Шефът на Пентагона - против изтеглянето на войници от Афганистан

Джо Байдън обяви плановете това да стане до 11 септември
18 апр 2021 09:06, Петя Славова
83
Шефът на Пентагона - против изтеглянето на войници от Афганистан
Снимка: БГНЕС

Американският министър на отбраната Лойд Остин се противопостави на изтеглянето на американските войски от Афганистан, което президента Джо Байдън обяви миналата сряда и плановете си да го завърши до 11 септември, съобщава ТАСС, позовавайки се на "The Wall Street Journal".

Според изданието, шефът на Пентагона докладвал на Байдън, че няколко американски военни лидери са изразили загриженост относно плановете на Белия дом да изтеглят войските си от Афганистан, предава БГНЕС.

Това са били председателят на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили, ръководителят на Централното командване (CENTCOM) на въоръжените сили на САЩ генерал Кенет Франклин Маккензи и командирът на силите на САЩ и НАТО в Афганистан генерал-лейтенант Скот Милър.

Още по темата

Самият Остин, според "The Wall Street Journal", е предупредил американския лидер, че с изтеглянето на въоръжените сили на САЩ от Афганистан действително ще спре подкрепата за и без това крехката стабилност, установена в страната. На 6 април ръководителят на Пентагона и председателя на началниците на щабовете научиха, че Байдън е взел решение, което противоречи на съветите на военните лидери. Както отбелязва вестникът, американският лидер настоява, че оттеглянето на въоръжените сили на САЩ ще бъде най-добрият начин да се избегне възобновяването на военните действия в Афганистан.

Миналата сряда CNN съобщи, позовавайки се на източници, че Байдън е взел решението за изтегляне на войски от Афганистан до 11 септември, въпреки факта, че редица помощници са се съсредоточили върху заплахите, свързани с тези действия. Според CNN, сред тях са били Мили, Макензи и редица служители на Държавния департамент.

На 14 април Байдън обяви, че планира да започне изтеглянето на американските войски от Афганистан през май и да го завърши до 11 септември 2021 г.

Американската операция в Афганистан продължава от октомври 2001 г. и се превърна в най-продължителната задгранична военна кампания в американската история. В своя пик през 2010-2013 г. броят на западните сили в Афганистан надхвърля 150 000. Основните бойни сили на САЩ и НАТО са изтеглени от Афганистан през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Какво е "ОР" и какво е твърдението?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без кои неща бе? В Япония война ли е? САЩ с Япония ли воюва? Проверете, не ми вярвайте, просто проверете - стотици жалби до Японското правителство за изнасилени момичета и невъзможността да бъдат съдения тия психопати!А децата във Виетнам? Да ги гориш с *** нормално ли ти се струва? Да режеш уши може би? А ще обясниш ли и колко нормални са концлагерите и горенето в пещи, особено на деца, защото са много опасни войници! Давай, обясни ми кое е нормално за война!
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Неграмотен си, приятелю, но ако имаш някаква конкретна информация - има редица международни съдилища, към които можеш да се обърнеш, както има и национални съдилища в Япония.Ти нямаш нищо, затова казах, че трябва да бъдеш подсъден за това, че тролиш на чужд гръб. Я дай информация за последното такова престъпление извършено от американец на японска територия, което НА ТЕБ ти е известно.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре 12, да се съдим!Но преди това Херо Мустафа да излезе и да каже има ли такива договори, има ли стотици жалби от японци, които искат оттегляне на американците заради изнасилените си дъщери, които не получават възмездие! Да излезе и да каже! Да каже и дали САЩ са гласували закон освобождаващ техните войници от престъпления извършени на чужда територия! Да каже!Това са все документи, нали?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14"Тези хора отиват в чужди държави с ЯСНАТА идея да безчинстват!"Неграмотен си.Във всяка юрисдикция неща които са абсолютни нормални за война като разрушения,стрелби,убийства по време на военни действия или като колатерални щети са квалифицирани като престъпления.Очевидно е, че военни действия са невъзможно без такива неща, тъй че страни, в които има върховенство на закона, си връзват гащите да не могат военните им да бъдат съдени вследдствие на това, че си вършат работата.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните преди 1 седмица поискаха от техния парламент да гласува освобождаване от наказателна отговорност на войниците им за престъпления извършвани извън кралството. Искат и при създаване на бази извън ОК да имат същата защита като американците! Ако не ми вярвайте вижте го в страницата на Английския парламент, вестниците на острова също писаха по въпроса! Тези хора отиват в чужди държави с ЯСНАТА идея да безчинстват!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махайте ги от Авганистан, че ще изконсумират сичката дрога.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10"Не ги ща тия в БГ! Ако питате защо, ами питайте японците! Хората около американските бази са пропищяли от изнасилванията и простотиите на американските войници."Крайно време е такива нагли лъжи да станат подсъдни.
9
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
66% ОТ СВЕТОВНИЯ ОПИУМ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ВЪВ АФГАНИСТАН!!!АФГАНИСТИН Е ГЛАВЕН ДОСТАВЧИК НА ХЕРОИН ЗА СВЕТА!!!А ХЕРОИНА Е МНОГО ЦЕНЕН, ЗАЩОТО ОТ НЕГО СЕ ПРАВИ МОРФИН!МОРФИНА СЕ ПРОДАВА СВОБОДНО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ АПТЕКИТЕ СЪС РЕЦЕПТА И Е ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ КОЙТО САМО ТРЯБВА ДА СИ НАБАВИ ХЕРОИН ЗА ДА ГО ПРОИЗВЕДЕ!--------------ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е, ЧЕ ГЕНЕРАЛИТЕ ЩЕ СА ПРОТИВ!!! :D
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги ща тия в БГ! Ако питате защо, ами питайте японците! Хората около американските бази са пропищяли от изнасилванията и простотиите на американските войници. А и държавите подписват договор, с който се отказват от правото да бъдат разследвани и съдени войниците дори и за убийство. Тези договори ги подписват всички! Нека САЩ покажат договорите! Нека Херо каже американски войник може ли да бъде задържан, съден и т.н.
7
0
 
7
 
! Отговори
Нее верно преди 3 години
Бай Дан няма нищо общо с това решение.Онзи ден нашия лидер, машияводач, нашия месия, нашияпремиер слънце Джипко Бибитков каза че лично той е взел решение за изтеглянето на войниците
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1"Обещахте и ще го направите! Обещахте да се оттеглите и от Европа между другото!"На русофилчетата много им се иска да няма много войски и техника в Европа.Чак се молят.:)))))))))))))))))))
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ трудно ще напуснат Европа... при постоянния ламтеж на мечката.
4
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ЩЕ Е ПРОТИВ :DКОЙ ЗНАЕ КАКЪВ БИЗНЕС СЪС КОКА ВЪРТЯТ!!ВОЕННИТЕ САМОЛЕТИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ИЛИ ПРОВЕРЯВАНИ! ТАКА КАЗАХА ВЪВ ФИЛМА - ОРЛОВО ОКО 2008---------РАЗБРАЛИ СА СЕ С ТАЛИБАНИТЕ И СИ ПРЕКАРВАТ ЯКО ДРОГА!
3
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Добър ден !Че това е по-добре за нас: за разлика от крадливите руснаци, американците плащат яко там където отидат, а да не говорим за основния момент: руската разведка ще се изпонамаже като дойде по-сериозно военно разузнаване в България.
2
0
 
9
 
! Отговори
Добър ден ! преди 3 години
Ще изтеглят ?А къде ще ги дислоцират - Европа им е близко ,и съм готов да се обзаложа , че голяма част от тях , под различни форми ще останат на континента ни. Включително и у нас !!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещахте и ще го направите! Обещахте да се оттеглите и от Европа между другото!