Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си

Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник"
Обновена: 23 юни 2023 15:03 | 23 юни 2023 14:00, Нели Христова
227
Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си
Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисля, че все пак може да са живи. В света стават всякакви чудеса, например Исус Христос или снимките в спалнята на Боко Тиквата.
169
1
 
12
 
! Отговори
Разбрахме причината преди 10 месеца
Пакистанито се е уплашил и е решил да си ходи и отворил шлюза.
168
6
 
4
 
! Отговори
Коци Копейката преди 10 месеца
от Козяк са виновни
167
0
 
3
 
! Отговори
завели преди 10 месеца
са ги като мигранти на дъното и там са останали, при осама
166
2
 
6
 
! Отговори
fake news преди 10 месеца
До Стига фалшиви новиниЕвала на вуйчо ти! Гмурнал се е 6 пъти по-дълбоко от рекорда :)
165
2
 
3
 
! Отговори
3 километра вино преди 10 месеца
Да, но тапата има въздух и той може да се свие и тапата да поддаде. И виното да излази, но то седи вътре. Представяш ли си, да пиеш вековно годишно вино от франция, реколта 1862-ра година. УАУ! 172 годишно вино.
164
0
 
1
 
! Отговори
Спасителна Операция преди 10 месеца
с инфо от *** не е нито успех голям, нито разбрах много освен радостта от пакистанците
163
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм се гмуркал в Черно море на 2-3 метра дълбочина и няма никакви имплозии, само някой друг рак
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 156. Не е интересно, нормално е. Виното, както и водата, е практически несвиваемо.
161
19
 
2
 
! Отговори
Ясна работата преди 10 месеца
Не са имали дори кислородни бутилки и са се удавили на 3 километра под водата. Представяте ли си колко е страшно да изплувате от подводницата и да видите нагоре повърхността чак на 3 километра далечина и как плуваш и искаш въздох но не ти стига. Гадничко малко
160
0
 
32
 
! Отговори
Пропов преди 10 месеца
Единствено трагичното е че младежът е бил там за да угоди на баща си. Останалите, начело с бащата са направили доброволно своя избор. Абсолютно гонейки собственото си его и жажда за приключения. Имали са немалко късмет в живота - богатство и соц. статос. Това вероятно опиянява. Забравяш че късмета не е платен абонамент. А и тоя бидон с джоистик от плейстейшън да те опази жив на 4км под водата? Вече излизаме от сверата на късмета и отиваме вече в сверата на глупоста.
159
0
 
2
 
! Отговори
истина е преди 10 месеца
затова до последно писаха за кислорода и Те са живи , ние ги търсим . Екокатастрофата ще избие рибите
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На борда нямало тоалетна. Дори и да засегнат и оцелеят 3 дена докато ги намерят представяте ли си вътре на какво ще мирише
157
0
 
11
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Бащите невинаги са достатъчно внимателни. Добре е да стоят по далеч докато те са малки. Обикновено майката поставя забрани. Но децата страдат много, ако не чувстват одобрението от таткото. Тъжна история.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 154. Или твоите мозАчни гънки са само три, или моите. От написаното от теб не разбрах абсолютно нищо. За препинателните знаци не са ли ти разказвали в първи клас?
155
2
 
2
 
! Отговори
лъжа е преди 10 месеца
отдолу налягането да мачка долустоящите и го доказах . най-голям спор беше след несъществуващата дума в тълковния и правописния и др. речници . хахахаха
154
3
 
7
 
! Отговори
:D преди 10 месеца
Тия са предали Богу дух, още преди да са могли да си кажат заглавието. Не като онова русначе, дето акулата го дъвка 5 минути.
153
1
 
2
 
! Отговори
изплувала преди 10 месеца
глава отгоре е показала местонахождението , изчезва всичко от атомна бомба
152
0
 
10
 
! Отговори
Ар Ем Ес Тейтеник преди 10 месеца
Днес това се замислих. Титаник като е потъвал и като е стигнал 2-3 километра, вътре всички херметизирани неща са започнали да имплодират и е било страшна пукотевица. Но интересно, че по дъното има много разхвърляни бутилки вино, които не са грумнали. Е това вече е яко вино, на 120 години ехаааааа.
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 145. Вуйчо ти ти е казал, че се е спуснал на 2 километра, но не ти е казал, че е супермен.