Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами

Край на производствата в осем американски щата
271
Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основаната от българи компания за цифрови активи - Nexo Capital Inc. постигна окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

Още по темата

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че Nexo е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

„Изключително сме удовлетворени от това цялостно и окончателно решение, което еднозначно слага край на всички спекулативни твърдения относно отношенията на Nexo с регулаторните органи и институциите в САЩ. За съжаление, дори български държавни органи и институции не се посвениха и продължават да злоупотребят с американското
име и реакциите във връзка с тези безобразни действия по създаването на алиби тепърва предстоят. Нескопосаните внушения за “международен” елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни “Ен Ди Ес” ЕООД и нашите над 600 служители в България, като едва ли не по искане на“евроатлантически партньори”, са разобличени от неопровержими факти. В допълнение, опитът да се прикачи акцията срещу Nexo, посредством насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол срещу кол центрове в България, Сърбия и Кипър, използващи криптовалути, бе осуетен от официалното потвърждение на EUROJUST (Агенция на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това, организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети”, каза Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: САЩNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
9
 
11
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Гешев е некадърник. УВО за Гешев. От полицай прокурор не става - ГЛУПАВ е!
148
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 10 години до тук загубените дела на България в Страсбург заради българската прокуратура са 20 милиона евро, има загубени и в България дела за още повече пари, а в същото време сме най-корумпираната държава с висока битова престъпност. На това дело, пак ще ни осъдят. Та искаме незабавна съдебна реформа.
147
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше най-грандиозния скандал, чак трябваше да се сезира и европейската прокуратура, лъжат ви като шарани и после ви държат бедни. Пак си ги изберете тия.
146
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега кака Сийка и бат Ваню Гешев да излязат да обяснят какви бяха тези неща с "финансиране на тероризъм", "пране на пари" и "заобикаляне на санкции"! Пак се изложиха нашите служби и ние ще плащаме обезщетението, не те!
145
3
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Ти прочете ли какво пише преди да коментираш, или си от помощно училище.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вали ли и при вас?
143
5
 
12
 
! Отговори
Питам преди 1 година
А такаа , ами сега ? Ще има ли наказания за умишлено злепоставяне ?
142
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаххаа гербоо гербооо гербооо. Няма такива некадърни *** като тия. Всичкото им е от алиекспрес. Граждани европейски за развитие, оная ми работа. Всичкото е от кух *** и нагоре, повярвали си селянчета-кариеристи ама то само с лаладжийство не става.
141
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това реално ги отрязва от американския пазар и вече нямат и най- печелившата си схема. А трябва и да извадят бая кеш за глоби и адвокати! Ако издържат на този удар, добре, но по- скоро идва затихване на бурната дейност и много дела за връщане на инвестициите на вложителите. Защо още се крият собствениците като всичко е ок?!
140
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг медиите цяла сутрин ни заливат с ФАЛШИВИ новини за Нексо.Нексо били изпрани. Нямало проблем. Всичко е точно. АМА не!!! Комисията по ценните книжа е едно а прокуратурата на Ню Йорк е съвсем друго. Прокуратурата на САЩ води наказателно преследване срещу Нексо и НИЩО не е приключило. Напротив, едва сега започва.
139
10
 
20
 
! Отговори
Ами сега?! преди 1 година
Аме сега?! Как ще си покаже сурата пред хората и на парламентарната трибуна селяндурката то Дулово, толкова простата и неграмотна Деса ***, дето не се къпе? Ами сега ме, Десо?! Нали според теб това е "грандиозен скандал, най- грандиозният? Не банкянска сулгиньо, не! Най-грандиозните скандали са "Чекмеджето", къщата в Барселона и милиардите, откраднати от СИКаджийския ти главатар! Ще има и други, сигурна да си, банкянска Слугиньо Десо! Ще ги чуеш от "Магнитски"!
138
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко ме съмнява че ГЕРБ ще подлеят вода на Гешеф след всички услуги, които им направи, но буци може и да го жертва в името на чекмеджетата и властта да ги пълни.
137
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се завърнеш в Банкянската къща,властта ти мутренска кога угасне,и кой те види да му се повръща,и да му иде с нещо да те прасне.Да ти тежи народната умораот твоите лъжи и от твоите кражби.И да поемеш пътя към затворакъдето те очакват постни дажби.В килията ще те посрещне той - бай Ставри, където ще му паднеш там на сгодаи най-болезнено със теб ще се изгаври,тъй както ти изгаври се с народа
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сутрин ставате и вечер лягате с този Нексо, най-големият проблем на държавата, а Лукойл Нефтохим 12 години не плащат данъци в БГ няма проблем.
135
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нексо ще си платят санкцията и ще си продължат работата ! Кой не е бил глобяван до сега та било то фирми или частни лица ? А шумотевиците от гербавите и прокуратурата вече са лански сняг , за техен най - голям ужас ! Всичките им пъклени планове просто пропаднаха !
134
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за крадливата мутра-еднокнижник, напълнил нощните шкафчета с евра и злато от пенсийте на българите даже и глоба няма, мисирките услужливо ни го пробутват с лъжите му.
133
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nexo плаща 45 млн. долара на САЩ.С това се слага край на проверките на американските регулатори на дейността на компанията касаещи бизнеса на компанията.Борисов , копоят му Гешев и слугинажа от БТВ да се извинят за димката, която пуснаха .
132
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На каскетя хич не му е весело! Ще поизгуби недосегаемостта си, кой знае от там нататък ко му готвят!
131
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Административни глоби са платили десетки световни фирми. Майкрософт и Епъл например. Но не съм чул Бил Гейтс да е бил арестуван. И не виждам троловете какво толкова са им направили Нексо. Не знам дали са извършили престъпление или не и не коментирам това. Но има презумпция за невиновност...
130
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме интересува друго - Гешев и Сийка като откраднаха ритоните на Божков, откраднаха ли и картините на Нексо?