци дето не харесват руската ваксина никой не ги кара да се ваксинират но тези които искат - шебеците нямат право да им забраняват а те точно тава правят- демокрация в действие - а май.***.ците да се бодат с астра зенека - единствена в света на база аденовирус от шим.панзе
132
35
 
9
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
Моето стадо не иска да си бие Пътник 5. Аз им разправям, че ваксината е безаналогова в цял свят, а те само 2 % се навиха. В Сърбия ги излъгах да пият по един обикновек разтвор и сега затварят цялата държава. Мен не ми пука особено. Жуля си водчинка в бункера и си избивам комплексите
131
26
 
7
 
! Отговори
лада петица преди 3 години
За компенсация че ни тормозеха със скапаните си таратайки Жигули, Москвич, Лада 45 години руснаците трябва да ни подарят 10 милиона дози ваксина и да ни се извинят
130
18
 
7
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
Пътник 5 ли бе ?
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
150 ти си поредния болен мозък туквиж как сам си противо речиш казваш че уж нямало ваксина ама ценатаи е била високаег ати и неграмотника си
128
28
 
12
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Спутник 5 е опасна защото е примесена с Новичок. За Русия само санкции, глад и мор
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 151те запазните ваксини и така наречените западняци неискат да си ги слагат!
126
19
 
10
 
! Отговори
руска таратайка преди 3 години
Руската ваксина е като Жигули - чакаш дълго по списък и като накрая пристигне си силно разочарован.
125
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тая ваксина най първи я желаеше Орбан. Но като му дойде времето да се еаксинира взе китайска. И сега освен приказки друго за Спутник никои не е видял.
124
1
 
4
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
хората, които обвиняваха наш дончо във връзки с русняците, правят далаверата за руска ваксина. ти да видиш
123
22
 
16
 
! Отговори
ами преди 3 години
Прехвалената руска ваксина и руснаците не искат да си слагат
122
12
 
14
 
! Отговори
Md преди 3 години
Даже и пингвиноте вече са чували за тази ваксина, но още никой не я е виждал. Да не говорим за цената й, която е една от най-високите. Чудя се защо Бг патрЕотите са толкова развълнувани
121
12
 
21
 
! Отговори
Попа преди 3 години
Русия капацитет за производство няма и си го казаха, но кой ли пък има? Астри, мастри, фазери и д-р. обещаха но не изпълниха и една трета от обещаното. Нищо че взеха парите в аванс. То от Америка е така и със самолетите фъш 16. Не след 4 а след 24 години пак няма да ги видим.
120
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фаучи има нещо друго да предлага ваксината. Тя е подходяща за корумпирано население ката българското и тия на Изток.