Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем

Той се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп
Обновена: 25 апр 2023 14:07 | 25 апр 2023 13:35, Нели Христова
165
Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън официално обяви кандидатурата си за преизбиране днес, като постави началото на борбата си да убеди народа на САЩ, че заслужава още четири години в Белия дом и възрастта му няма да попречи на способността му да управлява.

Още по темата
Във видео, публикувано рано във вторник, Байдън очертава състезанието през следващата година като борба срещу републиканския екстремизъм, имплицитно твърдейки, че се нуждае от повече време, за да изпълни напълно обещанието си да възстанови характера на нацията.

"Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още сме", каза той във видеото, което започна с изображения на активисти за въстанието и правата на абортите от 6 януари 2021 г., протестиращи пред Върховния съд на САЩ.

"Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече или по-малко свобода. Повече права или по-малко", казва Байдън. "Знам какъв искам да бъде отговорът и мисля, че и вие го знаете. Това не е време за самодоволство. Ето защо се кандидатирам за преизбиране."

Официалната декларация на Байдън слага край на всички останали съмнения относно намеренията му и поставя началото на състезание, което може да се превърне в реванш с неговия съперник през 2020 г., бившия президент Доналд Тръмп. Той влиза в надпреварата със значителен законодателен рекорд, но с нисък рейтинг на одобрение - главоблъсканица, която неговите съветници досега не са успели да разрешат.

А като най-възрастният президент в историята, Байдън също се сблъсква с продължаващи въпроси относно възрастта си.

Официалното обяваване на кампанията за преизбиране идва точно четири години след деня, в който Байдън официално обяви кандидатурата си за 2020 г. Това състезание се превърна в мисия за възстановяване на характера на страната и предотвратяване на Тръмп да постигне втори мандат.

Четвъртата и последна президентска кампания на Байдън ще почива на подобни теми. Точно както направи през 2020 г., Байдън се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп.

Неговият анонсиращ видеоклип предупреждава срещу "MAGA екстремистите", които според него "диктуват какви решения в здравеопазването могат да вземат жените, забраняват книги и казват на хората кого могат да обичат".

"Всяко поколение американци е било изправено пред момент, когато е трябвало да защитава демокрацията. Отстояваме личните си свободи. Отстоявайте правото на глас и нашите граждански права", казва той. "А това е нашият момент."

Но кампанията на Байдън също ще се основава на популяризирането на постигнатото през първите две години от неговото президентство – и аргумента, че се нуждае от повече време, за да "довърши работата".

"Знам, че можем", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
12
 
! Отговори
Завръщането преди 1 година
На Мумията!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по-стар немаше ли?
28
0
 
11
 
! Отговори
Цените преди 1 година
На старческите помперси в САЩ масово скочиха току що!
27
0
 
18
 
! Отговори
На този преди 1 година
И застраховка живот няма да ме дадат да сключи на 80! Но ме дават атомното куфарче..
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старец, но системата е сбъркана и само такива имат.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски сигурно си стяга багажа и подготвя фалшивите паспорти...Тръмп се задава с триста и кранчето затвори ли се - войната ще спре буквално за седмица ...Всички го знаят! Нашите НПО-та, умнокрасивите и всякаква атлантическа, грантаджийска *** бърше сълзи и сополи щото хранилката ще секне и ще трябва пак да работят за хляба си...Ще се нормализират нещата....още малко...
24
0
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
По- фалшив човек от тоя е само Зеленски...
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, ще доживее ли до изборите!?
22
0
 
20
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Вехтото дементно деде няма как да бъде оставено на поста без изборна измама. Което означава, че патронът на демократите-Сорос е тръгнал на финален щурм, ва банк. Верно, не му остава много време(на 91г е) да изпълни мечтата си да бъде Световен господар. Естествено, няма да му се получи, идеята е абсурдна и всички опитали да го направят накрая са се провалили. Обаче може да причини края на САЩ като световен лидер и дори физическото им изчезване.
21
0
 
10
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
***, пред че има запетая - "Знам, че можем" - поне в заглавието се помъчи да не правиш смехотворни грешки, не знам вече как изобщо ставате дописници, защото определено не сте журналисти... Явно с връзки, а и като няма редактори и коректори..майка плаче. И да ми делнеш коментара, не ме вълнува, оправи си грешката, моля те :)
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А той знае ли че ще се кандидатира!?
19
17
 
1
 
! Отговори
великата уса преди 1 година
Байдън пак ще спечели!Дори да не се кандидатира пак ще бие Тръмп!
18
0
 
26
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Страната на неограничените възможности...., и ходещ мъртвец може да стане президент в Щатите, че дори и да управлява от Отвъдното! -)))))))
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дървена, изкуфяла с деменция глава. Бе, тея около теб, не виждат ли, че забравяш вече или така си им удобен...!?Не те бива вече за нищо, но си способен на всичко....!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравил е на колко години е с тая деменция... Дайте му лекарствата да не се излага.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е една истинска американска п.о.р.но.гр.аф.ия!!!Този ходещ труп не управлява нищо,това е ясно и на слепия,и на глухия...
14
0
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Няма особено голямо значение кой ще е президент на САЩ, защото там да сложиш и надуваема кукла, пак ще си вървят нещата, както големия бизнес разпореди. За последно имаха там истински президент по времето на Кенеди..
13
0
 
19
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Бай Дън след 10 минути шъ забрави какво е говорил и къде е бил! -)))
12
0
 
26
 
! Отговори
Боко&Байдън преди 1 година
И той премина на "системата" на бате Боко Банкярски, ако е възможно винаги да е във властта, за да може по-задълго да прикрива от съдебната система, многобройните престъпления свързани с неговата фамилия !
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не подценявайте Дълбоката държава/задкулисието! Като заработят машините за гласуване, гласуването по пощата, всички хрантутници, чакащи на помощи, Байдън ще бъде преизбран като нищо.