САЩ изтеглят незабавно повечето свои дипломати в Украйна

"Ние не затваряме посолството и не спираме работата му"
12 фев 2022 20:45, Красимир Ангелов
111
САЩ изтеглят незабавно повечето свои дипломати в Украйна
Снимка: БГНЕС

Властите на САЩ разпоредиха повечето от служителите на американското посолство незабавно да напуснат Украйна, заяви на брифинг висш служител на американската администрация.

"Наредихме по-голямата част от служителите на посолството, които все още са в Украйна, незабавно да напуснат страната. Ние не затваряме посолството и не спираме работата му", подчерта той.

Служителят подчерта, че посолството на САЩ в Киев спира повечето консулски услуги, като САЩ „ще предоставят ограничено количество спешни консулски услуги от Лвов“.

Американските граждани в Украйна ще могат да получават редовни консулски услуги в американските дипломатически мисии в съседните страни, каза още служителят.

Повечето от служителите на американското посолство, които ще се върнат в САЩ от Украйна, ще продължат да работят по украинските въпроси оттам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: УкрайнаСАЩЛвов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
И по бай Тошово време си бил мишoк и сега си такъв. Барем оцелееш след войната и поставиш основи на новата цивилизация...хахааххахаха
50
0
 
1
 
! Отговори
мозАк преди 2 години
В Украйна или ОТ Украйна бе, Красенце...
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Лъжеш като русофил. Няма такова интервю на Ванга.
48
4
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
Ама разбира се - въпрос на народопсихология. Все пак горе-долу по времето на нашето освобождение и самите руснаци са приключили с крепосничеството...е за малко де...щото след това идват комунистите и лагерите. Ама все пак те си избраха и Сталин за личност на 20 век, при все, че е изтрепал няколко милиона руснаци без война...И тука така бая от рaята си харесва 45-те години комунизъм.
47
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Ванга ще се окаже права че Европата КЕ Изчезне. Които са гледали интервюто и по БТ през 1978 година март месец са чули тези думи. Само не уточни кога как и защо ще изчезне. Тя винаги говореше с догадки.Изглежда че момента е дошъл. Вашите управници особено Кирча ще ви покаже някои тарикатски номера. Добре че по бай Тошово време си направих подземие с 1.50 м. бетонна плоча и обзаведено с всичко необходимо. Десет семейства ще оцелеем. Скривалищата които имахме вече са унищожени.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И някои хора все още си мислят чебдумата диктатор означава нещо лошо, хахахахахахаха. Не диктатор, тиранин означава нещо лошо.
45
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е несменяем диктатор от 22 години
44
20
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Че кой е Путин да се разпорежда с решенията на суверенни държави? Защо Украйна да не може да стане член на НАТО? Похвално, че Европа и САЩ реагираха рано този път и не го оставят да си развява коня, като идола му с мустака.
43
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Садам имаше химическо оръжие ама се оказа че няма. Проблема на Краварите е че са сбъркали адреса. Русия нее Ирак. Путин не иска да напада и да завзема Украйна за какво са му тези гладници да ги храни ли. Путин каза Нато да стои далеч от Руските граници. На какъв узик да им го каже. В момента Путин извършва военно учение което е заявено още миналата година. Кое не им е ясно. В същото време им показва че ако нато се направи на тарикати ще им покаже как се изпепеляват.
42
18
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Ахахаха какво казват 'руски високопаставени лица'...Като по време на анексията на Крим ли...със зелените човечета? Или Донбас и Луганск дето били 'обикновени хора'. Или като думнаха пътническия самолет...лъжи, лъжи, лъжи....това им е политиката на руснаците и ние сме я изпитали на собствения си гръб.
41
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо за Украйна с такъв " комшия"- мечкарите са варвари ще изтребят хиляди
40
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нато ше ги пази :)))
39
1
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Рамбо и Стивън Сегал и Арнолд Шварцнегер как бия лошите руснаци като на филм
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според най последната новина, байдън е предупредил Путин. Дори и на най тъпите хора им е ясно че не можеш да заплашваш руснаците с военни действия. Крайния резултат е ясен за всеки. Тотална разруха за целия свят и че няма да има печеливщ. Руснаците казват не идвайте до оградата ни (украйна в нато), американците казват руснаците са враждебни. Представете си руски ракети в Мексико и Канада и как сащ щеше да реагира на това.
37
5
 
16
 
! Отговори
Добро преди 2 години
начало! Изтегляйте ги завинаги и не се врьщайте повече..
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да, разбера руснаците ли чакат да нападнат или насъскват украинците да нападат тия хора много им се ще да има нещо
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна трябваше да се пpъждocaт и нямаше да се стигне до тука...
34
6
 
19
 
! Отговори
препърс преди 2 години
До глупаците дето искат война,от войната няма печеливши от вас,пише човек с 10години военна служба в няколко африкански държави,вие си нямате идея за какво става въпрос,живота не е по телевизията и по филмите,от войната печелят политиците и такива като мен,вие сте жертви но все още не го осъзнавате
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не мога да се отърва от усещането, че на американчетата сърашно им се иска да стане война. Впрегнали са цялата си пропагандна машина, за да ни убедят колко са зли руснаците. А чичо Володенка просто иска да му пуснат газопроводчето към Германия и по възможност да не му разполагат оръжия по границата. Човека просто блъфира, но яките яко са се наточили да изхарчат някоя трилионче за отъжия. БВП-то трябва да върви.
32
1
 
8
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Създават се благоприятни условия за мир...!