Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си

Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник"
Обновена: 23 юни 2023 15:03 | 23 юни 2023 14:00, Нели Христова
227
Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си
Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябвало е да направят поне 50-100 курса с кучета вътре. 14 курса и само 3-4 до Титаник са крайно недостатъчни, за да се направи заключението че риска е като да пресечеш улицата. Предните туристи са извадили късмет.
129
0
 
15
 
! Отговори
... преди 10 месеца
"подводницата изглежда е експлодирала" и после "Имплозия като тази би се случила бързо". Последно: експлозия или имплозия? Вземете да четете писанията си, а?
128
8
 
0
 
! Отговори
нови версии преди 10 месеца
от бермудския триъгълник е видно 1. тая дума я няма в тълковния речник, 2. версията е ***-защото във водата се плува лесно вадиш си теглото, 3. Титаник от налягането не се е жлюбнал и си е като нов, 4. карал е бързо и се е разпаднал дето сме виждали самолетните катастрофи, 5. Само на 3-4 асти и те не са се пресовали и мачкали до размер пирон, както преувеличиха, 6. леководолазите и дълбочинното гмуркане не се сплескват също
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Онези които потопиха кораба - потопиха и батискафа
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 126 при имплозита, която може да се очаква, че е биля чудовищно смачкване, ерго: нищо от тялото и главата НЕ Е останало цяло - смъртта е била в тоя миг. Иначе, ако нямаше такова смачкване - при спиране на сърцето по някаква причина - мочъка е в работоспособно състояние поне 30-40 сек. а може и повече, но ако сърцето не проработи в тоя период - и мозъка ще умре, тъкй като сам нищо не може да направи
125
3
 
13
 
! Отговори
Карма преди 10 месеца
Поне са загинали бързо и безболезнено, а не като онзи клет руснак, дето акулата го яде 5 минути.
124
1
 
1
 
! Отговори
Всичко останало е шо преди 10 месеца
Акустиката на ВМС на САЩ записа експлозията на подводницата миналата неделя.Военните започнаха да слушат водите на Атлантическия океан веднага след като устройството загуби контакт и това се случи след 1 час и 45 минути след началото на гмуркането на 18 юни, на около 400 мили югоизточно от канадския Нюфаундленд. В същия ден секретна сонарна система, която се използва за откриване на вражески подводници, регистрира експлозия на около 500 метра от останките на потъналия Титаник.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Математика за прости - Не сърди, но си сбъркал с 1000 пъти резултата по този "начин".... Да не говорим, че бъркаш и "начина"! Не ни требва тежестта на водата отгоре, а НАЛЯГАНЕТО, което тя упражнява! Щото може да имаш на 1 м дълбочина съвсем малко налягане, но тегло на водато хиляди тона, в зависимост дали смяташ на малка площ или на огромна площ
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И петимата са знаели че тоя буркан нарече батискаф не е тестван, не е надежден и очевидно не прилича на нищо, което автоматически издига версията "атрактивно публично самоубийство с цел световна слава"
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 51 Не си прав за първата част. Колко кръв мислиш че има в главата на човек, че да поддържа живот за 20-30 секунди. Това не е сериозно. Смъртта е мигновена като куршум в сърцето. Живот може да се поддържа в тяло няколко минути и после още известно време, но ако някой ръчно прави сърдечен масаж така че да извършва дейността на сърцето да изпомпва кръв в тялото, така че да не умре мозъка. Умре ли ти мозъка дори и с тяло- край.
120
4
 
3
 
! Отговори
Природозащитник преди 10 месеца
Кашата от Човешко е вредна за подводните организми, техните стомаси не са пригодени за това ястие. Компанията трябва да се ОСЪДИ.
119
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имало е оценка от механик, че тази т.нар.подводица не е надеждна и е опасно да се спускат с нея. Собственикът е уволнил механика. Е, кой каквото е търсил, си го е намерил.
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поне са се гътнали веднага а не като онзи руснак дето го гони акулата в Египет и накрая го изяде от кръста нагоре
117
1
 
1
 
! Отговори
Математика за прости преди 10 месеца
До Анонимен - о извинете, допуснал съм грешка, защото меря от ядрото на земята към повърхността (3000 км), а то трябвало от горе надолу. Сбърках. Голяма работа :D
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия поне са си заситили егото, нагнездвайки се в капсулата, а бг-ят адвокат с най-фрашкани джобовене можа и да стъпи на яхтата си.
115
7
 
6
 
! Отговори
Зеленски кво е казал преди 10 месеца
Русия не е ли зад това подводно клане стил Буча?
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имплозия е по-лошо от експлозия. При експлозия имаш някакъв малък шанс за оцеляване, при имплозия шанса е 0%
113
3
 
4
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 10 месеца
Увеличили са обема на океанската вуда с 5 кубика. КАК СМЕЯТ!?
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Математик 92 - Дори математиката не знаеш! 3000 км воден стълб тежи различно, в зависимост от сечението, но налягането на 3000 км дълбочина (което е важното в случая!!!!!!!) е все едно и също. А колко точно? В Марианската падина (11000 м дълбочина) то е 1100 атмосфери. Това са 11 км дълбочина! Ти къде отидЕ на 3000 км?!?!?
111
2
 
16
 
! Отговори
Жалка Западна пропаг преди 10 месеца
в Йемен загинала около 700 000 души - ни ред няма в западната преса. Издавиха се 5 милиардерски плъххха и всичко гръмна ..... НЕЩАСТНИ ЗАПАДНИ 3-ТОПОЛОВЦИ и ВАКСИНАТОРИ