Байдън: Светът няма да е същият, но не заради Украйна

„Въпросът е кой ще надделее – нашата демокрация или едноличната власт“
26 мар 2022 10:54, Елка Василева
202
Байдън: Светът няма да е същият, но не заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Очаква се днес американският президент Джо Байдън да направи важно обръщение, съобщиха от Белия дом.

Държавният глава на Съединените щати посети Полша, където се срещна с президента Анджей Дуда в рамките на европейската си обиколка.

По-рано Байдън се срещна и с американски войници, разположени в района на летището в град Жешов като част от защитата на НАТО на източния фланг на Алианса, предаде БНР.

Към тях американският президент се обърна с думите: „Вие сте в разгара на сблъсък между демокрациите и олигарсите. Светът няма да е същият, но не заради Украйна. Организационните структури няма да са същите след 10-15 години. Въпросът е кой ще надделее – нашата демокрация ли ще надделее и ценностите, които споделяме, или едноличната власт. Това е заложено на карта, така че това, което вършите, е от значение“, каза Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
2
 
! Отговори
дара преди 2 години
До Анонименне съм съгласна с теб. Виждам, че си много активен , но празни приказки неподкрепени с конкретика. Обърках се теб ли да слушам или байдън? Поне се представи пред аудиторията кой си и къде си та можеш да получиш и подаръци лично от путин :))))))
160
3
 
1
 
! Отговори
рила преди 2 години
не мога да повярвам колко много почитатели на руския комунизъм има! Но в комунизма нямахме кола, редяхме се за банани, нямахме ГЛАС, нямахме и пари или повечето тук са млади и не знаят и не помнят. В комунизма купувахме бойлер и хладилник само ако имахме връзки, а да не говорим да намериш хубава, авторитетна и такава каквато заслужаваш работа. Само, че хората на запад въпреки техните си олигарси живеят много по-добре от тези в русия с техните си олигарси. Не е пристрастие , а АНАЛИЗ.
159
4
 
2
 
! Отговори
А заради Тебе, преди 2 години
Йосиф Висарионович Байдън!
158
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъск, Зукерберг, Бил Гейтс, Безос са американските олигарси. Байдън говори срещу богатите и успелите. Комунист. Байдън е комунист и не обича богатите. Бори се срещу богатите.
157
3
 
8
 
! Отговори
и нагли бе! преди 2 години
"Въпросът е кой ще надделее нашата демокрация или едноличната власт" - е то вашата 'демокрация' клони към еднолична власт бе!
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е само територията за войната между Русия и САЩ. И тепърва америка ще усети икономическите последствия и ще забатачи и нас.
155
2
 
5
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Njama da e sashtijat-ama koi go misli tova ot vreme ono....djado,horata ne padat treva, znajat pove4e otkolkoto si mislish ...
154
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната фалшива демокрация я видяхме..............не я искаме, западни лицемери!!!
153
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашия американски господар ни нареди да спрем отношенията с Русия и да плащаме x10 американски газ. Нашата канадска кукла дори още не е разбрала на чия държава служи!
152
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никога не се говори за олигарси в САЩ, как все другите са лоши, а те не. За тях може, за другите не може. С филми, песни и прекрасно звучащи фрази манипулират света. Нека някой да покаже едно нещо направено от американци, което да се ползва от народа.
151
4
 
15
 
! Отговори
До анонимен 124 преди 2 години
Не,не можеше.В еднополюсен свят ти е необходим враг,за да се оправдаят разходите за въоръжаване.Русия сега е старият и най- удобен враг заради ресурсите си.Беше оставена временно на мира след 11 септември.Спомнете си кампанията срещу Тръмп.
150
2
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До AC/DC/ Е, ще перафразирам един нобелов лауреат по литература ,ЕС се балтаят като ла-но в дупка на леда,нито плува ,нито потъва"
149
19
 
5
 
! Отговори
AC/DC преди 2 години
РУСИЯ потъва...а нашите путинофилиКато удавник за сламка....
148
4
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
хамеркнанската "демокрацияи ценности" са за парлама - истинското им лице се казва империализмъм
147
11
 
4
 
! Отговори
Правилно, Байдън! преди 2 години
НЯМА време! Да тръгваме към Москва!Тъкмо се позатопли! Да вържем мечока!
146
3
 
16
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Ама колко е прав.Свърши се с еднополярният свят.Вече има три световни центрове.като руско-центричният и китайско-центричният свят са в дълбока взаимна връзка.Тези два нови центъра не отстъпват на американо-центрачният свят.В момента Русия,в силна консолидация.Възможно е в съвсем недалечно бъдеще да се появят поне още два центъра,този в Индийският субконтинент,а в Южна Америка -Бразилия също набира сили,а ресурсите и са огромни.Вече няма един център,света е многополярен,е мъчно,боли
145
2
 
17
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Вярно е, че светът няма да е същия, тогава отбранителните американски самолетоносачи ще плуват само в Мексиканския залив.
144
1
 
24
 
! Отговори
Мечо пуххх преди 2 години
Надявам се, съвсем скоро да бъде поправена една историческа НЕПРАВДА.САЩ, създадоха стотици, нужни само на тях войни през годините.И нито една на тяхна територия.Бог си знае работата.Бави, но не забравя.
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да ви затрият заедно с колониалната ви робовладелска демокрация
142
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не знам дали е същата Дуда която преди години работеше на паркинга за тираджий в Скопие.Бях тираджия когато беше ембаргото за Сйрбия и тя работепе там обслужваше шофьорите дали е успяла да стане президент.