Байдън: Не съм фокусиран върху импийчмънта, имам работа за вършене

Опозицията иска спиране на работата на правителството
14 сеп 2023 08:52, Нели Христова
29
Байдън: Не съм фокусиран върху импийчмънта, имам работа за вършене
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че „не е фокусиран“ върху разследване за импийчмънт, обявено ден по-рано от републиканските законодатели, предаде АФП.

„Не знам точно защо, но те просто знаеха, че искат да ми направят импийчмънт“, каза Байдън за усилията на републиканците. Сега, доколкото мога да преценя, те искат да ми направят импийчмънт, защото искат спиране на работата на правителството“, каза Байдън, говорейки пред поддръжници на кампания във Вирджиния в сряда. Думите му бяха разпространени от преспула на Белия дом.

Смята се, че политическите му противници се стремят към шатдаун или принудитно спиране на дейността на правителството, предизикано от невъзможността да се съгласува и приеме бюджета за новата финансова година (в САЩ тя започва на 1 октомври).

„Когато ставам всеки ден... не съм фокусиран върху импийчмънта. Не се шегувам. Имам работа за вършене. Трябва да се справям с проблемите, които засягат американския народ всеки един ден“, каза той пред присъстващите.

Това бяха първите му публични коментари по въпроса, откакто председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, най-изявеният републиканец в Конгреса, се поддаде на интензивния натиск от твърдата десница на своята партия и разреши във вторник да започне разследването за импийчмънт.

По-рано Белият дом поиска от членовете на Конгреса на САЩ да поемат инициативата за краткосрочно удължаване на правителственото финансиране, за да се избегне евентуално спиране на работата на някои федерални ведомства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бегай бре,марионетка такава!А тази деменция може да не е деменция,а чисти халюцинации от коката.Като откриха кокаин в Белия дом даже не отрече,че не е негов,а се усмихна на въпроса на журналиста.Управляват ни макашита.Тук същите имат протежета макашита та и ние страдаме от цялата работа.Светът удари дъното.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Твърде възрастен, задължително хората на тази възраст живеят в предишните си времена, тоест не е адекватен на Новото време, на новия век на Добронамереност и Разбирателство. Същото се отнася и за Путин - живее в старото време на войни, разделение и Животинско царство. Не е това верният път за човечеството. Но няма кой да ги вразуми, освен Бог, тоест Природата.
6
0
 
5
 
! Отговори
Хо хо.. преди 7 месеца
Посолството е по-зле и от комитерна. Няма не искам. :):):)
5
0
 
4
 
! Отговори
Хо хо.. преди 7 месеца
Посолството е по-зле и от комитета. Няма не искам.
4
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън : преди 7 месеца
Просто следвам заповедите... Отивам да спя... Слава Кокаине и Да живеЙ кралицата!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наистина какъв упадък на Америка след 11 септември.Още тогава забелязах как американците вместо да преследват ислямизма се вкопчиха в някаква вътрешна борба и обвиниха Буш за всичко.Така и досега, просто Обама Байдън смениха врага и той стана Тръмп.
2
0
 
6
 
! Отговори
ХаХаХаААА преди 7 месеца
"Трябва да се справям с проблемите, които засягат американския народ всеки един ден,
1
1
 
5
 
! Отговори
Пришълецът преди 7 месеца
Посолство изяде коминтерна:)))