Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"

Ким нареди на военните да се подготвят за истинска война
18 мар 2023 17:07, Анисия Иванова
179
Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"
Снимка: БГНЕС

Над 800 000 млади севернокорейци са се присъединили доброволно към армията, за да се бият с "американските империалисти", съобщиха държавни медии, дни след като Пхенян изстреля най-мощната си междуконтинентална балистична ракета.

След година на рекордни изпитания на оръжия и нарастващи ядрени заплахи от Пхенян, Сеул и Вашингтон засилиха сътрудничеството в областта на сигурността и тази седмица започнаха най-големите си съвместни военни учения от пет години насам. Северна Корея гледа на всички подобни учения като на репетиции за нахлуване и многократно е предупреждавала, че ще предприеме "огромни" действия в отговор.

Официалната корейска агенция коментира, че продължаващите учения са американски опит „да се провокира ядрена война“ и добави, че в отговор стотици хиляди хора са се включили в защитата на страната. Младите доброволци са решени „безмилостно да унищожат военните маниаци“, затова се присъединиха към армията, за да „защитят страната“, съобщи агенцията. „Над 800 000 служители на младежката лига и студенти в цялата страна доброволно се присъединиха към Корейската народна армия“ само в петък", добавя медията.

Снимки от официоза на страната в. „Родонг Синмун” показват млади севернокорейци, които чакат на дълги опашки да впишат имената си на нещо, приличащо на строителна площадка, съобщи БГНЕС.

По-рано този месец Ким нареди на севернокорейските военни да засилят ученията, за да се подготвят за "истинска война". Пхенян използва тренировките, за да оправдае своята програма за ядрени оръжия като "ключова и неизбежна", каза пред АФП Ян Му Чжин, президент на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул. Това включва „налагането на идеята, че южнокорейско-американските военни учения в крайна сметка имат за цел да унищожат настоящия режим на Северна Корея и дори да окупират столицата й Пхенян“, добави Янг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: армияСАЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
12
 
6
 
! Отговори
Режисьор преди 1 година
Много ми е интересно тези 800 хиляди елитни войници как ще се впишат в театъра на бойните дествия при една евентуална конфронтация между САЩ, Южна Корея, Япония Ким Чен Уния. Шиши да не си мисли, че някой ще тръгне да го напада пеша с морски пехотинци, или друга вид наземно базирана войска? Ако се стигне до война, дано не се стига, просто американците първо ще ги нападнат със самолети, с ракети, после ще им метнат някоя мощна бомба и дотам.
94
5
 
8
 
! Отговори
До край на трета С. преди 1 година
Само дето, тогава няма да има България. Няма въобще да има държави. В полиси градове, които са били с милионно население ще се съсредоточават малкото останали маргинализирани и болни хора. Там ще властват диктатори и ще цари беззаконие. В Москва, Пекин и Ню Йорк /не Вашингтон/ ще управляват банди, които ще се опитват с остатъците от старата цивилизация да водят война. 200 години по-късно хора няма да има. И по-добре...Земята ще се изчисти от изчадия като теб.
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се окаже и тяхната войска като на шушляците, само на хартия и в главите на ръководителите им?
92
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
800 000 х 40 кила, праи сметка ква войска, при по силен ветър ги е отвеяло
91
4
 
8
 
! Отговори
тулуп преди 1 година
май наистина 2023 ще е началото на глобална световна война
90
3
 
2
 
! Отговори
слава преди 1 година
то, ако бройката ще решава съвременната война/не дай боже/ индийците са номер едно! а пред корейците е дилемата войска или глад ... ама кво ми ги пишете тия нещасни хорица цел ден, що не пишете за руските танкове армата или иранските дронове, българските боеприпаси и авганските доброволци ...
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кимчо путин ако му свирне веднага изпраща половин милион войска- правете си сметката
88
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те няма какво да ядат, всички са кожа и кости, ама ще се биели :)Американските пехотинци ще ги изядат живи.
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССРСУПЕРКИРЛИВИЯ: Сигурен ли си, че са мъже? Защото 20 процента от младите американци се обявяват за транссексуални. Освен да пратят старците на война.
86
15
 
6
 
! Отговори
СССРСУПЕРКИРЛИВИЯ преди 1 година
А американците могат да мобилизират едни 50 милиона и да претрепват жълтите жаби за 6 часа. Все пак в Америка има 170 млн мъже. Муахаха
85
10
 
6
 
! Отговори
.!. преди 1 година
знаѝи много ми е интересен следния факт! А именно рашистан е бил империя! китай е бил империя корея и там е имало империя САЩ никога не са били империя! Но пък сега всичките тез империи разправят как някой които няма нищо общо с империите та именно той бил империя! Еми нашия мъдър народ го е казъл: Гузен НЕ гонен бяга! Та така!!!
84
1
 
7
 
! Отговори
Париж смърди преди 1 година
Над 10 000 тона несъбрани отпадъци по улиците на Париж.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Зеленски наложи персонални санкции срещу сирийския президент Башар Асад.
82
4
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 1 година
бил съм в доста страни на запад, и винаги съм бързал да се върна в "моята България"......а ти ако желаеш да живееш там, терминала те чака, защо си още тук?
81
7
 
2
 
! Отговори
Хахахаааа преди 1 година
ЕС се разпаднал, и какво, ще емигрират в Русия хахахааа ? Упс , аз забравих че на западняците са им отказали виза за Русия.
80
3
 
3
 
! Отговори
Немам думи преди 1 година
Още едни , дето ще ги нападат у тях !
79
14
 
14
 
! Отговори
да преди 1 година
става същото като с украйна! пак янките въоръжават други да се избият помежду си! ЗЛО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО - ТОВА Е САЩ!
78
7
 
19
 
! Отговори
не е виц преди 1 година
ако отворят границата на СК дали ше останат 800 000 там ? по скоро ше идат да живеят при империалистите :)
77
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Ха-ха-ха!
76
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почечето русофили страдат от биполярно разтройство - само реват колко зле било в запада, а същевременно гледат как да отидат още по на запад. Вземете си по една лодка и гребете за Масквя, там ще се успокоите.