От САЩ: 79% ефективност на ваксината на "АстраЗенека"

Не е открит по-висок риск от образуването на кръвни съсиреци
22 мар 2021 16:53, Елка Василева
42
От САЩ: 79% ефективност на ваксината на "АстраЗенека"
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет е била 79% ефективна за предотвратяване на симптоматични заболявания от коронавирус и 100% ефективна срещу тежко или критично заболяване и хоспитализация.

Това съобщи компанията "АстраЗенка", цитирайки междинни резултати от "Фаза 3" на голямо изпитване на ваксината в САЩ, предаде Ройтерс.

Проучването също така показа, че ваксината е с малко по-висока ефективност от 80% при населението на възраст над 65 години.

Още по темата

Новите данни идват, след като редица страни възобновиха употребата на тази ваксина. Това страна факт, след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) заявиха, че ползите от ваксинация с препарата на "АстраЗенка" надвишават рисковете, свързани със съобщения за образуване на кръвни съсиреци след нейното поставяне, припомня БНР.

„АстраЗенека заяви, че независим комитет по безопасност е направил специфичен преглед в американското проучване с помощта на независим невролог на кръвните съсиреци, както и на мозъчно-венозната синусова тромбоза (CVST), която е изключително рядък кръвен съсирек в мозъка.

Фармацевтичната компания посочи, че тази независима комисия "не е открила повишен риск от тромбоза или събития, характеризиращи се с тромбоза", сред 21 583 участници, получили поне една доза от ваксината.

Това проучване може да помогне за ускоряване на процеса на одобрение на ваксината в САЩ, което пък да допринесе за отслабване на някои страхове в рамките на Европа относно ефикасността и страничните ѝ ефекти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Мътна вода, пълно с шарани.
33
4
 
4
 
! Отговори
vervame vi vervame преди 3 години
ot USA kato ti kajat dobyr den pyrvo vij kyde e slynceto zadyljitelno
32
3
 
9
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Эта эффективность у тех кто выживет после вакцинации
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
<div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">Току що пуснаха информация от мексиканската ваксинационна кампания. Пфайзер дава 7 ПЪТИ повече тежки странични ефекти свързани с ваксинацията и 3 пъти повече сериозни в сравнение с АстраЗенека. Спутник и Синовак са отличници. Разбирате ли сега защо това което видяхме като очерняне на АстраЗенека е политическа търговска война? Защо Путин разправя, че не ЕК защитават европейските интереси?Защото не ги защитават. За
29
5
 
6
 
! Отговори
к.25 преди 3 години
Хем лъжеш, хем не си вярваш! Американците си чакат ваксината Джонсън&Джонсън и никой не го е еня за Астра Зенека. Обади се на някой познат в САЩ бе, лъжец! Нали и Боце онзи ден ни уведоми с ликуващ глас, че ние ще произвеждаме в Разград в завод на Киро Гела 16 млн. бр. БГ ваксини и ще продаваме на целия свят! Вярвай му, какво се пелтечиш с англо-шведския серум? Лъжепатриот!
28
2
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Даже към 150% отива..
27
7
 
6
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Не разбирам защо всякакви *** са решили да се правят на здравни експерти. Като ги разбираш тия неща, бъди отворен докрай, отиваш доброволец в Ковид отделението и ще ги успокояваш там че това не е ковид. Зад екрана намерил да се упражнява, голем мъж.
26
3
 
13
 
! Отговори
До 21 Пепе преди 3 години
Вярваш ама си се подписала/подписал, че само ти и само ти си носиш отговорност за странични ефекти или смърт впоследствие на ваксината... Как може да вярваш в нещо, за което самия производител не вярва и не дава гаранции?
25
1
 
6
 
! Отговори
За по-добър свят преди 3 години
Щастлив съм,че миски,PR-ки и чалгаджийки се "уредиха" с връзки да ги инжектират.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук вече трият който не иска Астра .Плащат пауновите от герб дето я внасят.
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Както казах преди седмица, АстраЗенека ще започнат да си плащат където трябва"Астрата е платила на САЩ да им одобрят ваксините? Мармотът със станиола ряпа да яде ...
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек не се умира чак толкова много, така ли???
21
19
 
17
 
! Отговори
Пепе преди 3 години
Днес си бих втора игла, преди 40 дни първата. След първата ваксинация имах неприятни странични ефекти (темп., главоболие, мускулни болки), но всичко приключи за едно денонощие. Вярвам в медицината и експертизата на хората, които са я измислили. Така трябва да е, човек трябва да вярва в ЕКСПЕРТИ, а не в бг мама....но въпрос на избор! Всеки има глава на раменете си!!!
20
6
 
14
 
! Отговори
Тези доктори преди 3 години
в САЩ сигурно не разбират. Тек във форува казаха, че образува съсиреци.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бре тия сякаш рекламират и предлагат мед като за нея цена човек ще си купи 4 буркана,които ще му стигнат за минимум 6 месеца да си подобрява имунитета докат му предложат още някоя друга за следващ вирус по книга.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де го прочете това с цените от 1000 долара за ваксина? Още май нямат чипове интел вътре:)
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам на есен да си платя за ваксина създадена за щамовете които ще са тогава от колкото да съм бета тестер на набързо сготвени ваксини.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо ваксините на нашите нови лидери от сащ са с цени от над 1000 долара ?Да не би да има разлика между техните ваксини и тези за простолюдието ? Не вярвам , при демокрацията те мислят за хората , или .... ?
15
5
 
6
 
! Отговори
Казанджиев преди 3 години
Ще изчакам. Слаба работа.Сливовата двойна преварка е с ефективност над 95%. Лошото е, че преди вземах еднократна доза, но откак дойде таз невиждана гад удрям по две. То и това не е лошо, а че взе да намалява запаса, а края на пландемията се не види.