ЦРУ: Путин вярва, че ще победи Украйна като я изтощи

Вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, твърди Уилям Бърнс
26 фев 2023 23:25, Йоана Цонева
90
ЦРУ: Путин вярва, че ще победи Украйна като я изтощи
Снимка: БГНЕС

Виждайки затрудненията на армията си в Украйна, Владимир Путин знае, че засега не може да спечели войната, но е убеден, че ще постигне окончателна победа чрез изтощаване, отказвайки да обмисли друг вариант. Това каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за "Си Би Ес", предаде БТА.

"Според мен днес Путин смята, че не може да спечели веднага, но не може да си позволи да загуби", заяви директорът на американската разузнавателна агенция. По думите му той е "прекалено уверен в способността си да изтощи Украйна".

Още по темата
И вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, каза Бърнс, бивш посланик на САЩ в Москва.

Срещата му през ноември в Турция с руския му колега Сергей Наришкин е била "деморализираща", казва той. Той заяви, че вижда "форма на безразсъдство, форма на гордост" в шефа на руското външно разузнаване, с когото се е срещнал, за да го предупреди Русия да не използва ядрени оръжия, а не за преговори, чиято отправна точка "ще бъде решена от украинците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 Ми я кажи ти твоята вярна русофобска мисъл.Щото аз разбирам от военни тактики Пък да видим твоята.
20
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 Много ти е объркана мисълта. Това се получава когато русофил се опита да мисли.
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости.Той,че ще я победи,ще я победи,ама начина по,който го прави му позволява да го направи с възможно най-малко жертви от войниците си.Начина на водене на бойните действия на украинците са неправилни,но това е от липсата на боеспособна армия и най-вече защото отстъпват технически и нямат опит.Това да се забиеш в градовете и да разчиташ,че на руснаците ще им свършат снарядите е глупаво. Но те просто нямат друг избор.Всъшност имаха изобщо да не се стига до тук
18
5
 
5
 
! Отговори
Ахаххахха преди 1 година
Сигурно яерва и в дядо мраз или че е преродения петър ввлики ахаххахаххах
17
11
 
13
 
! Отговори
Самозаблуда преди 1 година
Всеки, който си въобразява, че някои може да победи Пентагона и неговата Космическа флотилия /USSF/ се само-заблуждава и времето ще му покаже това.
16
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен е далеч по-забавно укритата да си мислят, че могат да победят. Те вече са загубили: държава в руини, останали са между 18 и 22 милиона укрита(от 37!!!), икономиката им е редуцирана с около 60%, нефт нямат, газ нямат. Външния им дълг е нарастнал четворно за една година. Спряха да плащат пенсии, намалиха заплатите на войниците си на половина. Утре да спрат бойните действия - те са разсипани.
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам дали Украйна ще бъде изтощена,но Европа вече глътна вода и то много.В Германия BASF съкращава близо 2600 работници,а това е само началото,липсата на евтини енерго ресурси ще постави европейските производители в много неизгодно положение пред останалите такива...сляпото подчиняване на англо-санксонската мафия няма да доведе до нищо хубаво...
14
2
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Ми то ние по принцип толкова си можем. Аз освен да приказваме друго не съм видял.
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО млати яко Русия, а ние тук си приказваме...
12
4
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
С 5 лв в джоба ще изтощя теб до толкова че да нямаш сила да си вдигнеш гащите и даже после като си тръгна 5 те лева още ще са ми в джоба.
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Такива клоуни, като теб преди 1г ни обясняваха, как русия била най силната армия , най голямата сила в космоса :))) Ей Клоун слез вече на земята вие сте посредствена регионална сила. Една Украйна ви разката фамилията . Изобщо не сте от нивото на САЩ и други големи играчи. Какво ще изтощиш с 5лв в джоба:)))
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще ударят Сопот и Костенец ? Украинците ги гони снаряден глад за съветски оръдия . Западните бързо се чупят и не стават за далга употреба . Да очакваме ли включване ? Евроатлантиците искали снаряди от нас и сърбите . Сърбите ще откажат ама нас май ще ни обомбят . Имат право защото снабдяваме врага им .
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв негодник!!
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е новата военна стратегия на Америка - да воюва чрез проксита. Само дето няма да са реални победители, а само купувачи на победа
7
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вярва че щяла да победи. Че тя вече е загубила всичко, дългове до гроб, разруха, корупция на всякъде, Америка вече ги пороби ама те още се правят че не знаят. А иначе който твърди че Русия щяла да загуби просто не познава руснаците. Ако опре ножа до кокала звънва червения телефон, кнопката се натиска и пуф Европа я няма. Може да унищожат половината свят но няма да загубят. Западноевропейците са наивни и доста леконравни, мисля че не осъзнават реалностите.
6
8
 
18
 
! Отговори
КГБ преди 1 година
САЩ и ЕС мислят че ще победят Русия като я изтощят..ГОЛЯМ СМЯХ..
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кой е казал че се печели война само с млатене и джасане. Пустинна буря и една седмица бомбардировка на столицата без спиране. Да спечелиш чрез изтощаване си е екстре. А тази война изтощава не само Украйна, а и продадената и предадена от ръководителите си Европа.
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната в Украйна е само първия рунд . Естествено че запада не може да спечели война на изтощение срещу Русия . Те срещу талибаните не успяха кво остава срещу Русия . Така или иначе ЕС иска да откъсне жизнено пространств от рускоговорящи територии така че врага е същия като преди . То е ясно че Русия в Украйна няма да използва ядрено оръжия щото са си руснаци но в Полша и САЩ го няма дози проблем ;)
3
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви пазара с дрога,да питаме ЦRУ
2
13
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
клоун