Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас

Американското ведомство разпространи годишния си доклад
31 мар 2021 07:15, Елка Василева
58
Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпространи годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света.

В частта за България, за която информира посолството на САЩ у нас, се посочва, че съществуват съществени проблеми, свързани с правата на човека, които обхващат насилствено отношение от страна на полицията, произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, включително цензура на медиите, насилие и заплахи за упражняване на насилие срещу журналисти, както и корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище лица, тежки корупционни деяния и други.

Макар че властите предприеха стъпки за наказателно преследване и налагане на наказание на длъжностните лица, извършили нарушения на правата на човека, действията на държавните органи бяха недостатъчни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността, се казва годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света.

Правителството не е ограничавало достъпа до интернет или цензурирало онлайн съдържание. Не се наблюдават ограничения върху академичните свободи или културни прояви. Конституцията и законът гарантират свобода на мирно събиране и сдружение и правителството в повечето случаи спазва тези права, се казва още в документа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ да говорят за права на човека? хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
53
1
 
3
 
! Отговори
От Анонимен 12 преди 3 години
До Анонимен 14Няма никакво значение от какво се оплаквам. Не казвам, че доклада им е грешен. Тука приказката е как си позволяват да критикуват други държави за неща, които се случват там. Защото от описанието в тоя доклад все едно чета за САЩ :D
52
0
 
4
 
! Отговори
Тия па преди 3 години
Тия па! Ние и цял свят ги критикува за най- фалшивите избори в човешката история-и те тръгнали да си изживяват на стожери на демокрацията! В средващите 4 години докато Бай Дън им е президент ,САЩ нямат никакво,ама абсолютно никакво право да изказват мнение, пишат доклади и анализират ситуации за корупция и филшификации в която и да е държава!!!След пълното фиаско при тях- не само че е нагло и безочливо да искаш да изказваш мнение за корупция, но е немислимо да се съборазяваме с мнението им!
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това като какъв цвят е на картона за Тиквето-Червен или Алено Червен?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахайра
49
1
 
4
 
! Отговори
Bp преди 3 години
На насилниците все им се намесват и им объркват работата, защото не знаят, че има световни сили, или както някои казват Велики сили.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факта е Факт, но този Американски Департамент, като какъв се вживява да се намесва във чужди проблеми, имайки във предвид нарушаване на правата на Чернокожите им ...!!!!!!
47
4
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Насилието, убийствата на жени от мъже, което четем всеки ден не е ли застъпено в доклада? Тук докладът е с големи съкращения. Защо ли??
46
8
 
5
 
! Отговори
The real Man преди 3 години
краят на Чукундурска Джамахирия Тиквостан наближава......
45
2
 
3
 
! Отговори
не така преди 3 години
А ааа, за едни-може, а за други-не може...
44
4
 
12
 
! Отговори
Morski преди 3 години
Жалко за добрата държава! Всичко отива на разпад!- САЩ имам предвид!Когато ние сме създавали държава, оттатък океана още не са знаели за белия човек!Да не се правят на световния полицай, че сега не е 1998!
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яаааа,големия брат виждал всичко.А нашите подлизурковци си мислят,че щом са им наляли 3 милиарда за едни таралясници,ония ще си затворят очите за истината.
42
1
 
6
 
! Отговори
Според тези преди 3 години
Изглежда журналистите са съвременните "активни борци",винаги имат право!
41
5
 
17
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Интересно ми е да разбера, какво са казали в частта за СЕБЕ СИ? И кое им дава изобщо право да си бъркат носа в чужди работи?!о
40
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прави са ...тук е милиционерщина вместо като видиш полицай да ти стане хубаво и спокойно ти се чудиш дали жена му снощи не му е изневерила и днес ще си го изкара на теб някак си...
39
3
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
А *** ние сме имали и права ли - това вече е новина
38
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от Русия ни казваха подобни неща. За тези, които считат, че Щатите нямат право да ни критикуват.И да, всичко в доклада е самата истина!
37
7
 
9
 
! Отговори
ЗАПОЧВА СЕ преди 3 години
Ще го ОТ СВИРЯТ. НО НАЙ ВАЖНОТО Е НИЕ САМИ ДАСИ ГИ ИЗМЕТЕМ. ПАДИШАХАИ КАЛИНКИТЕ. ВСИЧКИ ПРЕДУРНИТЕ. ПОБЕДА.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога падат визитеза Сащ викат?
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй да са ни проблемите. Ще целуваме ръка на нашите айдуци, ако само това са проблемите на България.