Вашингтон Таймс: Путин има предимство пред Байдън и го знае

Според медията американският президент е преклонил глава пред колегата си
7 яну 2022 11:35, Нели Христова
42
Вашингтон Таймс: Путин има предимство пред Байдън и го знае
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън "преклони глава" пред руския лидер Владимир Путин. Това се казва в редакционна статия на „Вашингтон Таймс“.

"Байдън твърди, че Путин го уважава. Всъщност той прави слаби опити да сключи каквато и да е сделка с него", твърдят наблюдатели.

Според журналистите, по време на проведените разговори ръководителят на Белия дом е направил сериозни отстъпки пред Москва, като е отказал да разположи армия и ракети на украинска територия.

„Байдън направи голям геополитически подарък на Русия, като отмени санкциите срещу газопровода "Северен поток-2", смятат колумнистите.

Освен това войната на действащия американски президент с местните енергийни компании подхранва петролната индустрия на Москва, която отбелязва рекорден ръст в износа на горива за САЩ, се казва в материала.

"Путин има предимство пред американския лидер и го знае. Единствената политика на администрацията на Байдън спрямо Русия е политика на слабост", заключават авторите.

Владимир Путин и Джо Байдън проведоха телефонен разговор през нощта на 31 декември. Според Кремъл ръководителят на Белия дом е заявил, че е готов да наложи "мащабни санкции" във връзка със ситуацията в Украйна. Руският лидер е отговорил, че това би било голяма грешка: в такъв случай може да последва пълно прекъсване на отношенията между страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
В сърцевината на конфликта Русия-Украйна е положението на рускоезичното население в Донецк и Луганск. Като територия на Русия те не са и нужни. Но Русия не може да си позволи да ги остави на издевателствата на украинските националисти. А САЩ и НАТО подклаждат конфликта като внушават на Киев, че може да решат конфликта с военна акция. Ако от Киев искаха, можеха да дадат автономия на Донецк и Луганск и всичко щеше да приключи. Не, те искат военна победа срещу част от своя народ. Е, няма да стане.
32
7
 
41
 
! Отговори
И преди 2 години
каква друга политика освен на тотално отстъпление би могъл да води Байдън? Години наред се тръбеше, че САЩ имат най-доброто електронно, спътниково, аналитично и агентурно разузнаване. Най-добрите въоръжени сили в света. И изведнъж ги наритаха, буквално, полуграмотни талибани!? Та какво ли остана да влязат пази Боже в конфликт с РФ...
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двете армии на САЩ и Руската империя щяха да се срещнат на река Днепър и да се поздравят за победата. Путин чакаше тази глупава идея за влизане на американски войски в Украйна, за да вкара своите войски в Източна Украйна.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1/3 от Казахстан е Китайски, другите 2/3 са на РСМ!
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До плюещите Русия, 25, сигурно си забелязъл в какъв момент Юесей докараха някой кораб с два бидона свръхскъп демократичен газ, за да могат да се бият по гърдите, че спасявали Европа? Направиха го, когато цената на газа на европейските борси надскочи $2 000, а когато цената тук подна на $ 800 - подкараха отново към КНР.
28
1
 
25
 
! Отговори
БайДън преди 2 години
.... Путин, аз само да намеря Русия на картата и такъв ядрен удар ще ви направя... Как не ви е срам да заплашвате ....ааа... ааа.... там оная страна дето я заплашвате....
27
5
 
42
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Съединените Африкански Щати деградират от години. Голяма и силна икономика СА БИЛИ, затова падането им ще е дълго и мъчително.... но процесът вече е започнал и е необратим. От велика страна с много възможности за всеки с желание да работи днес САЩ бързо вървят към дъното. Няма съдебна система, няма полиция. Проблемите се решават на улицата с разграбване на магазини... BLM и LGBT управляват страната. С ТАКОВА УПРАВЛЕНИЕ ВРАГ НЕ ИМ ТРЯБВА.
26
0
 
9
 
! Отговори
Триете коменари преди 2 години
Къде коментарът на Труе стори, а да, действате демократично....Редуценти
25
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На Путин му пари под д-то. Сега и Казахстан! "Скоро в други градове"?"А бе троляк, Путин е висш пилотаж,а ти кой си и за колко тролиш ?!
24
3
 
40
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 2 години
Санкциите срещу Северен поток 2 вредят единствено на Европа ! Цените скачат и от това се възползват Юесей и от време на време докарат някой кораб с два бидона свръхскъп демократичен газ и се бият по гърдите, че спасявали Европа !? А наивните европейци дори се радват на това. В същото време цените на газта тока и горивата в санкционирана Русия са стотинки а пък вие им се смейте и ако искате го пускайте ! От Сибир към Китай се строят два газопровода освен този в момента. Така че....
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Диана, темата очевидно не е за твоята уста лъжица. Щом ще определяш хората, които са получили някакъв вот въз основа на лицето. Дай да те видим и да определим дали си годна за коментари.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ви нагледен пример за сбъркана външна политика.Класическа грешка ,е да отстъпваш.Тогава престижа ти пропада и идва нова криза и от теб се иска повече отстъпление.Това е следствие от политиката на изтегляне от Афганистан.Ако се изтеглят и от Украйна ще последва ново изтегляне-наред ще са Литва,България и тн.Байдън допусна за една година повече грешки от всички президенти на Америка взети заедно.Човека просто не е за Белия дом.Той го знае и даже си пържи яйцата сам.Иска се класа тука.
21
7
 
8
 
! Отговори
каква излезе тя преди 2 години
Ами ако Тръмп беше сключил подобна сделка вие нали знаете какво щеше да последва?И какво излезе,че БАЙДЪН Е ЧОВЕКА НА МОСКВА В Белия ДОМ.Че ЕС е само картонена кула за търговия в пост съветското пространство след Студената война.Байдън е чао за 2024 и се занимава само с Тръмп и не гледа интереса на страната си.
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Государят Путин 20 години ги работи и ги уработи. Единствената политика на пиндостанската администрация спрямо Русия е политика на слабост. Самите те си го признават. Пиндостан е в системна криза. Остава му само да се изтегли от зоната на Руския Мир и да не забрави да си прибере отановските слуги и васали.
19
26
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен19 То се вижда кой е психично болен *** тук - у нас няма други психари освен БСП. Само като видиш физиономиите им ти е достатъчно да ги определиш..БСП са си БСП и са болни много отдавна - иначе нямаше да правят преврата, да се правят на великите посе.рковци и да лъжат толкова очевадно, че и едно дете да може да им се смее..Те са си свикнали да ни лъжат и да си траем, но такава наглост е вече болестен признак..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
18
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14:Виждам, че се радваш, че Казахстан е китайски, тоест комунистически! До къде може да ви докара пещерната, сляпа русофобия?!
17
32
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Труе стори Путин не е политик и успя много бързо да настрои целия Запад против себе си..Западът сега се учи да го приема абстрактно, просто като заемащ поста, но няма да е лесно..Сега Путин заговори, че Украйна изобщо не може да има статут на самостоятелна държава,което е нов момент в развитието на ситуацията и не се знае до какво ще доведе..Нужна е справедливост обаче, а не да се вдигат бойни знамена, да се говори за отстъпления и да се прилага всякакъв вид насилие над нещата и процесите
16
25
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен15 Казахстан е опасен! Терористите там явно се тренират - намерили са двама убити полицаи с отрязани глави..Може да стане като в Сирия - да избият сума ти народ, гонейки терористи..Иначе, не са прави властите с толкова лоша сделка с газа - би трябвало да си отидат, но и те сигурно са магарета като нашето БСП, не се разбират нито от съвест, нито от достойнство, нито от морал, нито от бой..Трагедия!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 15 не забравяй и Байкунур.
14
2
 
30
 
! Отговори
до15 преди 2 години
китайски ти е мозъка. В интерес на истината за Русия е актуален северен Казахстан, къзето е нефта и живеещите руснаци 18%,