Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си

Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник"
Обновена: 23 юни 2023 15:03 | 23 юни 2023 14:00, Нели Христова
227
Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си
Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
18
 
! Отговори
Галина преди 10 месеца
Трупове в тая ситуация, няма! Никой няма и да търси! Аз съм се давила на дълбочина 10 метра. В момента, когато някой те издърпа на повърхността, изпада човек в такава паника, че може да убие спасителя си като го избута надолу във водата. Какво остава за хиляди метри под водата.
189
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано не са се мъчили хората и са си отишли неусетно. Смачкан, на кимолетри под водата, давещ се...това е отвратителна смърт.
188
2
 
10
 
! Отговори
До 189 преди 10 месеца
Ако, наистина примем, че историята е истина, при такова налягане, не само не са разбрали, а са се пръснали на парчета. Ама не парчета от пържоли, а на много финни такива.
187
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ужас. Нарцисист, комплексар затрил живота на младо момче, пред което е бил целия живот. Хора, не бъдете такива родители. Казвайте и показвайте на децата си, че ги обичате. Такива каквито са. А не само когато вървят сляпо единствено по вашите стъпки. не сте всезнаещи, не сте център на вселената. Отвратително...
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стана ясно, че не са видели кораба и не са стигнали приживе до него. Наистина, цялата история е много смахната и аз се надявам, да е схема. След години, нашите деца, да чуят, че тия наистина са живи.Иначе, не мога да си обясня как французинът се е навил. Не е опрял до пари. Всичко е смахнато, та дрънка. Безос си кара любовниците до космоса за минути и ги връща обратно, тези хора влизат в консерва за да умрат. Не, безумно е!
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 125 ами правени са изследвания с отрязани глави от доста доктори. Има в нета,чети.
184
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дали ще открият трупове и дали ще ги извадят за разпознаване? Много готин начин 5 милиардера да си бият камшика, потапят се за малко, изплуват на няколко километра от мястото, където предварително ги чакат, а инженерчето вади един джойстик от джоба си и насочва консервата на дълбоко.
183
0
 
31
 
! Отговори
Живи и здрави преди 10 месеца
Като чета коментарите май никой не скърби за загиналите в подводницата. "Филантропите" като тях нека се замислят за капризите си и дали случайно не са бреме за планетата, животните и хората около тях. Всяко супер забогатяване е на цената на замърсяване, разбити животи и нещастие. Оставете Титаник да почива спокойно на дъното.
182
2
 
2
 
! Отговори
Каканарин преди 10 месеца
До Възможна Версия - може и да са играле на зовешка стоножка
181
3
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 10 месеца
До Баварец 178 Този се бъзика. Не се разправяй с него. Демонстрира пр-ос-тоти-я.
180
0
 
14
 
! Отговори
Урод преди 10 месеца
Само да ви кажа. Катастрофирали са на 500м от Титаник и не са могли да го видят дори, защото светлината под вода стига максимум на 200 метра, при бистра вода.
179
1
 
9
 
! Отговори
Смотаняци преди 10 месеца
Да бяха казали, че са умряли веднага, а не да ги търсиме 4 дена.... наглеци.
178
1
 
10
 
! Отговори
суяк преди 10 месеца
До 164 Прочие. Братко възхитен съм от теб едни тежки,философски разсъждения...а правописа кучета го яли,2 клас децата ми пишат по правилно от теб,нали се сещаш,че дори да си титан на мисълта,ефекта изчезва, когато напишеш въздОх...
177
0
 
16
 
! Отговори
е га ти цирка преди 10 месеца
В рекламата на подводницата, гордия "инженер" изобретател на "нещото" подчертава, че разполагат дори с "тоалетна" показвайки един леген. Вика "пускаме една завеса, пускаме музика и си сepeш." вика
176
1
 
20
 
! Отговори
Възможна Версия преди 10 месеца
Може да са се сбили кой да седи на прозореца и да са разджуркали подводницата.
175
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой е искал татко-пакистанец да замълчи завинаги. Да не забравяме къде е работил и да си припомним зачестилите необясними балони, сфери и прочие неидентифицирани летящи обекти забелязани по целия свят. Може би е имал какво да разкаже по случая.
174
0
 
14
 
! Отговори
Баварец преди 10 месеца
До #166: Бацко, колко си неграмотен, чак ме удивляваш? Как ще излезеш на 3 или 4000 метра дълбочина? Налягането смачква всичко...Как отваряш врата и излизаш, искам да ми го разкажеш, но не пропускай неграмотните си думички, моля те?
173
9
 
9
 
! Отговори
Стига дрънкахте... преди 10 месеца
Капитана е отворил малко да се проветри от пакистанците. Сигурно са си готвили някоя пакистанска манджа вътре.
172
1
 
8
 
! Отговори
Ще стане филм от тва преди 10 месеца
Може да се направи 3 часа филм. Два часа спускане и после втората част от филма е как ги търсят.
171
0
 
4
 
! Отговори
нела драскулева преди 10 месеца
едноседмично пътешествие по стивън кинг и игрите на богаташите