Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами

Край на производствата в осем американски щата
271
Nexo със споразумения в САЩ, няма твърдения и обвинения за измами
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основаната от българи компания за цифрови активи - Nexo Capital Inc. постигна окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

Още по темата

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че Nexo е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на Nexo, приет за ценни книжа.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

„Изключително сме удовлетворени от това цялостно и окончателно решение, което еднозначно слага край на всички спекулативни твърдения относно отношенията на Nexo с регулаторните органи и институциите в САЩ. За съжаление, дори български държавни органи и институции не се посвениха и продължават да злоупотребят с американското
име и реакциите във връзка с тези безобразни действия по създаването на алиби тепърва предстоят. Нескопосаните внушения за “международен” елемент в действията срещу Nexo, за да се обоснове безочлив произвол срещу дружеството ни “Ен Ди Ес” ЕООД и нашите над 600 служители в България, като едва ли не по искане на“евроатлантически партньори”, са разобличени от неопровержими факти. В допълнение, опитът да се прикачи акцията срещу Nexo, посредством насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол срещу кол центрове в България, Сърбия и Кипър, използващи криптовалути, бе осуетен от официалното потвърждение на EUROJUST (Агенция на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това, организаторите постигнаха немалко от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на неуспешните опити да се убие един успешен и растящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени щети”, каза Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: САЩNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма проблем. плащат 45 мил глоба сега, а тя България след няколко години ще им ги върне като осъдят прокуратурата за произвол.
128
5
 
11
 
! Отговори
До Do 139 преди 1 година
Не пич. За друго говоря. Гешефтурата приложи гербераския правосъден принцип, според който си виновен до доказване на противното и гешефтурата/цацаратурата обявява присъдата по медиите. Стана ясно, че западни страни са работили с нашите за разбиване на кол центрове в България и Сърбия, но няма никакви данни, че Нексо са замесени в това. Гешефтурата обаче ги приши и започна политическата манипулация, че са измамници и финансират ПП и ДБ. Много нескопосана акция, ама много!
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПГ-то на Гешев опитва да прави ОПГ чрез скалъпени уйдурми, ама тоя път се омаза яко.
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербаджийските посе рковци отново миришат лошо. Използваха за пореден път прокуратурата като бухалка. Докато има Калинки да гласуват за мутрата Боко и бандата му, България ще е ко чина.
125
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Гешев е тъ п я ясно. Но дори той едва ли си е мислил,че от този храст ще изскочи заек.Просто мислеше,че нещата ще се проточат поне до изборите. А сега хем не можа да обслужи господарите от ГЕРБ, хем отново стана за смях.
124
5
 
4
 
! Отговори
Do 139 преди 1 година
Ти разбираш ли какво е "споразумение"? Изритам те и после ти плащам 100-200 лв да не се оплакваш. На теб ти харесва и идваш всеки ден да те ритам по 1-2 пъти за 200-300 лв!
123
7
 
7
 
! Отговори
В. преди 1 година
Ако две бюджетни организации се разплащат в биткойн, а не в лева, печели владелецът на биткойните. Въпрос, какво би накарало една бюджетна организация да не ползва лева?
122
7
 
13
 
! Отговори
Анонимчо преди 1 година
Много платени коментатори бре.....Къде е това споразумение със САЩ на невинните NEXO....подкупен редактор го подхвърля като уж новина и платените коментатори веднага ни подсещат че ще си плащаме. Нямате срам, но това го знаем.
121
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плана за операцията на герберасчетата срещу Нексо не ви ли прилича на плана на Путин за Украйна. С няколко хода трябваше да разчистят и всичко да е наред, а се оказа че се издъниха като за световно. Вече не могат, свиквайте герберасчета, краденето спира!
120
7
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Значи сега и във васална България ще им се извинят и ще ги пуснат.
119
8
 
6
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Най после ФАЩ разбраа, чи тия туркулизци са тяхни и са упраеха. Ми мойш ли управлява 5-6х НПОта
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бая пари са платили, че да се казва, че няма нищо... А проблемите сега идват като поискат вложителите парите си... Това ако издържат значи не са пирамида и всичко е наред.
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още нещо, ГЕРБ да вземат да уволнят тая некадърница Севда и да вземат ChatGPT да им пише изказванията, от това хем ще спестят пари, хем ще подобрят съдържанието значително.
116
9
 
8
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Ще има кинти за промяната мутри вън и влез излез.
115
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде прочетохте че Нексо са невиини??? Ако бяха невинни защо са сключили споразумение и са платили 45 милиона???
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искахме по-добре, ама се получи както винаги: цялата пара в свирката, патент на ГЕРБ.
113
5
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Хахаха... Както се и очакваше...
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ми изтрихте коментара???
111
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жив и здрав да е Гешев. Досега не съм дарявал на политически партии, но сега зор заман ме накара да започна да го правя само за да му е сечено на това селянче и на шефовете му.
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак ще плащаме милиони заради тъпите политически изцепки на прокуратурата, докога така? Гешев очевидно е *** и некомпетентен покрай това че е момче (дали?) за поръчки. По-добре за държавата и данъкоплатеца е той да не се допуска до работното си място и да си му тече заплатата, отколкото да "работи", последното излиза през носа на всички българи. Някой трябва да направи сметка с всичките пари които държавата е платила за тъпотията му, колко км магистрала могат да се построят.