Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си

Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник"
Обновена: 23 юни 2023 15:03 | 23 юни 2023 14:00, Нели Христова
227
Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си
Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
тихо да питам преди 9 месеца
тези хора загиналите дали са имали дългове?.........проблеми с правосъдие?...........
209
1
 
5
 
! Отговори
анн преди 10 месеца
При имплозия всичко се случва за част от милисекундата, дора не са разбрали какво се случва.
208
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пакистанеца е могъл да се гордее със сина си
207
6
 
25
 
! Отговори
Кучанно преди 10 месеца
Как изобщо са станали толкова богати, като са били ***? Жалко за детето... Колкото и голям да е, прилича още на дете... Как може да се довериш на сглобка с материали от Praktiker?
206
10
 
2
 
! Отговори
776 преди 10 месеца
А за милион и сто хиляди долара?
205
4
 
7
 
! Отговори
azrail преди 10 месеца
Бог ги е събрал всички богатажи на едно място так им.е писано един Бог знае на колко души са изяли паричките и колко хора са излъгали. ами това е ден на разплата когато наближи смъртта змията излизала на пътя та и тяхната работа е същата
204
1
 
4
 
! Отговори
До 162 преди 10 месеца
Миризмата ще им е най-малкият проблем тогава!
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кво да му мислиме? Чиста проба това е една неприятна трудова злопоука по време на нормален бизнес извършван от пред-пред-предци на сливенската превъзходна когато слизайки за старо желязо си оплитат титанските рибарски мрежи в следствие на което у Землището на Филпофси шъ дъ изградят още две метро линии.
202
13
 
8
 
! Отговори
Готин преди 10 месеца
Следи от подводница, има. Следи от хора, няма! Това изглежда е най- сигурният начин да "изчезнеш" и никой да не те търси.
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ох, за най-неуките, обясниха имплозията като пукане на балон. Имате тяло с обем, пукате балона и се разпада. Това се е случило с тях. Хайде, спете!
200
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Успял е да впечатли баща си 350 к $ от неговите пари като ги е похарчил за самоубийство. Впечатляващо глупаво. Разбирам поне да беше нормална подводница - някоя ремонтирана на старо от флота на САЩ, Русия - примерно. Пак е корито, ама е подводница. А то някаква консерва с перка. Смачкало ги налягането като кутийка от бира. Кой знае кой китаец го е правил това в гаража си.
199
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нелче, как е "експлодирала", като е имало имплозия? Ограмоти се малко, бе! Авторите/ преписвачите на тази жълта "медия" са тотал щета. Ама плачат за резултатите от матурите.
198
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, качили се на някаква продънена западна лодка.
197
21
 
16
 
! Отговори
Така така преди 10 месеца
За някои трагедия, за други, по голямата част от човечеството ПРАЗНЕНСТВО ! Няколко милиардера кожодера, тиранина по малко
196
24
 
10
 
! Отговори
РуZZkий мир преди 10 месеца
Не злорадствайте на чужда трагедия ,руски фашисти,*** с европейско и наттовско гражданство
195
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно детенце не е издържало, паникьосало се е и е тръгнало да се връща.
194
8
 
52
 
! Отговори
FNM преди 10 месеца
Стотици работници умират всеки ден по света за да може някой като тези да се гмуркат. И никой нищо не пише за тия работници.... как са живели къде са учили колко данъци са плащали. Айсиктир... 5-6 вампира по-малко не е голяма загуби
193
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бог да ги прости всичките. Поне не са се мъчили, починали са практически мигновено. Освен ако не е имало няколко напрегнати минути ю в които корпусът е скърцал и се е огъвал. Но самата смъртт е била мигновена. Аз лично не бих се качил на дълбоководен апарат, освен в случай на крайна опасност и неизбежна необходимост.
192
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала" - Не е "експлодирала", ами е "имплодирала". Точно обратното е.
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Азме Дауд защо не се е намесил и не е спрял Сюлейман на 19, да не ходи. Или по-скоро, защо не е спрял баща му?! Роднини са все пак!