Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си

Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник"
Обновена: 23 юни 2023 15:03 | 23 юни 2023 14:00, Нели Христова
227
Най-младата жертва на борда на "Титан" бил ужасен от подводницата, качил се за да впечатли баща си
Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
единствено което е излетял със скоростта на светлината или бит пее с е 3-те мозачни гънки
149
2
 
1
 
! Отговори
Като в космоса преди 10 месеца
Налягането от вакуума ги е убило
148
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тия дето питат Титаник защо не е смазан от налягането - ами защото се е наводнил още в плитки води и реално водата е навлизала в него без проблем, съответно налягането отвън и вътре е еднакво - няма как да се смачка.
147
2
 
8
 
! Отговори
Сърцето преди 10 месеца
Какво налягане, ламарините са ги премазали като в челна катастрофа с два тира. Още преди да ги докосне водата.
146
4
 
7
 
! Отговори
До Жалко за момчетат преди 10 месеца
Кислородни маски? При декомпресия и 400атм! Дори в космически скафандри директно са на пихтия.
145
4
 
7
 
! Отговори
Cannon преди 10 месеца
Тия са се пръснали като *** от налягането. Шлюза се е отворил и ги е изстрелял с 600 км/ч от батискафа, като в космоса, ако отвориш прозореца - излиташ. Под водата е същото.
144
7
 
8
 
! Отговори
милиардерски лайна преди 10 месеца
не ми е жал за нито един от тези милиардерски боклллуци ! Господ ги ваксинира !
143
1
 
5
 
! Отговори
Голямата картинка преди 10 месеца
До 83 "сега го сметнах" Пак нищо не си сметнал. Оставяме настрана как определяш сечението, респективно обема в който действа налягане "отгоре" и това "отстрани", приравнено към маса/тегло на водата. Помисли над следното - какво ще стане, ако в една пластмасова чаша има вода и отгоре й сложиш нещо тежащо 300 грама да речем, а отстрани на чашата с двете си ръце приложиш сила(удариш я), равняваща се на натиск от 3.5 или 7кг(грубо мащабирам според твоите 8.2 отгоре и 100-200 отстрани). фонтан
142
5
 
2
 
! Отговори
малкия преди 10 месеца
може да е казвал на баща му " тате недей кара бързо, ще отидем на дъното - не ме е страх мене тате "
141
10
 
4
 
! Отговори
Стига фалшиви новини преди 10 месеца
Какво налягане, това са глупости. Вуйчо ми като е бил във флота, каза че само с кислородна маска и плавници се е спуснал на 2 километра в Черно море, на тайна мисия, за да следи за натовски подводници, по времената на Тодор Живков.
140
0
 
2
 
! Отговори
лъжат преди 10 месеца
да недадат застрахователите нищо
139
13
 
4
 
! Отговори
Жалко за момчетата преди 10 месеца
Подводницата се е наводнила и не са могли да изплуват достатъчно бързо, защото са били на 3 километра и са се удавили. Ако са имали кислородни маски, можеха да имат шанс, но дори това не са им осигурили... RIP
138
1
 
3
 
! Отговори
пресъздаването преди 10 месеца
пуска се шус, прави остър завой, защото бърза, усуква конструкцията на капсулата и тя неиздържа . чупи се на няколко големи парчета . Това за блиозста на опашката, челната част и част от вътрешната част доказва, че е бил почти до дъното . на 20 000км2 го търсили .
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По National Geografic показваха имплозии с кенче от кокакола, преди 20 години може би, не помня. Може да има в ютуб, вижте. Ето -> Death by implosion от Mario S от преди 12 часа.
136
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
НЯМА ПРОБЛЕМ ЧОВЕК ДА СЕ КАЧИ НА ПОДОБНА ПОДВОДНИЦА И ДА РАЗГЛЕДА НА ДЪЛБОЧИНА ДО 100 МЕТРА, ЗАЩОТО И ДА СТАНЕ НЕЩО ЩЕ ИМА ШАНС ДА ИЗПЛУВА МАЛЪК ШАНС НО ГО ИМА! В ЕДИН ФИЛМ ДАДОХА ДАЖЕ, ЧЕ АКО СЕ СЛУЧИ НЕЩО НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗДИГНЕШ И БЪРЗО, ЧЕ НЕЗНАМ СИ КАКВО СЕ ПОЛУЧАВАЛО И УМИРАШ! ТОВА НЕ Е СВРЪХ РИСКОВА МИСИЯ А БЕЗУМИЕ!
135
15
 
0
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 10 месеца
А що има риби и разни бактерии, те как не имплозират от натиска. Аз мога и без подводница да се гмурна, просто трябва да си корав
134
6
 
1
 
! Отговори
интересна версия преди 10 месеца
по ббс скоро ще споменат новости и мъдрости . екокатастрофата е по голяма от на титаник . рибите пируват с чужденците и им ядат дрехите и батискафчето
133
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
айде отиде един месец сега лелята чичото бабата, това ли е най-важната новина в целия свят сега ?
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За в бъдеще ще го усъвършенстват, но според учените до 2030 останките ще изчезнат поради бактериите които го ядат
131
2
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
https://pravoslaven-sviat.org/2013/07/20/za-trana-na-chestoliubieto